Reklama

Reklama

Tajomstvo a zmysel života

  • Česko Tajemství a smysl života (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Čo je zmyslom života? Čo je láska, humor, strach a smrť? Je všetko len sen? Kto sme? Prebudíme sa, spomenieme si? Pomáhajú nám bytosti z iných dimenzií? Dokážeme už pochopiť zmysel Hry? Kto je Stvoriteľ? Kde je Kráľovstvo božie? Blíži sa doba odhalenia? Odpovede na tieto a mnohé iné otázky hľadá nový celovečerný film Tajomstvo a zmysel života. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (67)

TomasKotlant 

všetky recenzie používateľa

Jako seberozvojová hutná přednáška slušný, jako audiovizuální dílo nic moc extra... Za celý film (s výjimkou závěrečné čmeláčí meditace) nebylo snad jediné místo, kde by bylo aspoň 5 sekund bez mluvení... Propojení rozhovorů s hvězdami seberozvoje a jednotící dějovou linkou je zajímavé, ale spíš mi přišlo, že se to většinu času vzájemně ruší a nefunguje pořádně ani jedno. Mno, asi jsem měl po pár přednáškách pana režiséra na podobná témata moc vysoká očekávání, každopádně médium filmu je tady dost za svým potenciálem... Prostě život by měl člověka bavit a být smysluplný a minimálně ta zábava tomuto filmu chybí natolik, že jsem několikrát se přistihl při úvaze, zda to mám dokoukat až do konce. Subjektivní stopáž filmu pro mě byla tak 4 hodiny. A pokud by si divák přecejen zvládl během na něco během filmu přijít, tak mu je ke konci stejně řečeno, co si má teda jako správně myslet.... cca 50 % [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

ondranow odpad!

všetky recenzie používateľa

V rámci zachování dobrých rodinných vztahů mažu svůj předchozí peprný záporný komentář. Hodnocení "0" tu nechávám, protože alespoň takto si chci vyjádřit svůj názor. Chci, aby si všichni nadšenci uvědomili, jak dětinské je hodnotit film před jeho shlédnutím. Předpokládám, že taky nebudete vychvalovat jídlo dokud neochutnáte.. a takových je tu většina! Těším se až půjde film ofiko do kin.. dojde na moje předchozí slova. Film byl dle mého špatný. ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Česká kinematografia už naozaj stvorila, respektíve vyplodila všeličo, či dokonca všetko možné… ale Vachlerov alternatívny spirituálny veľkofilm je naprostý unikát. Propagácia východnej filozofie / náboženstva a konkrétneho životného štýlu z nich odvodeného, je tu jediný určujúci smer, jediné tajomstvo a zmysel tohoto diela. Ich pretláčanie, zjednodušovanie a svojvoľné kombinovanie najrozličnejších myšlienok je chvíľami až smiešne a viem si predstaviť až iritujúce pre veľkú časť populácie. Ostatne – absolútne rozporuplné hodnotenia na ČSFD to vyjadrujú celkom jasne. Osobne oceňujem zaujímavú formu a suverénnu remeselnú stránku, ako aj pozitívneho ducha a nástojčivé opakovanie toho, že so zmenami musí každý začať sám, u seba, pretože to je jediné funkčné zladenie všetkých protikladov vo vnútri súčasného človeka… Na druhej strane boli tu veci, čo ma srali, viac či menej. Jednak ma vytáčalo to zasadenie do mondénneho sveta vyššej strednej triedy, ktorých problémy vyzerajú tak, ako vyzerali vo filme a potom tvrdiť v súčasnom rozkurvenom svete, že všetko je tak ako má byť, hoci z hľadiska viery v reinkarnáciu absolútne samozrejmé a pochopiteľné, moje nevyvinuté ego veľmi rozhorčuje. Jo a ešte ako že mám čmeliaky rád, tak tohoto lietajúceho multidimenzionálneho mudrlanta by som nakopol. ()

maddy odpad!

všetky recenzie používateľa

Najhorší film aký som videl nielen tento rok, ale snáď za poslednú dekádu. Ono to nielenže vyzerá hnusne ako lacný český televízny film s ochotníckymi hereckými výkonmi, do toho ešte poletuje hnusný digitálny čmeliak, ktorý prednáša životné múdra ako z diskusie na Modrom Koníkovi. Úplný bizár, ale nie taký ten bizár, na ktorom sa aspoň môžete baviť aký je hlúpy, skôr birazný film v zmysle ako toto niekto mohol natočit a myslieť úplne vážne. Dve a pol hodiny tých najgenerickejších fráz maximálne pre mamičky s popôrodnou depresiou, no tváriacich sa, že prezentujú tie najdôležitejšia tajomstvá života avšak neraz podprahovo znevažujúce medicínu a lekárstvo. Dezolé film roka! A komu sa toto môže čoby len náznakom páčiť tak s tým nechcem mať nikdy nič spoločné. Ale tak takí tu dlho nebudú, keďže film im v prípade rakoviny odporúča vys*ať sa na vedu a myslieť pozitívne! :) CELKOVO: 0/10 ()

ludva10 

všetky recenzie používateľa

Za mě úplně úžasný film ( navštívili jsme předpremiéru s debatou a přednáškou v Karlových Varech) . Film je skvěle natočený, děj velice zajímavý, včetně efektů, animací a zvuku ( zvuk mě tedy hodně překvapil ). Každopádně úžasně srozumitelně odvyprávěný a musím se přiznat, že i mě ( a to nejsem nijak duchovně založený) nutil k neustálému přemýšlení o tom všem , co tam zaznělo. Na konci filmu jsem si říkal, že film patří mezi to nejlepší co jsem kdy viděl. Musím tleskat, bravo. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)
  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)

Reklama

Reklama