Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (58)

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Už dlho som nevidel tak preexponovaný a zlý koniec inak dobre sa vyvýjajúceho snímku s podmanivou atmosférou. Veľká to škoda. Záver mal byť nepochybne ukončený do stratena...bez žiadnych extrémnych "excesií" ( koniec všetkých detí, záverečné posedenie u stola). Veliká škoda....preveliká....Záver strháva pocity z filmu a výsledný dojem z videného strmhlav dole!! **/*** ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ešte pár takýchto hororov a Marinu si s čistým svedomím umiestnim do TOPky režisérov. Zvláštne, že ženská s takým talentom nakrútila toho tak málo. Po takmer dokonalej, krvavej psychologickej pecke Dans ma peau, na ktorú si aj po 3 rokoch spomínam relatívne dobre (veď aj mám prečo, masakrálne sebapoškodzovanie vždy poteší), prišlo konečne toto - ďalšia psychologická pecka, síce nie až tak krvavá, ale stále veľmi pôsobivá, s mnohými rodinno dramatickými prvkami, ktoré mne v hororoch celkom sedia, solídnou atmosférou, a podobne ako predchádzajúci snímok s celkom originálnym námetom a zvláštnym, no pôsobivým záverom, ktorý mi sadol omnoho viac ako som čakal. Zaslúžený potlesk, proste hororík o vraždiacom spratkovi z úplne iného pohľadu, na aký som bol doteraz zvyknutý. ()

Reklama

MáŠa 

všetky recenzie používateľa

Ty vole, Marino de Van, pojď si pro pár facek! Já myslel, že si tu spokojeně pomlaskám, že zase jednou jsem viděl film, kterému se podařilo u mě vypěstovat jistou děsivou atmosféru, a vono se to v závěru tak posere. Přemýšlel jsem, kdo koho znásilňoval, a jestli vůbec, jak je to asi s osudem předešlé holčičky, jestli je to všechno nějaká kletba či zlý duch a jak se ho všem podaří zbavit, a nakonec to celé tak nějak vůbec nechápu, a zjišťovat se mi to nechce. Přitom tahle dramatická změna v mém hodnocení plyne jen z poslední čtvrt hodinky! Do té doby celkem paráda. Člověku je holčiny líto, má z ní pocit, že sama v tom nemá pořádně jasno, co se kolem ní vůbec děje, a pak přichází něco jako popření. Přijde scéna, kdy kupa dětí přijde do baráku a něco se tam stane, a najednou pocit "Cože?! To se fakt stalo, nebo to je jen sen?!" A pak to pokračuje a člověku je najednou jasno, že tyhle wtf věci se fakt dějí. Že tohle nebude asi hollywoodskej film. Že na to je to moc divný. Že to bude určitě něco evropského. Něco, kde se snaží tak trochu i o ten art. Že tady to nebude podle šablonky. Bohužel kdyby to podle té šablonky jelo, byl bych spokojenej mnohem víc. Takhle váhám mezi 2 a 3 hvězdami... ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

11-ročné dievča ako jediné prežije podivný masaker svojej rodiny a je dočasne umiestnené do starostlivosti spriatelených susedov. Tvrdí, že za masaker môže dom, polícia podozrieva miestnych vandalov, no zdá sa, že pravda je niekde inde... Ďalší z hororov o „zlom“ dieťati, hoci v tomto prípade nejde o tému vraždiaceho spratka, ale o spratka narušeného, osudom skúšaného a traumatizovaného ľuďmi okolo seba, celkovo zachádzajúc až niekam ku "Carrie". Aj keď ma to hneď nechytilo a nebavil ma ani ten sociálno-dramatický podtext, postupne som si zvykol a oceňujem napätú atmosféru, ktorá sa celým filmom niesla a tiež pekné deštrukčné výjavy, gradujúce až do pôsobivého finále. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Po dvě třetiny naprosto výborné. Nikoli děsivý horor jako takový, ale nepříjemně znepokojující psycho thriller. Taková mladší verze Carrie vyhnaná do extrému. Jenže na konci se cosi zvrtne a ta trapná pointa film totálně zabije. Tvůrci podobných filmů by si měli vrýt pod kůži pravidlo, že méně je někdy více. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Missy Keating, představitelka malé Niamh, je dcera bývalého člena skupiny Boyzone Ronana Keatinga. (Tasartir)

Reklama

Reklama