Reklama

Reklama

V prvej vikinskej osade na anglickej pôde začínajú panovať nezhody. Prchkému Flokimu sa nepáči, ako sa vyvíja spojenectvo Vikingov s anglickým kráľom Ecbertom. Nechápe, ako môžu barbari bojovať za záujmy kresťanov, aj keď len ako žoldnieri za odmenu, ktorou je pôda vo Wessexe. Ragnar a jeho bojovníci sa vracajú do Wessexu. V kráľovstve Mercia silnejú šarvátky medzi Ragnarovými mužmi a Angličanmi. Björnova priateľka, ktorá nosí jeho dieťa, bola škaredo ranená na tvári a nie je jasné, či bude žiť alebo nie. Aethelwulf sa pokúša zmieriť Rolla a Flokiho. Princezná Kwenthrith plánuje ďalšie politické kroky, ktoré by jej mali zabezpečiť väčšiu moc. Zorganizuje slávnosť a počas hostiny otrávi svojho brata Burgreda, ktorý jej stojí v ceste. Lagertha a kráľ Ecbert pociťujú vzájomné sympatie. Súčasne sa prehlbuje vzťah medzi Aslaug a tajomným pútnikom Harbardom a rovnako tak vzťah medzi Athelstanom a Judith. V Hedebo očakáva Jarl Kalf návštevu Erlendura, syna kráľa Horika. Medzitým v severskom Kattegate dvaja Aslaugini synovia vybehnú z domu a Siggy ich prenasleduje po zamrznutom rybníku. Obaja chlapci sa prepadnú pod tenký ľad a Siggy sa ponorí za nimi a topí sa. Vtedy sa zjaví tajomný cudzinec Habard... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (13)

Eliott 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda co se politické stránky týče. Nejlpeší na epizodě je vzájemný vztah mezi Krály a jejich rozhovory. Následující scéna s přípitkem k moci královny Kwenthrith je při nejmenším legendární. Naopak situace v Kattegatu zůstává velice nudnou, i když chápu, proč si tvůrci mysleli, že je důležitá. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aethelwulf sa snaží spriateľiť s Rollom a Flokim, Flokiho nenávisť ku kresťanov však pretrváva.. Kalf a Einar sa pripravujä na návrat Lagerthy a získali ako spojencov syna kráľa Horika Erlendura a vdovi po jarlovi Borgovi Torvi.. Aslaugini synovia pri prechádzke sa takmer utia, pretože sa pod nimi prelomí ľad, zachráni ich všk Siggy, ktorá sa sama utopí pri ich záchrane a pomôže jej pútnik. Vo Wessexe princezná Kwenthrith počas oslavy otrávi svojho brata Burgreda a je tak Ekbertom vymenovaná za jedinú vládkyňu Mercie. Napriek tomu, že v epizóde bolo minimum akcie vzťahy medzi postavami sa poriadne zamiešali. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hlavním pozitivem čtvrté epizody byl Harbardův odchod z Kattegatu, předpokládám, že šlo o severského Rasputina. Příliš mě nanadchla scéna na jezeře ani zjištění, že Ragnarův syn Ivar, na rozdíl od Flokiho dcery Angrbody, nestárne. Opět mě dokázala pobavit princezna Kwenthrith (desinfekce, jed). ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ragnar a Ecbert se k sobě hodí dokonale, ale myslím si že Ecbert něco kuje. Ragnar v helmě top scéna, nemohl jsem se přestat smát. Siggy proč, zrovna když jsem si ji oblíbil. Hello brother. I don't like it. :D. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama