Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Scotland Yard (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Fantomas dá najbohatším ľuďom sveta na výber - buď zomrú, alebo mu zaplatia "daň z práva na život". Ohrození boháči sa stretnú v Škótsku v prepychovom sídle lorda MacRashleyho. Nechýbajú tam ani Fantomasovi neúnavní prenasledovatelia Fandor, Helena a komisár Juve. A samozrejme, nechýba ani Fantomas, nikým nespoznaný v jednej zo svojich majstrovských masiek... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (312)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Po dvou dílech, kde komisař Juve honil svého fantoma po Francii, bylo rozumné změnit vzduch a volba padla na konzervativní prostředí šlechtického sídla ve Skotsku. Gagy a styl humoru jsou opět totožné s předchozími díly a tento Fantomas mi přijde svou úrovní srovnatelný s dvojkou. Celkový dojem: 85 %. Škoda, že se ve výrobě nepokračovalo, snesl bych bez problémů další dva díly. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle dil je uz takovej dost zmatenej, jakoby tvurci nevedeli, co chtej vypravet. Nejdriv se zacne patrat po Fantomasovi, pak se na nej zapomene a film zacne bejt jen blazniva komedie, kdy Funes vyvadi bud v dome nebo na lovu a na zaver si tvurci uvedomi, ze to je film o Fantomasovi a vrati se k nemu. Ale nasral me konec, po trech dilech ho uz precejen mohli chytit. Nektery sceny tu jsou velmi vtipny, ale nektery jsou zase bytecne protahovany. Asi nejkomedialnejsi dil, ale rozhodne ne nejlepsi a nazev filmu je dost zavadejici. ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Fantomasovi a jeho (ne)přátelům změna prostředí prospěla. Staroanglické lokace se postaraly o atmosféru, zazobanci skonávají hezky jeden po druhém, navíc je tu spousta oběšenců, kteří se objevují a zase mizí, a ze situace „Francouzi ve Skotsku“ se také dá vyždímat solidní dávka vtipných momentů. Nejvíc mě baví scény, kdy neúnavný, ale (Fantomasem) těžce zkoušený komisař Juve začíná pochybovat o svém zdravém rozumu. „To jsou chlupy z toho koně…“ ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Jak nejlépe přijít k penězům? Fantomas má skvělý plán - nejbohatším lidem na světě, a stejně tak šéfům různých mafií uloží novou daň - daň z práva na život. Zaplatíš - žiješ. Nezaplatíš? Nežiješ. Ve Skotsku, na zámku lorda MacRashleye se všichni sejdou, aby se domluvili, jakým způsobem se Fantomasovi bránit. MacRashley pozve i ty, kteří mají s Fantomasem největší zkušenosti - novináře Fandora a komisaře Juvea. Jenže Fantomas má již dávno svoji hru rozehránu ... Trojka je asi nejslabším dílem z celé trilogie. Zdá se mi, že do ní autoři chtěli narvat všechny nápady, které měli ještě na dalších několik pokračování, a díky tomu tento film působí spíš jen jako snůška gagů, chatrně se držící jakéstakés dějové linie. Ne že by vtipy byly jakkoliv špatné, to spíš naopak (např. rozhovor komisaře Juve s koněm nebo duchařská minizápletka), ale jak říkám - celé to do sebe moc nezapadá. I přesto se na film (stejně jako na oba dva předchůdce) více než dobře dívá, a kdykoliv se naše televize jej rozhodnou zopáknout, můžou se mnou počítat do svých statistik... ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (39)

  • Fantomas (Jean Marais) přijíždí na zámek ve voze Rolls-Royce Silver Cloud. Vůz, který odváži hosty z letiště na zámek, je Austin Princess. (sator)
  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)

Reklama

Reklama