Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (54)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Láska medzi otcom a synom v tej najčistejšej forme, o takom niečom sníva každý rodič, pričom si želá aby to nikdy neskončilo... Film by sa dal v každom ohľade považovať za akýsi univerzálny kompromis. Na jednej strane je tu cítiť pomerne silný náboženský nátlak (podľa mňa sa snímok bude dlhý čas premietať v pastoračných centrách), avšak na druhú stranu tento nátlak nijako neuráža myslenie neveriaceho. Tiež si myslím, že sa tu podarilo vyvarovať sa povrchného a lacného sentimentu, namiesto toho tu emotívna stránka vplýva na diváka prirodzene a nenútene. Čiže každý si tu nájde to svoje. Navyše príbeh (očami malého chlapca) je vyrozprávaný veľmi pútavo a aj napriek smutnej téme s častými humornými spestreniami. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Tento druh melodramatických rodinných filmov sa síce u mňa vôbec neteší nejakej obľube, no tento mexicko-americký snímok málo známeho Alejandra Gomeza Montevedreho, ma prekvapivo dosť bavil. Ak sa dokážete oprostiť od tých náboženských bullshitov, tak vás čaká jeden príjemný a rýchlo ubiehajúci film s nádhernou dobovou atmosférou 40. rokov v jednom malom kalifornskom mestečku. Potešujúce pre mňa je najmä to, že som ho zhliadol bez prestávky, bez zývania a v podstate som sa ani nenudil. Až na maličké sekvencie. Malý Jakob Salvati zahral svoju rolu fantasticky a na svoj vek predviedol jeden kvalitný herecký výkon. Zaujala ma taktiež krásna kamera a očarujúce exteriéry malého mestečka. Pre mňa to bol vcelku pohodový filmový zážitok bez väčších zádrheľov. 60 %!! ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Aj jedna veľká slza sa mi skotúľala po líci. Little Boy vás zaujme svojim spracovaním, dojme tým smutným a poteší zlatým chlapcom, ktorý na svojich pleciach nesie ťarchu hádam celého sveta. Jasné, že to bolo niekedy až moc ... ale keď privriete oči, tak z toho vychádza jeden pekný, skoro rozprávkový, príbeh pre celú rodinu. Watson a Wilkinson výborní. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Maly klenot na ktory som natrafil len nahodou. Bohuzial nemal uspech ani v kinach. Pritom si to nezasluzil. Je to nadherny film o vtahu medzi otcom a jeho malym synom natoceny v takom roztomilom Spielbergovskom style. Kazda jedna postava je perfektne typovo obsadena a ustredny chlapec je neskutocne roztomily. Najviac ma potesil Michael Rapaport v ulohe dokonaleho otca a potom Cary-Hiroyuki Tagawa, ktory si zase po dlhsej dobe strihol kladnu postavu a znova dokazuje, ze je viac ako len drsny xicht vhodny na zaporakov. Je to rozhodne spickovy herec. Pochvalit musim aj technicku stranku, (ci uz vypravu, kameru alebo hudbu) ktora je dokonala. Nieco takéto roztomilo hravé som ocakaval od filmu Young and Prodigious T.S. Spivet, ale nedostal som to. Je to prekrasny film plny emocii a ja ho kazdemu odporucam. 8/10. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama