Reklama

Reklama

Vynálezy, ktoré zmenili svet

(seriál)
  • Česko Vynálezy, které otřásly světem (viac)

Obsahy(1)

Séria hraných dokumentov o najdôležitejších vynálezoch 20.storočia. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (9)

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitný kanadský dokument o vynálezoch minulého storočia. Tvorcov treba pochváliť, že jednotlive časti zoradili pekne chronologicky po desaťročiach, teda od najstarších až po najnovšie vynálezy. Človek má v tom jasno a hneď vie, aký vynález v ktorom desaťročí vznikol. Dozviete sa veľmi veľa nových informácii o vynálezoch a samozrejme aj o ich tvorcoch. Miestami hranému dokumentu nechýba vtip, pointa ani grafické animácie ako vynálezy fungujú. V posledných častiach sa stretávame aj so samotnými vynálezcami. Tí nám podávajú poznatky o svojich objavoch hneď z prvej ruky. Síce nie všetke vynálezy sú rovnako pútavé, no každý má za svojim vznikom priam až fascinujúci príbeh. Pomyselnú čerešničku na torte predstavuje Štefan Banič, slovenský konštruktér padáka, ktorý sa objaví v jednom z dielov. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Škoda trochu komedionálneho poňatia, inak nadštandartne spracovaný a zaujímavo podaný seriál. Po piatom dieli (40. roky) 80% ()

Reklama

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Dobrá a rychlá ukázka vynálezů vyrobených v určitém časovém období (Např.: 1910-1920). Škoda jen, že některé vynálezy by si zasloužili více prostoru, ale to by zas znamenalo dvakrát i třikrát více času na díl. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Ydrosten 

všetky recenzie používateľa

Dost se to plete z jinými podobnými seriály ( hlavně v tom, že se ty seriály dost často jmenují na každé TV jinak , i když jsou stejné ) ale jinak se jedná o další výborný pohled na to, jak jsou lidé chytří a vynalézaví. Škoda jen, že je seriál tak krátký. Viděl jsem jen 7 dílů ( ty další 3 nějak nemůžu chytit, nebo jich je jen 7 a poisek se plete ) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

10 dielov, 10 dekád. Čo dekáda, to spústa vynálezov a poteší, že do prvej dekády 20. storočia sa aj v kanadskej réžii dostal Slovák Štefan Banič, vynálezca padáka. ()

Galéria (45)

Reklama

Reklama