Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 12

Recenzie (108)

Maniik88 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie od Frantíkov. Keď si to pustíte s vašou dcérkou, určite neprehlúpnete. Bude sa to páčiť vám, bude sa to veľmi páčiť malej copani. Paríž, Eiffel, balet..to najlepšie čo frantíci majú poskladajú do slušného príbehu s peknými postavami. Vadil mi len nezmiselný koniec s kladivom a pobehovaním po veži. Inak spokojnosť. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Motiv jakožto morální poučení („jdi za svým snem“) zazní naplno hned v úvodu a je tedy velmi dobře odhadnutelné, jak se příběh tancem nadané siroty v Paříži bude odvíjet; nepřekvapí snad skoro ničím – od prvních kroků přes "rockyovský" trénink po grandiózní úspěch. Je to celé takové sympatické, že se na nikoho nedá moc zlobit, přestože dramatický konflikt v závěrečné třetině vyznívá zbytečně nuceně; a aby se bavili i kluci a nejenom holky, zařazuje také dvě hódně přestřelené akční sekvence (útěk ze sirotčince, finále na Soše svobody). ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Téma plnenia detských snov a prostredie historického Paríža, kde sa táto rozprávočka odohrávala, sa mi celkom pozdávali. Len škoda, že je to robené čisto pre detské publikum, a tak to celé pôsobí až príliš naivne a miestami veľmi absurdné, resp. hlúpe. Napriek peknému vizuálu, ktorý sa môže rovnať americkým animákom, a spomínaných predností však tomu chýbala ešte jedna dôležitá vec - a síce dôvtip, ktorý je pre mňa osobne pri animovanej tvorbe dosť dôležitý. Takže tak. 3* ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené