Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (58)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ešte pár takýchto hororov a Marinu si s čistým svedomím umiestnim do TOPky režisérov. Zvláštne, že ženská s takým talentom nakrútila toho tak málo. Po takmer dokonalej, krvavej psychologickej pecke Dans ma peau, na ktorú si aj po 3 rokoch spomínam relatívne dobre (veď aj mám prečo, masakrálne sebapoškodzovanie vždy poteší), prišlo konečne toto - ďalšia psychologická pecka, síce nie až tak krvavá, ale stále veľmi pôsobivá, s mnohými rodinno dramatickými prvkami, ktoré mne v hororoch celkom sedia, solídnou atmosférou, a podobne ako predchádzajúci snímok s celkom originálnym námetom a zvláštnym, no pôsobivým záverom, ktorý mi sadol omnoho viac ako som čakal. Zaslúžený potlesk, proste hororík o vraždiacom spratkovi z úplne iného pohľadu, na aký som bol doteraz zvyknutý. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Keď pozeráte nejaký film a poviete si zas zbytočný film ja som si to práve povedal, keď som dopozeral tento. Keď začali lietať veci po izbe,hýbala sa postel aj luster, rozbíjali sa skla atď. Tak tvorcovia tohoto filmu chceli čo najdlhšie zákryt, kto je vrah ale mne to bolo hneď jasné. Kto videl 1 seriu Hrozba s temnoty tam jeden chalan trpel Telekynezov a najprv zabil otca a strýka, ktorý ho ustavične mlátili a potom chcel aj svoju nevlastnú matku. Podla mňa tento film kopíroval Hrozbu s temnoty, ten diel mal asi 40minút ale bol o vela lepši ako 91 minút tohoto nie moc vydareného hororu. A Hlavná predstaviteľka v podobe M.Keating bola fakt (NE)UŽASNÁ. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Polícia vyšetruje vraždy mladých rodičov vrátane ich syna. Jediný kto prežil je ich dcéra Neve. Do dočasnej opatery je zverená manželskému páru s dvomi deťmi zo susedného domu. Polícia stále nemá stopu podozrivých z vrážd rodičov, no Neve neustále vyšetrovateľom a psychologičke opakuje jednu vetu. Jej matku a otca zabil dom. Aká je teda pravda? Spočiatku celkom slušná ducharina. Dá sa povedať, že som bol milo prekvapený čo mi film prvú hodinku ponúkol. No, a potom prišiel záver, ktorý ani nemá zmysel komentovať – 50 %. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Po dvě třetiny naprosto výborné. Nikoli děsivý horor jako takový, ale nepříjemně znepokojující psycho thriller. Taková mladší verze Carrie vyhnaná do extrému. Jenže na konci se cosi zvrtne a ta trapná pointa film totálně zabije. Tvůrci podobných filmů by si měli vrýt pod kůži pravidlo, že méně je někdy více. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Sociálně-hororová jednohubka s dobrym námětem, s dobrou dětskou herečkou s dobrym koncem. Takže se tu najednou sešly všechny tři věci, přičemž jedna z nich chybí prakticky v každym hororu. Jenže ono všechno ostatní bylo tak zoufale nudný, že to prostě neni ani ten průměr. Můžou za to i špatní dospělí herci, občasná zmatenost, ačkoliv vše bylo jasne nalajnovaný, a po většinu času i nulová atmosféra. Ať tohle vezme za rok za dva do ruky někdo jinej. Za tohle jen 30%. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Missy Keating, představitelka malé Niamh, je dcera bývalého člena skupiny Boyzone Ronana Keatinga. (Tasartir)

Reklama

Reklama