Reklama

Reklama

Krátky príbeh rodičov a ich 9-ročnej dcérky, ktorí už 300 dní žijú v protiatómovom kryte. Prežívajú zo dňa na deň a skrývajú sa pred neznámymi stvoreniami, ktoré ich celý ten čas neúspešne hľadajú. Jedného dňa nehoda spôsobí, že je ich úkryt prezradený. Príchodom stvorení, ktorým hovoria "Breathers" ("Dýchači"), sa rodinka dostáva do nebezpečenstva. Dokážu utiecť a prežiť? A ak áno, bude tento útek znamenať aj šťastný koniec ich osudu? (xzajox)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Napínavé majstrovské dielo, ktoré určite nesklamalo, ba naopak. Bol som po celý čas v napätí, čo sa udeje, čo sa udialo a prečo a výsledok bol veľmi prekvapujúci. Naozaj neuveriteľné, čo dokáže partia schopných ľudí s minimálnym počtom hercov, no s veľkou predstavivosťou. Tento film je príklad toho, že aj za málo peňazí môžete mať obrovský zážitok. Ďalší skvelý novodobý postapokalyptický horor spolu s filmom Extinction - Zánik . ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Do dneška sem sám sebe namyšleně považoval za poměrně zkušeného hororového gurmána... jen aby mi strašidelná story o Rayově schovávající se rodince hned natřikrát sevřela plíce. Být to celé o deset minut kratší, jdu bez přemýšlení do plnejch, jenže to bysme zase přišli o tu poslední z parádních point. I přesto zatím jasnej horor roku a totální nejen fajnšmekrovská povinnost! ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Finančne pravdepodobne nenáročný a malý soft horor, ale s celkom fajn pointou. Komornejšie podanie snímku mi nevadí. Práve naopak, práve tie momenty boli vo filme najlepšie. Atmosféra v podzemí postupne hustla, no záver mi prišiel uponáhľaný a zbytočne akčný. Dĺžka filmu je tak akurát, no pri sledovaní sa zdá, že je podstatne dlhší. Otvorený koniec filmu tiež nepomáha, celé to pôsobí akosi neukončene. Otvorené dvierka pre prípadné pokračovanie je však v tomto žánri veľmi časté a čas ukáže , či sa ešte stretneme. 60%. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Namiesto toho aby malá Zoe chodila do školy, hrala sa s kamarátmi na detskom ihrisku, prešla si všetkým, čím by si malé deti v jej veku mali prejsť, skrýva sa so svojimi rodičmi v protiatómovom kryte. Tamojšie mestečko Kingsville je totiž uzavreté do karantény, pričom nad hlavami ich nového "príbytku" neustále hrozí akýsi druh neznámeho nebezpečenstva. Nato aby rodina prežila túto neľahkú situáciu bez mimoriadnej ujmy na zdravý, musí dodržiavať nejedno prísne pravidlo. Obzvlášť jedno z nich: "nech sa deje čo sa deje, zachovať kľud a zostať v pokoji!!". Pomerne slušné spracovaný post apokalyptický thriller, ktorý ponúka zaujímavé hororové rozuzlenie. Doposiaľ pre mňa originálny nápad (nebudem spoilerovať) ma síce príjemne prekvapil a potešil zároveň, no bohužiaľ mám pocit, že sa z "Hidden" dalo vytrieskať omnoho omnoho viac. Pomerne slušnú atmosféru, počas ktorej sa divák nijak mimoriadne nenudil, predsa len mohli obohatiť o "akčnejšie" pasáže či gore, ktoré sa doslovne pýtalo! Príležitostí nato bolo viac než dosť, no zrejme tvorcovia nenabrali dostatok odvahy, či skrátka, odobrali sa cestou pre široko spektrálne oko diváka - 60%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Vcelku komorný subžánrový zárez, ktorý až na prítomnosť známych hercov a zbytočne komerčný záver pôsobí ako vyložený nezávislák. Síce pomerne dobre zvládnutý, atmosférický a štýlový, ale po väčšinu času obsahovo strohý, repetitívny a zbytočne ukrývajúci priveľa vecí za off-screen oponu. Čo je chvíľu akceptovateľné, ale už aspoň po vychádzke „mimo poklop“ si to samé pýtalo niečo viac. Vo finále sa to samozrejme pokúsi všetko ospravedlniť, ale to mi už paradoxne zaujímavé neprišlo. Vizuálne je to v pohode; tmavé pojatie sa akurát hodí k celkovému tónu filmu, občas síce do oka udrie nejaké to CGI, ale nie je to nič, čo by pokazilo celkový dojem. Z väčšej miery teda spokojnosť, ale z menšej zároveň zase škoda, že sa z toho nepodarilo vykresať niečo lepšie než len bežný prídavok do kvanta veľmi podobných filmov. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama