Reklama

Reklama

Nezabudnuteľné prázdniny

  • Česko Nezapomenutelné prázdniny (viac)
Trailer 2

Štrnásťročnému Duncanovi (Liam James) sa vôbec nechcelo ísť na rodinnú dovolenku s matkou Pam (Toni Colletteová) a jej premúdreným priateľom Trentom (Steve Carell) s dcérou. Keď sa však zoznámi so správcom miestneho vodného parku Owenom (Sam Rockwell), vznikne medzi nimi puto, vďaka ktorému sa naučí prekonávať nástrahy života, lásky, rodiny i priateľstva. A napokon prežije úžasné prázdniny, na ktoré nikdy nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (463)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

To raz tak idete pozerať film čisto kvôli AnneSophie a ono sa z neho vyklube príjemne odsýpajúce drama, ktoré by malo svoje uplatnenie dokonca aj bez nej. Môže za to predovšetkým skvelý, famózny a ešte raz skvelý Sam Rockwell ala Owen, jehož postava by bola v reále parťák do pohody na pohladanie. Steve Carell si skúsil aj nie príliš komediálnu rolu nepríjemného otčíma a aj keď mám niekoľké výhrady a celkovo nie je The Way Way Back ničím prevratným, v srdci mi zostáva hrejúci pocit, ktorý mi káže neísť s hodnotením pod štyri solídne hviezdy. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi vzťahom medzi uzavretým chlapcom a pohodovým chlapíkom, ktorý sa zoznámia behom prázdnin, strašne pripomína film Meatballs. Akurát Meatballs bola väčšia sranda a film šliapal po celý čas. Tu viazne prvá polovica v ktorej je chlapec až príliš uzavretý a prakticky vôbec sa neprejavuje. Čo ma miestami fakt strašne nudilo a sralo. V tejto časti sa film snaží vykresliť vzťahy v jeho rodine, čo sa mu darí, ale záchrana v podobe neskutočne cool Rockwella sa naplno rozparádi až v druhej polovici. Dovtedy si musíme vystačiť s neskutočne neznesiteľným Carellom ako chlapcovým otčimom, ktorý ho neuveriteľne sekýruje. Nie je to nejaký prvoplánový záporák. O to lepšie funguje a celý čas som mal chuť mu rozbiť hubu. Carell ale znova predviedol fantastický výkon, takže ho divák bude nenávidieť celou dušou. Najlepší je ale Rockwell, ktorý nonstop hláškuje a baví. Na chvíľu ma ale napadlo, že by som sa rád dozvedel niečo aj o jeho minulosti. Škoda, že nemal väčší priestor. Z ďalších hercov ešte zaujme Toni Collette ako chlapcova matka alebo mladučká nádherná AnnaSophia Robb. Takže film rozhodne stojí za zhliadnutie, ale keďže má film až príliš pomalý rozbeh, tak viac ako 3* si nezaslúži. Aj keď dojímavý záver ma trochu nahlodal aj na štvrtú, tak tentoraz ostanem nekompromisným drsniakom, hehe. 6/10. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $4,6miliónaTržby USA $21,465,403Tržby Celosvetovo $25,997,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na prvý pohľad zaujímavé obsadenie ale svoje tu urobí len postava Sama Rockwella ktorá dosť dobre nahráva hlavnej postave zadumčivého chlapca a AnnaSophia Robb je aspoň ako tak roztomilá, ostatný sú tak troška do počtu, trošku aj trvá dokiaľ človek príde na chuť z počiatku tohto monotónneho príbehu /55%/ ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mezi dětstvím a dospělostí se klene provazový most, na kterém je sakra náročné při těch všech poryvech dospívání a ztrouchnivělých prknech osudu udržet stabilitu. Díky patří těm, kteří umí vítr utišit či ukázat, na které prkno stoupnout a taky těm, kteří se umí vrátit zpět ze světa na druhé straně, aby nám podali ruku. Nemyslete si, že to dělají výhradně z čistého altruismu, jen se vracejí do míst, kde se cítí dobře.. Pohodová coming-of-age šablonka, z které herecky vyčnívají lehkomyslný plavčík Rockwell a zlomyslný zmrd Carell. Konec zajímavě osciluje mezi opatrným optimismem a trudomyslností, že to byla zkušenost, která na status quo nebude mít vliv a zůstane po ní jen vzpomínka.. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2013 na filmové festivalu Sundance v USA. (ČSFD)
  • Steve Carell původně odmítl ve filmu hrát, protože měl naplánovanou dovolenou s rodinou v Massachusetts. Následně však zjistil, že místo natačení je blízko místa, kde trávil dovolenou, a tak se natáčení zúčastnil. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama