Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Ta práce s napětím, dusnem, divákovým strachem o postavy a souznění s nimi, dále dynamické tempo, uvěřitelnost (třebas i zdánlivá)…Tísňová linka je po dlouhou dobu opravdu velmi kvalitním thrillerem, který dokáže publikum naprosto pohltit. Bohužel během posledních zhruba 10 minut začíná jít film pomalu ale jistě do kytek (na druhou stranu napínavá scéna se skříní ještě docela dává zapomenout na „poněkud“ zvláštní chování hlavní hrdinky), ovšem pak přijdou poslední cca 3 minuty, kdy už jde vyloženě o výsměch. Což mě dost mrzí, protože dementní a samoúčelný konec to zbytku snímku velmi kazí. Kvůli němu hodnotím pouze slušnými 4*. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

A veru že nie. A budem zlý. Všetko, o čo sa film snaží a čo ponúka - predstavenie fungovania call centra 911, napätie, emócie a brutalita - je jednostranné, samoúčelné a silené, a ponúka len jeden, nepríliš objektívny náhľad, a tak skresľuje realitu. Jediné, čoho sa snaží D'Ovidio dosiahnuť, je tlak na diváka, aby sa poddal "temným tónom mrazivého thrilleru", zaryl sa hlboko do sedadla v kinosále a nechal sa zmietať nervozitou a strachom o postavy až do úplného konca. To je síce všetko pekné, ale dej je zúfalo predvídateľný a tým pádom nudný. Halle Berry ma v hlavnej roli nijako nepresvedčila o svojich hereckých kvalitách, rovnako Abigail Breslin, a ostatní sú len vedľajšie figúrky. Aby toho nebolo málo, kamera sa miestami trasie viac ako zadné partie go-go tanečnice. Poslednou kvapkou je nepríliš podarený český dabing. Začína mi byť jasné, že Andersonove filmy stoja na čomkoľvek inom okrem jeho režisérskych kvalít - inak nechápem ako je možné, že na jednej strane dal vzniknúť Mechanikovi a spolupracoval na seriáloch ako Zločin, Impérium alebo Fringe, a na strane druhej stvoril nepríliš kvalitné záležitosti ako Alcatraz, Almost Human alebo práve Tiesňovú linku. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Už ani nepamätám kedy som naposledy videl H. Barry, asi X-meni, no tento thriller je z tých vydarenejších. Na jej výkone stojí takmer celý film. Má to slušný rozjazd, úchyl ma nijako zvlášť neprekvapil, podobných sme už videli stovky, ale inak spokojnosť. Sledoval som to na HBO a dabing bol dosť hrozný(to všeobecne je), zvlášť vo vypätých momentoch napr. "Tak mě zabíjte!" Takéto vety sa musia precítiť, dabing v takýchto momentoch vyznieva nielen úboho, ale často i smiešne, čo nie je na mieste. Podľa mnohých klišovitý záver ma nerozčuľoval a posledné slová o polícii som bral. Dva sudy sebavedomia mi dodala scéna pátrania po záhadnom zvuku z telefonátu. Manželka mala zopár tipov, no môj bol iba jeden. Je to vlajka na žrdi! A bola. Volaj ma génius, hovorím. 70%. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Halle Berry mám moc rád, a to je ostatně taky hlavní důvod, proč jsem se na tento thriller podíval. První půlka filmu naznačuje, v čem přibližně spočívá práce na centrále 911 a poměrně zajímavě představuje hlavní hrdinku, která si bere práci, takříkajíc, s sebou domů. Druhá půlka je už samozřejmě velmi přikrášlená a moment, kdy se hlavní hrdinka vydá oběť hledat na vlastní pěst, je dokonce značně přitažený vlasy. Celé dohromady to však dohromady tvoří poctivý thriller a určitě vás až do konce, pod tíhou napětí, nenechá vydechnout...70% ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmech společnosti WWE studios je zvykem, že si ve snímku zahraje zaměstnanec wrestlingové společnosti WWE. Zde si svou vůbec první filmovou premiéru odbyl americký wrestler David Otunga v roli strážníka Devanse. (Nathanielmon)
  • Pracovným názvom snímky bolo označenie The Hive. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama