Reklama

Reklama

Do Kattegatu prichádza tajomný pútnik Harbard. Aslaug je ním očarená, Siggy mu však vôbec nedôveruje. Ženy mu ošetrujú zranené ruky a cudzinec im rozpráva o svojich cestách a zážitkoch. Siggy chce u veštca zistiť, prečo sa jej pútnik zjavuje v snoch a ako ovplyvní jej osud. Vo Wessexe kráľ Ecbert čelí vnútorným konfliktom zo strany svojej šľachty. Urodzeným sa vôbec nepozdáva spoločenstvo medzi nimi a Severanmi. Kráľ oponuje, že Severania ho podporujú ako žoldnieri a s ich pomocou a bojovým majstrovstvom dobyje ešte väčší kus Anglicka pre svoje kráľovstvo. Preto chce Vikingov využiť čo najlepšie. Ragnar, Ethelwulf a ďalší muži sa pripravujú na ďalší boj s Burgredom, bratom princeznej Kwenthrith, ktorý sa opevnil na neďalekom kopci. Spolu s nimi sa na svoj posledný boj vydáva aj zranený Torstein. Medzitým v severskom Kattegate rybár vyloví v sieti telá dvoch malých utopených chlapcov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (14)

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bitka dobrá a Torsteinov epický skon topový. Pasáž s pútnikom je zaujímavá, je tajomný a tak to má byť. Čo sa týka pasáže vo Wessexu tak je to ja chcem jebať ju a a ona chce jebať mňa (kto videl chápe, kto pozrie pochopí) ale aspoň konečne mal Egbert v tej vani nejaké tie ženské, len škoda, že tento seroš neukáže aj nejakú tú nahotu. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ragnar s Ekbertovým synom dosiahnú dôležité víťazstvo, zatiaľ čo proti Lagerthe sa chystá vzbura v jej domovine. Flokimu sa nepáči, že po boku Ragnara bojuje za kresťanov, čo stojí život Torsteina. Ekbert sa zbližuje s Lagerthou. Ako inak nechýba víťazstvo Ragnara v bitke a Torstein s gangrénou a jednou rukou bez problémov skolí vojaka z Mercie, na tieto scény sme si už viac menej zvykli a všetci Ragnarovi súperi sa na bitevnom poli naďalej správajú strašne naivne. ()

Reklama

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Predpoveď mi vyšla, opäť sa nám po minulej epizóde veci pekne zamotali. Ďalšia skvelá bitka s dosť veľkým prekvapením a následný napätý priebeh udalostí v Anglicku aj Kattegate. Seriál zreje ako víno, čím ďalej je lepší a lepší, ja sa som momentálne na neho skutočne namotal a teším sa na každú ďalšiu časť, 10/10. ()

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"I want to tell you of the time that I went to Utgard. I traveled east until I came to that band of water that divides the world of men from Jotunheim. I walked for many miles without seeing a soul. But then, finally I reached a huge hall. Large amounts of giants, they were all lounging on benches. One giant, who I took to be the king, he asked me if I had any skill. I told him that I could drink and that I doubted whether anyone in that hall could drink as much as me. He asked his cup bearer to bring his sconce-horn. He said some men there took two draughts to empty it, but nobody was so feeble that they couldn't drain it in three. I took enormous gulps, until I was breathless. But when I finished, I saw that the level of the drink was just a little bit lower than when I started. So the king, he asked me if I wanted to try my hand at some other type of contest. I demanded that he let me wrestle with someone. She was called Elli. She was his old foster-mother. She was a horrible old crone, who came in hobbling with a stick. I hurled myself upon her! But the moment that I laid hands on her, I realized she was strong. And she caught me in a lock and threw me off balance. I clung to her desperately, but after a struggle, I was forced to one knee and so I lost. I told the King that he had put me to shame. He confessed to using spells to trick me. He said he could scarcely believe his eyes when I drank from the horn because the other end was in the sea. He said that when I got back to the ocean, that I would see how much it had ebbed with my efforts. He said it was a marvel that I had withstood her for so long, because Elli is old age. No one can withstand old age in the end. You're right. I was Thor. The thunder god! But even so, I was still there. And I saw it all with my own eyes." ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak nevím, něco je špatně, když už mě nedostane do nálady ani bitevní vřava. Boj jako takový byl opět zvládnut na slušné úrovni, ale jeho úvod s jednorukým banditou jsem příliš nepobral. Chápu, že důležitou postavu chtěli tvůrci nechat odejít tak, abych si to zapamatoval, ale jaký v tom byl jiný význam? Kdyby za sebou alespoň táhl provaz a dvojím škubnutím dal signál, že po něm jdou, fajn, ale takhle? Telepatie? Opravdu zajímavý byl pro mě jen obřad před první setbou. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama