Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa milý, ale v podstate dosť jednoduchý vidiecky policajt Ludovic Cruchot (Louis de Funès) konečne dočká vytúženého povýšenia, čo však zároveň znamená, že počnúc týmto dňom musí neochvejne chrániť morálku v malebnom letovisku na Azúrovom pobreží, ktoré má na starosti – v Saint Tropez! Ako prvých si na paškál vezme tamojších nedisciplinovaných vodičov, ktorí parkujú, kde nemajú a... Otravných nudistov, ktorí mu už dlhšie pijú krv! Ibaže kým Cruchot so svojimi mužmi tyranizuje síce nezmyselnými, no tiež nekonečne zábavnými prepadovkami naháčov na miestnej nudapláži, jeho atraktívna dospievajúca dcéra Nicole (Geneviève Grad) využíva jeho neprítomnosť na, ehm, dosť svojráznu zábavu. Najradšej sa vydáva za dieťa z bohatej rodiny, čím si však väčšinou poriadne zavarí – a ani tentoraz to nie je inak. Je to však o to horšie, že tentoraz svojou ľahkovážnosťou naozaj extra zavarí aj svojmu nič netušiacemu otcovi – oboch ich totiž zapletie do krádeže vzácneho obrazu od Rembrandta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (512)

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Má cenu se opakovat? Ano má protože Četnická série je prostě klasika, která baví a která bude bavit dalších 100 200 atd. let. A opět se budou kritici zamýšlet: Je četnická série skutečně tak výborná? Stojí opravdu za takovou pozornost? To vše si můžou klást dále a my se budeme dále kochat špičkovými výkony Louis de Funese a Michela Galabru a budeme se dál smát i když to vidíme už po sté. I když nějaký díl je slabší nějáký lepši (až na mimozenšťané) tak je pro mně celá série naprostý kult. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak som si po dlhej dobe pustil túto komédiu a Funesove grimasy bavia ako vždy, ale zápletka je strašne chatrná a vtípky sú strašne jednoduché. Už som len čakal kedy niektorý z policajtov zakopne alebo sa šmykne na banáne. Najviac ma bavil vzťah medzi Funesom a jeho dcérou. Vďaka nemu nepôsobil ešte tak totálne bláznivo a prehnane prísne, ale to jeho frflanie sa dalo aj pochopiť. Takisto je lahoda počúvať starý špičkový CZ dabing. Také sa dnes už netočia. Výsledkom je jednoduchšia komédia, ktorá dnes už príliš nenadchne, ale nuda to nie je. 6/10. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú američan (Giuseppe Porelle), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Funèsov humor nie je môj obľúbený, no film mal veľa scénok, ktoré akoby vypadli z mnohých momentov, ktoré sa nám dejú v živote a boli skvelo zábavne spracované. Aj keď neboli príliš výrazné a celkovo film ako taký nie je veľmi výrazný, tak Geneviève Grad mi spríjemnila celý film, lebo som na nej vedel nechať oči a k tomu Saint Tropez, čo je paráda. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (44)

  • Ford Mustang byl v tomto filmu poprvé představen ve Francii. (frolish01)
  • Pri zrode ságy o žandárovi stojí nešťastie, ktoré sa začiatkom 60. rokov prihodilo scenáristovi Richardovi Balduccimu, keď mu ukradli z auta kameru a rozhodol sa podať sťažnosť na žandárstvo Saint-Tropez: „Bolo poludnie. Keď som prišiel, našiel som obkročmo sedieť žandára. S veľkými ťažkosťami vstal, aby prijal moju sťažnosť a vysvetlil mi, že toho zlodeja dobre pozná a že ho pred pár dňami skoro dolapil." Keď túto historku povedal de Funèsovi, ktorý bol vtedy ešte klavíristom v nočnom bare, ten okamžite zareagoval: "Natočíme o tom film." (Arsenal83)
  • Interiéry četnické stanice nechal architekt Sydney Bettex postavit ve filmových studiích La Victorine v Nice. Většina scén se však točila přímo v Saint-Tropez. (mar48)

Reklama

Reklama