Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Scotland Yard (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas dá najbohatším ľuďom sveta na výber - buď zomrú, alebo mu zaplatia "daň z práva na život". Ohrození boháči sa stretnú v Škótsku v prepychovom sídle lorda MacRashleyho. Nechýbajú tam ani Fantomasovi neúnavní prenasledovatelia Fandor, Helena a komisár Juve. A samozrejme, nechýba ani Fantomas, nikým nespoznaný v jednej zo svojich majstrovských masiek... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (312)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Další do sbírky hravých detektivních parodií o zlořincovi mnoha tvářích, tentokrát z prostředí šlechty ve Skotsku. Opět kraluje popletený a horlivý komisař Juve (dobrý Louis de Funes) doprovázený Bertrandem (Jacques Dynam), jež se stanou tím, kdo pomůže Fantomasovi utéci, i když nechtěně. Jean Marais opět v kvalitní dvojroli neohroženého novináře Fandora a všehoschopného zločince Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegriniho). Fandor má po svém boku svoji snoubenku, půvabnou fotografku Héléne (Myléne Demongeot) a spolu jsou na stopě zákeřného zločince neúnavně a neústupně. Hostitelem všech na panství je lord Rashley (Jeaan-Roger Caussimon), ale je to skutečně on? Nesmí se opomenout jeho žena (Francoise Christophe) a její milenec André (Henri Serre). Vznešené prosředí, strašení, tajemno, mystifikace, ironie a nadhled, hravost, napětí a smích a ve chvíli, kdy si všichni myslí, že je Fantomas zničen, on zase uniká, aby se vynořil. Ale k tomu bohužel už nedošlo ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Zo vsetkych troch Fantomasov bola jednotka jednoznacne najlepsia, ale tato tretia cast bola dokonca o trosicku slabsia, nez dvojka, ale nechcem tento film zatracovat, lebo aj na tejto casti som sa dobre pobavil. Najviac sa mi ratala obesena mrtvola v izbe, ktora nasledne mizla a tym padom Funesove vlastne podozrenia o halucinaciach :-) Ale aj napriek tomu, skoncilo to tak, ze mohla byt aj stvorka. Dodnes nechapem, preco sa tvorcovia k tejto serii nikdy nevratili. Myslim si, ze kazda Fantomasova cast musela mat v 60-tych rokoch nielen vo Francuzsku uspech a preto je to pre mna nepochopitelne... 22.01.2011 _______ Louis de Funès - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor) +++ Mylène Demongeot - (Hélène) +++ Francoise Christophe - (Lady Rashley) +++ Jean-Roger Caussimon - (Lord Rashley / Fantomas) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ André Dumas - (Tom Smith) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Scotland Yardu sa to ani veľmi netýka, film ho má iba v názve, so Škótskom ho spája len zámok, kde sa dej odohráva a zbytočný detektív s fajkou. Francúzskeho komisára však nesmie ani trochu usmerňovať, ten je predsa geniálny. Komediálne stále dobré, ale zdá sa mi, že Funès je tu príliš krotký a nedostáva toľko priestoru, koľko potrebuje na svoje vyvádzanie. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (39)

  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)
  • Pokud by někdo udělal Polaroidem fotku (např. prázdného stropu v pokoji komisaře Juveho), tuto fotku by nevytáhl z přístroje a někdo jiný, např. komisař Juve (Louis de Funès), by udělal další fotku (např. oběšence) přes tu první, zcela jistě by došlo ke dvojímu osvitu filmu a tím ke zničení obou fotek. Film by byl přeexponován, fotka bílá, nepoužitelná a určitě ne tak kvalitní, jak jsme ji viděli ve filmu. (pjotri)

Reklama

Reklama