Reklama

Reklama

Votrelec: Covenant

  • Česko Vetřelec: Covenant (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Filmom Votrelec: Covenant sa režisér Ridley Scott vracia do vesmíru, ktorý sám stvoril vo Votrelcovi, prvom filme venovanom najstrašnejšiemu mimozemskému monštru filmovej histórie. V najnovšej a ešte desivejšej kapitole sa pripravuje vesmírna loď Covenant kolonizovať vzdialenú planétu na druhej strane galaxie. Zdá sa im, že nový svet, ktorý nečakane objavili je idilickým nezmapovaným rajom. V skutočnosti je to temný a brutálny svet, ktorého hrôzy si nikto z členov posádky nedokázal predstaviť ani v tých najhorších predstavách. Keď sa títo vesmírni pútnici ocitnú tvárou v tvár smrtiacemu monštru, neostáva im nič iné než sa pokúsiť o zúfalý útek z tohto zdanlivo ideálneho raja premeneného na skutočné peklo. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (1 632)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Rovnocenné nebo o něco lepší pokračování Promethea, který se mi také líbil, mě několikrát příjemně překvapilo. Protože jsem viděl asi jen jeden trailer, opravdu jsem o ději tušil jen málo, a tak jsem se zkrátka nechal pozvat na další průzkum další planety, ze které přišel další signál a kde patrně číhá něco hladového... Čili ten pravý vetřelčí základ tam byl, okořenilo ho něco nového z mytologie a hlavně zajímavá myšlenka o tom, jak a proč se někdo může vzbouřit proti svému tvůrci. Ridley Scott to všechno natočil skvěle, Michael Fassbender a Michael Fassbender hrají oba výborně. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Členovia vesmírnej výpravy Covenant narazia na nepreskúmanú planétu umožňujúcu prežitie. Keď však na planéte pristanú, zisťujú, že na planéte už určité tvory žijú. A tie ich neprivítajú s otvorenou náručou, ale s túžbou po krvi. - Pre mňa osobne to je jeden z najmenej vydarených áčkových hororov v posledných rokoch a dosť velkým sklamaním. Po väčšinu času sa tu nič zaujímavé nedeje, členovia posádky robia nesmierne hlúpe rozhodnutia a tá ich nerozvážnosť je až úsmevná, naviac sú herci absolútne nesympatickí a tie najzaujímavejšie postavy zomrú hneď na začiatku, Alienov je velmi málo, ale Javier Botet ako ich zobrazenie samozrejme dokonalý a teší ma, že sa zo španielskeho undergroundu dostal až do Hollywoodu. Určite sa tomuto projektu kvôli názvu dostane velkej pozornosti, ale ja by som bol radšej, keby sa tie milióny investovali niekam inam. + Javier Botet + herec z Eden Lake a Town Creek + herečka z Enter Nowhere + herec z Infini + herečka z The Purge: Anarchy + herečka z From Dusk Till Dawn: The Series a Blair Witch + herečka z You're Next, The Sacrament a Stranger Things + herec z Don't Be Afraid of the Dark ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Nechci působit jako zrovna tenhle chlápek, ale přišlo mi, že filmu by pomohlo kdyby hlavní hrdinka byla pěknější a sympatičtější. Jinak to fungovalo hezky, obzvláště Michael Fassbender byl výtečný v rolích robotů a také mne velice zaujala návaznost na přechozí díl i když ten byl ve výsledku lepší než pokračování. 3 hvězdy zasloužené (65%) ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Ja vlastne tomu "hejtu" uprimne nerozumim. __ Kdyz to srovnavat s puvodnimi Vetrelci: kazdy z tech filmu chapu vic jako interpretaci nametu s ruznym vyuzitim monstra - a Covenant se mi jevi mnohem cistsi nez Vetrelec: Vzkriseni. Je to vicemene starosvetska sci-fi, kdy se jednoduchost, primocarost i urcita naivita stavaji prostredky v rozvijeni jednoho silneho vypraveciho motivu (Walter-David). Vytvarne krasne, vyznamove jednoduche (nevim, proc se tam hleda ta udajna filosofie, ten roboticky motiv je predevsim psychologicky, ne filosoficky... Transparentni, peclivě vysvetleny filosoficky motiv predstavuje ramec pro jednani a konkretni kroky). __ Prometheus se rozpadal kvuli mnozstvi nosnych motivu i monster, prvku jakesi minulosti na ukor pritomnosti a hlavne kvuli durazu na lidske postavy, i kdyz jedina nosna postava byl robot - ovsem skoro omylem, ten pribeh o nem nebyl, vlamoval se do nej. Tentokrat je to cistsi, lide nejsou hlavni postavy, jen reaguji na extremni podminky... a jejich jednani je pochopitelne, protoze vsem umiraji partneri ci jejich smrt riskuji, coz omezuje racionalni rozhodovani - a kapitanem se stane muz, ktery touzi nabyt respektu a blokuji ho vlastni ambice i mindraky. __ Citace anglicke poezie je pro me v norme (navic je vyborna ta oprava) a logicky zapada do trajektorie vyvoje obou tech Fassbenderovych postav, o niz ten film vlastne vypravi - jak monstra, tak umelecka dila jsou jejich nastroje. (Asi jsem i zvykly na to, ze lide pouzivaji literarnich citaci k sebe/vyjadreni. Nepripadne mi to krecovite, natoz by me to popuzovalp, byt leckoho asi ano.) __ Vetrelec: Covenant neni nabubrely film, vypravi jednoduchoucky pribeh o serii blbych nahod i rozhodnuti v clenitem svete. Mozna popuzuje tim, jak je vystaveny jinak, nez se dnes podobne filmy stavi. Nesouhlasim s tim slasherem: tam by nikdy nebyly postavy jako Walter a David... Cistym slasherem, kde se udajne chytre hlavni postavy chovaji v bezmala laboratornich podminkach od zacatku do konce jako idioti, je nedavny Zivot. Vetrelec: Covenant predstavuje soucasne a velmi precizne natoceny film, ovsem stejne tak stoji mimo soucasne trendy - protoze ho tak stary muz proste natocit chtel. A proc ne? Neco podobneho lze rict i o Lincolnovi (ktereho miluji) ci Mlceni (ktereho si vazim). Noveho Vetrelce si spise vazim, ovsem bez blahosklonnosti. Respektuji jej uz proto, ze je i tim spojovanim bizarnich napadu (vysoke umeni, cista exploatacni brutalita a promenliva vytvarnost sveta) tak jiny nez zrejme vsechno, co v kinech dneska v bezne distribuci vidam. __ A ze by mi to jakkoli zmenilo vnimani puvodnich Vetrelcu? To me vubec nenapadlo. Stejne tak nezmeni letosni Blade Runner puvodniho Blade Runnera, stare Hvezdne valky nebudu cist optikou ani nove trilogie ani Rogue one, a desaty Doctor pro me vzdycky bude desaty Doctor, at si Moffat vymysli cokoli. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $97miliónovTržby USA $74,262,031Tržby Celosvetovo $240,891,763Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,425,480 Tržby za predaj DVD v USA $4,151,366║ Tak ja som si to nakoniec užil viac než som čakal. Veru po tých reakciách čo som čítal, som sa zas obával čo také hrozné na nás Ridley vypustí. Nakoniec vypustil slušnú dusivú atmosféru, napätie a strach. Samozrejme máme tu výdatne naivnú kolonizačnú jednotku osídlovatelov planét, ktorý si chcú skrátiť cestu vesmírom a zakotvia na planéte ktorá im na prvý pohľad ponúkne slušné podmienky na život. Nuž opak sa stáva pravdou a môže začať peklo. Ridley nám dal Prometheusom pekný dejoví nástrel a teraz dejovo nadväzuje. V podstate tu máme taký prechodoví film, ďalšie spojivo v tomto drsnom univerze. Je to taký mix Prometheusa a Votrelca. Dokonca aj po hudobnej stránke. V tomto diely už stavia na základoch ktoré si stanovil a nie je to najhoršie. Ľudia pozemský ani ich tvorcovia už nemajú vo vesmíre miesto. Na scénu nastupuje ničiteľ devastátor Dávid (Michael Fassbender je jasný herecký kráľ, ten jeho chladný chirurgicky presný postoj, brrŕ), ten sa do toho pekne oprel. Všetkých má len za doterný hmyz a chce podľa daných možností stvoriť niečo viac. Experimentuje a ide mu to. Zákernejší a prešibanejší android tu ešte nebol. Veru nakoniec to je dejovo šité na mieru androidovi, ľudia sú tu len figúrky v šachovnicovej partii, ktorá môže mať len jedného víťaza. Pokusy a masaker môže začať. V rámci sci-fi nám Ridley opäť ponúka niečo z toho lepšieho čo nám posledné roky ponúkli alebo lepšie povedané neponúkli. Jeho filmársky štýl vie vždy upútať a ako vždy nám servíruje úžasní vizuál, krásne lokácie, prostredie, kulisy, silnú doprovodnú hudbu aj keď sa vykráda ale k tomuto dielu tie melódie pasujú. A príde aj na vytúženú akciu, dravosť, drsnosť a slušná dávka napätia pri stresujúcej posádke, ktorá sa dostáva každým ich krokom do riadnych problémov. /videl v kine: 100%/ ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (45)

  • Ve filmu používá posádka zastaralé zbraně z konce 20. století, konkrétně M4/AR15 keymod a Steyr AUG RIS. (SsgtJira)
  • Tak, ako v Prometheovi (2012), tvorcovia vôbec nebrali do úvahy časový vývoj a tak, aj keď je film dejovo pred pôvodnou technológiou, pôsobí, ako keby bol ďaleko za ňou. (Jumar)

Súvisiace novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (viac)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (viac)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (viac)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené