Reklama

Reklama

Matt Scudder je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie a zázemia. Svoje služby ponúka tým, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nemôžu obrátiť na políciu. Jedným z nich je aj drogový díler Kenny Kristo, ktorý si detektíva najme, aby našiel zločincov, čo mu uniesli a brutálne zavraždili manželku Carrie aj napriek tomu, že im zaplatil výkupné. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je jediným a rozhodne ani posledným, ktorý v uliciach New Yorku spáchali. Sérioví vrahovia mladých žien, ktorí svoje obete rafinovane mučia, sa chystajú opäť zaútočiť a Scudder, ktorý sám stojí mimo zákona, sa im rozhodne čeliť osamotený, na vlastnú päsť a všetkými, hoci aj nelegálnymi prostriedkami. Nečakanú pomoc však získa od svojho nového malého šikovného priateľa, ktorým je svojrázny čierny bezprizorný chlapec TJ. V neľútostnom súboji s časom a presilou tentoraz pôjde aj o jeho vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (603)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Drsný a hutnou, potemnělou atmosférou prosáklý snímek, který zaujme jak svým příběhem, tak i tradičně dobrým Liamem Neesonem. Mysterióznost dodává filmu na poutavosti, čemuž vedle již zmíněných kladů napomáhá také vhodně zvolené prostředí. Vedlejší dějová linka s malým černouškem mi nikterak nevadila. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Abychom pochopili, že je Liam Neeson badass tak hned ze začátku ledabyle postřílí tři portorikánce, protože ho rušili při čtení denního tisku. Akce poté ustane a rozjede se temná detektivka noirového střihu. Docela mě překvapilo, že nikdo z drogových dealerů neměl bandu goril, který by na duo záporáků poslal. Místo toho se obrátili na starýho ex-alkoholika, bez licence, kterýho jim doporučil feťák. Zaujme to i tím, že se to odehrává v devadesátkách, takže žádný internety. Informace se získávají projížděním starých negativů v knihovně. Má to atmosféru, ale dobrej film to je hlavně kvůli Neesonovi, který je v těchto rolích nepřekonatelný. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson sa nadobro stal kráľom výhražných telefonátov. Je naozaj pozoruhodné, ako veľmi film nakopne scéna, v ktorej hrdina konečne zdvihne slúchadlo a uštedrí oplanovi na druhom konci drôtu svoje vymaznané: "Listen to me, motherfucker..." Je to skoro lepšie, ako keď sa Arnold chopí guľometu. Do tejto scény je film len obyčajná detektívka, ktorá by ma nadchla ako pilot televízneho seriálu, ale na plátna kín nepatrí. Lenže potom sa začnú diať veci, film ohromne naberie na intenzite a nečakane drsné finále ho posunie k citeľne lepšiemu celkovému dojmu. 7/10 a chcem adaptácie ďalších Blockových kníh so Scudderom. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Rozumiem (no pochopím snáď niekedy??), že sa americký ľud, z časti krutý, musí aspoň vo filmoch vykresľovať ako dobrosrdečný, pričom do každého snímku musí byť vložený akýsi druh (zvráteného) sentimentu, aby divák po celom svete pochopil, ako človek v krajine neobmedzených možností (neskutočne) trpí, no presto všetko, je samozrejme, dostatočne statočný. Nebyť "pravej ruky" hlavného hrdinu, Obamovho syna, ako rádio premúdrelého, ktorý mohol byť pred pár rokmi párom "Mr. & Mrs. Smith" adoptovaný, či sfetovaného narkomana, so stabilitou "žeriava", ktorý sa ujíma vzduchovky Vasilijeva Zajceva, aby ukázal svetu, že na súťaži ZŠ do 7 rokov skončil ôsmy z ôsmych, celkom by tento snímok ušiel. Bál som sa, že po týchto všetkých vychytávkach nebude priestor na Kristove slová (GRCAAAM!!), no to skôr zrejme zrušia úrok na úver v Tatra Banke. Úvodné minúty neboli špatné, no 13 minút zo 113 je kur*a málo nato, aby sa divák zabavil, aj keď sa kur*a nenudil. Tí čo si dali opäť vymyť mozog po okraj kôry, nech im po celý život chutí papať - Ja si dám radšej po sto prvé chleba s masťou s horčicou pri sledovaní kolektívnej spolupráce trojice detektívov - Mrázka, Brůžka a Boušeho, ktorý takmer dokonalým spôsobom, "preháňajú" ľud Pražský, aby na rozdiel od toho New Yorského, nijak nezabudol. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Dobroš, naozaj celkom dobroš, ALE... pretrvávajú vo mne pocity, že režisér mohol viac pritlačiť na tiesnivú atmosféru, ktorej sa miestami naskytovalo skutočne dostatok (videl som v nej veľký potenciál!!) a odobrať všetky scény s malým TJ-om (ich implementáciu do snímku považujem asi za najväčšie mínus a absolútne nedokážem pochopiť ich opodstatnenie). Ale nevadí, takmer dvojhodinový, napínavý thriller si ide "to svoje" a v podstate vás ani moc neohúri, no ani neurazí. P.S. úplne súhlasím s Enšpíglom. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)
  • Britský herec Dan Stevens (Kenny Kristo) musel kvôli svojej role vo filme schudnúť viac ako 14 kilogramov. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (viac)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (viac)

Reklama

Reklama