Reklama

Reklama

Temné sily

  • Česko Tichý experiment (viac)
Trailer 2

V roku 1974 oxfordský profesor Joseph Coupland (Jared Harris) osloví mladého Briana McNeila (Sam Claflin), aby mu asistoval ako kameraman a nafilmoval experiment, ktorý chce vykonať na pacientke Jane Harperovej (Olivia Cookeová) s pomocou svojich študentov, Krissi Daltonovou (Erin Richardsová) a Harrym Abramsom (Rory Fleck-Byrne). Jane, mladá žena bez spomienok na minulosť, ktorú odmietlo vychovávať viacero pestúnskych rodín, verí, že je otrokyňou bábiky Evey, ktorá ju obdarila telekinézou a dáva jej nadprirodzenú moc hýbať predmetmi a ovládať ľudí. Profesor Coupland drží pacientku v bdelom stave, ale izolovanú od okolitého sveta vo vzdialenom dome na samote. Aby ju vyliečil, plánuje vyvolať z jej tela zlú energiu, vložiť ju do skutočnej bábiky a napokon ju zničiť. V dome sa počas experimentu začnú odohrávať podivné udalosti. Kameraman Brian s pacientkou súcíti a je mu Jane ľúto. Keď skúma tetovanie na jej tele, náhodou odhalí nielen obrovské tajomstvo jej  minulosti, ale aj skutočnú motiváciu profesora Couplanda, prečo sa vlastne podujal vykonať tento nebezpečný experiment. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (68)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Z vnějšího pohledu je Tichý experiment krásné retro. Výprava, styl kamery a filtr, ošuntělé lokace, dokonce i kostýmy, líčení a typy herců vypadají přesně jako z roku 1974, za to body nahoru. Uvnitř je to bohužel naprosto tradiční moderní duchařina, kde tým vědců zkoumá posedlou dívku, reálně naprosto nic nedělají a vše neodvratně směřuje k pár ohraným nadpřirozeným kouskům ve finále a špatnému konci. Je to nuda podpořená mizernými postavami, otravným found footage a ještě naprosto nedobovým chováním kde každý chce někoho šukat, ideálně někoho jiného, než zrovna šuká. Stálo by to za prd v roce 1974 a stojí za prd i dnes, navíc v té době ještě Hammer točil trošku lepší filmy, i když taky mlel z posledního. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Štúdio Hammer sa v novom tisícročí snaží o ďalšiu renesanciu. Občas to vyjde ( ŽENA V ČIERNOM ), no a občas nie. A tým nie, je práve TICHÝ EXPERIMENT. Opäť sa snaží vsadiť na dobové zasadenie príbehu, ale ten moderný plášť do ktorého je oblečený ( čiastočný found footage ), kazí dojem. Atmosféra mu tým pádom uteká ( staré hammerovky aj napriek niektorým chybám, stále obsahovali úžasnú atmošku ) a chybu robia tvorcovia aj tým, že sa prílišného napätia boja. Ale veď prečo? To minimum scén, v ktorých sa hororom konečne stáva hororom, sú veľmi vydarené. A mať Ticháčkovia takých sekvencií viac, Hammer môže byť na seba opäť hrdý. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

John Pogue si může gratulovat, natočil nejlepší nejnudnější horor na světě.The Quiet Ones není totiž vůbec hloupý, má příjemné herecké obsazení (Erin Richards je neskutečně sexy), dokonalou retro stylizaci kdy máte pocit, že se opravdu díváte na film natočený v 70.letech, slušnej příběh i efekty, takže co je špatně? Tempo vyprávění ty vole!Gradace děje je rychlá jak osmdesátník po třech mozkovejch mrtvičkách a po hodině sledování jsem měl pocit, že film trvá snad už tři hodiny.Prostě jen tlachání s nulovou atmosférou a jednou za uherskej rok malinká lekačka nebo zajímavá scéna, horor s obrovským potenciálem, který zabil nulový režisérský talent.40%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme nejde o žiaden žánrový zázrak, ale takto nízke hodnotenie pôsobí ako na truc voči tvorcom. Má to svojskú atmosféru, herci sú skvele vybratí, Harris je pochopiteľne nedosiahnuteľný a bez neho by som túto ošúchanú bubu historku hodnotil asi nižšie. Každopádne u mňa lepšie ako napríklad Žena v čiernom či posledný Conjuring, tu sa nehráme na žiaden veľkofilm, ktorý by lákal do kina státisíce, takže byť zhovievavejší je úplne na mieste. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne nudná záležitosť. Najradšej by som dal iba 20%, ale nebolo by to fér, lebo v živote som videl už stovky ešte horších a ešte nudnejších hororov – hoci sa tomu ťažko verí, viem. Na Tichom experimente navyše je zopár vecí, ktoré sa dajú oceniť. Napríklad to, že nejde o bezmyšlienkový slasher, ale o komorný horor s dôrazom kladeným na atmosféru. Poteší tiež Jared Harris v titulnej úlohe, hoci nehrá nič moc postavu. Niekoľko scén je znepokojivých a mierne strašidelných. Čiže nie úplný prúser. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Scénu s Kirlianovým fotografickým experimentem, viděnou objektivem Brianovy (Sam Claflin) 16mm kamery, natočil sám herec Sam Claflin, nikoli však kamerou, kterou používá jeho postava, ale současnou profesionální kamerou Alexa kameramana Mátyáse Erdélyho. Režisér John Pogue se domníval, že to pomůže dosáhnout syrového vzhledu found footage. (Johnny.ARN)
  • Historické fotografie zobrazené během závěrečných titulků filmu nejsou skutečnými osobami, které inspirovaly příběh filmu. Fotografie, které jsou falešné, mají představovat skutečné lidi, ale ve skutečnosti jsou to jen herci. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama