Reklama

Reklama

Kosovo 1999. Albánski civilisti sú vystavení krutostiam srbských vojakov. Americké tajné jednotky sa blížia. Jeden z amerických vojakov, Aaron Hallam (Benicio Del Toro), v troskách zničeného domu zneškodní srbského dôstojníka. Vyznamenajú ho Striebornou hviezdou, ale čin ho prenasleduje ako nočná mora. Po rokoch sa ako strážca oregonskej divočiny dostane do konfliktu s lovcami, ktorí sa vybrali na jelene s ostreľovačským arzenálom. Tí po ňom začnú strieľať, ale proti vycvičenému zabijakovi nemajú šancu. Aaron po nich skočí ako šelma a zabije ich. Nie sú to však jeho posledné obete. Špeciálna agentka FBI Abby Durrellová (Connie Nielsenová) sa zúfalo snaží vraha vypátrať. Povolá jediného muža, ktorý by jej mohol pomôcť – poručíka vo výslužbe Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten sa snaží zabudnúť na svoju minulosť, keď učil vojakov zabíjať, a odmietne. Keď však uvidí fotografie obetí, pochopí, že zabíjal jeho najlepší žiak, a teda aj on sám nesie zodpovednosť. Aarona zatknú, ale z väzby ho vydajú tajným agentom – pozná priveľa tajomstiev a nesmie prehovoriť. Skôr, ako ho agenti stihnú nechať „zmiznúť“, im však zmizne sám. FBI nasadí ďalších agentov, ale vojnový veterán Bonham trvá na tom, aby prenasledovanie nechali len naňho... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (315)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Na konec za moc tento docela slibně se rozjíždějící thriller s jinak charismatickým Jonesem ( L.T. Bonham) nestál. Vyzdvihl bych jen ukázkové souboje tělo na tělo, režii a pár scén jako tu na mostě s vlakem a konečnou rozhodující scénu s noži..Naopak bylo zde i dost dalších věcí, nad kterými zdravý rozum, jak se říká, zůstává stát. Ostatní herecké výkony jen průměrné, spíše nevýrazné, avšak značně tu nahrazují právě všechny ty nudné ne-akční pasáže..Nic nového pod sluncem co se týče námětu a celkem slabého scénáře..Takže za 3*, pustěte si radši Ramba. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Až keď zabíjate holými rukami, zabíjate dôstojne.“ Chápem nadšené, ale aj rozpačité recenzie. Scenár je úžasný. Predstavte si, čo by sa stalo, keby sa špičkový vojak (Benicio Del Toro z TRAFFICU ) zbláznil a zdrhol by do nekonečných a prekrásnych lesov Severnej Ameriky a tam by „vykonával spravodlivosť“ na ničnetušiacich poľovníkoch a pytliakoch. Brutálne by ich vraždil, vyvrhoval tak, ako oni vyvrhujú srny, rozrezával na kusy a oddeľoval im jednotlivé končatiny od tiel. To je absolútne šialený nápad! A teraz si predstavte, čo by sa stalo, keby bol naňho nasadený megatvrdý zabijak (zarastene robustný Tommy Lee Jones), ktorý šialenca kedysi vycvičil? Scenár stojí na skvelom nápade a rozhodne mu pomáha i fantastická výprava krásnych, hustých lesov, obnažená, naturalistická kamera a "starodávna" réžia veterána Friedkina (FRANCÚZSKA SPOJKA, VYHÁŇAČ DIABLA). Ten si s hercami vytrpel náročné nakrúcanie v nebezpečnej divočine, plné stresu, nervovo a dosť ťažkých zranení. A na výsledku je to vidieť,. Vrátane bravúrne surových bitiek, z ktorých doslova strieka krv tak, ako nestriekala ani v najdrsnejších filmoch Stevena Seagala. Zatiaľ v žiadnom inom filme som nevidel, aby bojujúci muž súpera oslepil špliechancom vlastnej krvi (!). Napriek tomu snímka nie je dokonalá, herci boli dobrí, ale ani jeden z nich nepatrí k mojim extra obľúbeným, presun z lesov do mesta ma moc nezaujal a celkovo film napriek vynikajúcej atmosfére obsahuje aj slabšie, nudnejšie miesta. P.S. - Bob Dylan, Johnny Cash, "Highway 61 Revisited". ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Taková jednička Ramba mírně postavena na palici. Syrovost a Friedkinovo zdatné ukočírování akčních scén sráží klišoidnost příběhu, kupa nevěrohodností (celá úvodní scéna z "Bosny") a kupa vyslovených dějových blbostí. Nebo byste při útěku, hnáni stovkami pronásledovatelů, taky ráčili si v poklidu ukovat nůž? ()

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Starodmódní chladná oldschoolová two-men show, bez triků a efektů, plíživě pomalá, psychologicky rozebírající, oku lahodící a do sedadel přibíjející. Ostře vykreslené kontury vztahu otec-syn (učitel-žák) nafukují plochou akční báchorku do třetího (perfektně mrazivě atmosferického) rozměru a povyšují ji nad všechny mainstreamové koktejlovky současné produkce. Rambo by měl určitě radost. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

V pôvodnom scenári Ramba, sme mali dostáť stret učňa s majstrom, takže by sa stretol Trautman proti Rambovi. Ako už vieme tak to nedopadlo, Rambo sa prepísal tak, aby si získal väčšie sympatie divákov a tak po rokoch od jeho premiéry je tu štvanec, ktorý oprášil tento scenár. A musím povedať, že ma to dosť bavilo. Casting je super. Benicio del Toro sa na zabijackeho ex mariňáka výborne hodil a Tommy Le Jones je ešte raz taký dobrý ako Toro. Nebál by som sa aj tvrdiť, že je to jedna s jeho najlepších rolí. Príbeh je jednoduchý a vo filme sa ide hneď na vec. Film je krátky nikde sa moc nezdržuje a väčšinou ho ženú vpred výborne akčné scény, ktoré sú nie len perfektne natočené (naháňačka), ale aj choreograficky zahrané (bitka na blízko), kde bojové umenie Sayoc Kali, vynikne. Vďaka tomu, že je to krátke je to fakt pôžitok sledovať. Fanúšikovia Ramba by si toto nemali nechať ujsť. 75% - 4* ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (11)

  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (viac)

Reklama

Reklama