Reklama

Reklama

Krátky príbeh rodičov a ich 9-ročnej dcérky, ktorí už 300 dní žijú v protiatómovom kryte. Prežívajú zo dňa na deň a skrývajú sa pred neznámymi stvoreniami, ktoré ich celý ten čas neúspešne hľadajú. Jedného dňa nehoda spôsobí, že je ich úkryt prezradený. Príchodom stvorení, ktorým hovoria "Breathers" ("Dýchači"), sa rodinka dostáva do nebezpečenstva. Dokážu utiecť a prežiť? A ak áno, bude tento útek znamenať aj šťastný koniec ich osudu? (xzajox)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Objektivně je to jen na silné čtyři hvězdy, ale myslím, že je to zde podhodnocené, proto dávám slabých pět. Zcela nejednoznačný horor, kdy se vaše sympatie přelévají sem a tam, ale hlavně který chytí hned od začátku a drží v napětí, co se děje. Jednu chvíli jsem si říkal, že to připomíná rozhlasovou hru nebo díl Krajních mezí, ale tvůrci mne rychle vyvedli z omylu a řadou logických a na sebe navazujících scén udrželi můj zájem i momenty překvapení, a dokonce mi nejen vše vysvětlili, ale některé dříve naznačené motivy a scény dohráli do konce - se zavíráním očí a vzpomínkami, 320 dní, bod č. 2 pravidel, sex a další. Navíc je film oslavou rodiny a hlavně života ("Tohle je teď náš život a takový nyní žijeme", další čárka) a nabízí i pár věcí k zamyšlení ("Jen proto, že něco nevidíš, neznamená to, že to není" - Hempelův paradox havrana v praxi.). Mám rád promyšlené věci, které do sebe zapadnou a mají uvěřitelnou pointu (tady mimochodem tři pointy a všechny ústrojně funkční), a navíc nemají v podstatě zbytečnou scénu (jo, a opakování té zcela úvodní scény filmu je tady taky dost dobré). Plus skvělé výkony herců, kamera, střih a samozřejmě výprava. V několika scénách až člověku zatrne, a jedna lekačka v úvodu je tady zcela dokonalá. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Celkom zaujímavý postapokalyptický survival o jednej rodinke, ktorá sa po vypuknutí epidémie ukrýva v podzemí a musí čeliť útokom neznámych "breathers". Kvalitne nakrútené aj zahrané, len spočiatku dosť nudné, našťastie sa to v druhej polovici pekne vyhrotí a pribudne dostatok napínavých a akčných momentov. Beriem do úvahy, že nie je jednoduché nakrútiť zaujímavý film z takéhoto prostredia, v ktorom by diváka tie podzemné konverzácie neunudili na smrť. Ešte šťastie, že film nestavia len na tom (lebo trochu som sa obával, že tých breathers ukážu až minútu pred koncom). Ja osobne by som privítal, keby boli exteriéry zdevastovaného mesta využité vo väčšej miere, aby sa trištvrtina filmu neodohrávala len v tej jednej jame. Ale hlavná vec, že to tvorcovia nepokazili. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Další z řady,který maj podle úrovně tohodle filmu zaděláno na slušnej progres.První bych chtěl vyzdvihnout slušně depresivní atmosféru,ve který jsou záběry na zničený město,a poletování hrozby něčeho hnusnýho,celkem slušně deprimující.navíc to,jak se film vyvinul,asi mojí nepozorností,a asi i blbostí,mi zcela uniklo,takže sem byl docela překvapenej,ale i potěšenej.Herci dobrý,zejména ta malá potvora hrála na svůj věk víc než obstojně.Budu sledovat,a uvidíme.60%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Vcelku komorný subžánrový zárez, ktorý až na prítomnosť známych hercov a zbytočne komerčný záver pôsobí ako vyložený nezávislák. Síce pomerne dobre zvládnutý, atmosférický a štýlový, ale po väčšinu času obsahovo strohý, repetitívny a zbytočne ukrývajúci priveľa vecí za off-screen oponu. Čo je chvíľu akceptovateľné, ale už aspoň po vychádzke „mimo poklop“ si to samé pýtalo niečo viac. Vo finále sa to samozrejme pokúsi všetko ospravedlniť, ale to mi už paradoxne zaujímavé neprišlo. Vizuálne je to v pohode; tmavé pojatie sa akurát hodí k celkovému tónu filmu, občas síce do oka udrie nejaké to CGI, ale nie je to nič, čo by pokazilo celkový dojem. Z väčšej miery teda spokojnosť, ale z menšej zároveň zase škoda, že sa z toho nepodarilo vykresať niečo lepšie než len bežný prídavok do kvanta veľmi podobných filmov. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Finančne pravdepodobne nenáročný a malý soft horor, ale s celkom fajn pointou. Komornejšie podanie snímku mi nevadí. Práve naopak, práve tie momenty boli vo filme najlepšie. Atmosféra v podzemí postupne hustla, no záver mi prišiel uponáhľaný a zbytočne akčný. Dĺžka filmu je tak akurát, no pri sledovaní sa zdá, že je podstatne dlhší. Otvorený koniec filmu tiež nepomáha, celé to pôsobí akosi neukončene. Otvorené dvierka pre prípadné pokračovanie je však v tomto žánri veľmi časté a čas ukáže , či sa ešte stretneme. 60%. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama