Reklama

Reklama

Jeden blbec na večeru

  • Česko Blbec k večeři (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Francúzska komédia, najsledovanejší francúzsky film 90 - tych rokov. Slávny parížsky vydavateľ sa s veľkou chuťou zúčastňuje každý týždeň večere s blbcami. Každý pozvaný hosť má za úlohu priviesť čo najväčšieho blbca ako záruku dobrej zábavy. Počas večere sa vyberá blbec najblbší. Raz sa vydavateľovi podarí nájsť perlu, blbca bez konkurencie, ale žiaľ večer sa mu vymkne z rúk. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (624)

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Skvelá francúzska konverzačná komédia s výborným hereckým obsadením. V komornej atmosfére a pomocou vtipných dialógov rozohrajú herci za krátkych 80 minút frašku, kedy sa domáci pán kvôli "bláznovi" dostáva z problému do problému. A roztržitosť a priťahovanie problémov v dobráckej snahe pomôcť, by mohol Francoisovi Pignonovi závidieť aj Pierre Richard (zhodou okolností predstaviteľ hrdinov rovnakého mena z filmov "Otec a otec", či "Utečenci"). ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mohol by som napísať, že to je komédia s parádne vygradovaným scenárom, množstvom gulometných a vtipných dialógov. Famóznym výkonom ústrednej dvojky z ktorých je ťažko povedať, kto je z nich skutočný blbec. Rovnako skvele zahratými vedľajšími postavami. Finále ktoré je rovnako dojímavé ako vtipné. Geniálnym českým dabingom z čias, keď dokázal tromfnúť originál. Ale to najpodstatnejšie je to, že je to aj pri opakovanom zhliadnutí tak vtipné, že sa mi od smiechu zaliali oči slzami a bránica sa mi natriasala tak silno, že som po dlhej dobe cítil jazvy na mojom rozrezanom bruchu. Je to proste pecka. Škoda len, že to je tak krátke. 10/10. ()

Reklama

fleker 

všetky recenzie používateľa

86?... mně ty francouzský komedie připadaj furt stejný...za padesát let žádnej pokrok.....jakoby zábavní průmysl celýho světa ovládly plejstejšny a francouzi stále ujížděli na "takhle jedou páni"... já prostě tendleten jemný imbecilní humor nechápu....chce to trochu tý tvrdší reality...pár vodřenejch kolen a sem tam ňákej hematom ať se pohnem z místa....tudle sem šel městem trutnov na menší voslavu a naka babka vo francouzkejch holích venčila před barákem kluka.... ten behal zleva doprava jak na koksu,a hned zas vpřed a vzad,kopíroval brownův pohyb, s klackem v ruce šermoval na náledí a vydával zvuky jako "hádža", "tršš" a podobně...a bába se na něj utrhla, a začala na něj řvát,ať si stím klackem nehraje, ať ho ihned zahodí, a já jí říkám, klukovi ho zakážeš a sama máš dva ty mrcho... a bába ztichla natotata....a není se čemu divit.....kdo by se chtěl pustit do křížku s frajerem co vedne mlátí do zdi a vnoci krvácí z nosu ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Když ti během hodiny dovede ženu k cizoložství a k tobě přivede daňovýho kontrolora, to je vážně král blbců." Je smutné, že se nikdy nebudu bavit tím, že si jen tak pro zábavu pozvu domů idiota na večeři. Já bych to rád udělal, ale dávno vím, že na světě neexistuje blbec a ani ministerský úředník, který by mi nesnědl IQ a neudělal by ze mě okresního trotla. Já to prostě vím a nabubřelé ego nakladatele Pierra se to právě taky dozvědělo, takže mi je ho líto, když vidím, jak ho blbec válcuje, ale ve škodolibé zábavě mi to rozhodně nezabrání. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet FRF 82miliónovTržby USA $4,071,548Tržby Celosvetovo $60,700,000(z toho vo Francúzsku tržbou pekných $53,155,000) ║ Je to vrcholová pitomosť skoro celá odohrávajúca sa v jednom byte ale zábavná, šikovná slovná prestrelka. /60%/ ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (13)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v Paríži. (dyfur)

Reklama

Reklama