Reklama

Reklama

Keď se mladé dievča z totálneho zapadákova presťahuje do jedného z najväčších miest na svete, čaká ju silný šok... A presne to se v päťdesiatych rokoch minulého storočia stalo Eilis (Saoirse Ronan), ktorú k takémuto dobrodružstvu „donútila" staršia sestra. Tá si pre ňu praje lepšiu budúcnosť, akou je živorenie v Írsku. Eilis vyráža na cestu cez oceán – z malého írskeho mestečka Enniscorthy do newyorskej štvrti Brooklyn. Vydáva sa tak na cestu do neznáma, do prostredia, ktoré je pre ňu úplne cudzie a do života, který si sama nezvolila. V cudzom svete si pripadá ako vo vyhnanstve a chýba jej doterajší život v rodnom Enniscorthy. Všetko sa však zmení po jej zoznámení sa s talianskym robotníkom. Počas spoločne tráveného času smútenie za domovom akosi vyprcháva a Eilis prichádza rušnému životu v New Yorku na chuť. Zrazu však dôjde k udalosti, kvôli ktorej sa musí vrátiť späť do rodného Írska, kde je opäť vtiahnutná do svojho pôvodného života. A aj tu stretáva novú lásku, čím sa dostáva medzi dva hlasy vlastného srdca. Musí sa rozhodnúť medzi svetom, z ktorého pochádza a svetom, v ktorom si môže splniť svoj sen. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 2

Recenzie (299)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa dnes človeku podarí nájsť dobrý romantický film, no musím povedať, že "Brooklyn" by som si pokojne mohol niekedy pozrieť znovu. Je to príjemný, pekný film, ktorý netlačí na emócie, no nechá nás, aby sme sa do pocitov našich hrdinov vžili sami. Musím povedať, že jeho výhodou je veľmi sympatické herecké obsadenie, ktoré budeme počas celého filmu veľmi radi sledovať a rovnako aj zachytenie obdobia 50-tych rokov. Mne sa to veľmi páči. Saoirse Ronan je mi maximálne sympatická, je pekná a okrem toho pôsobí aj ako milá dievčina. A preto sa na ňu človek aj rád pozerá. Plus musím povedať, že je super, že sa musí tiež niečo naučiť a pochopiť. Pretože hoci domov je domov, tak nakoniec si človek uvedomí, že doma je tam, kde sa človek cítit najlepšie, a kde je osoba, s ktorou sa človek cíti najlepšie. Príjemný film, ku ktorému sa určite ešte niekedy vrátim. Hodnotenie: B+ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

S. Ronanová mi vyrástla pred očami. Iba nedávno ma upútala vo filme Pokánie a o pár rokov je z nej dospelá žena a úžasná herečka, ktorá v pohode potiahne i náročné scény. 50-te roky jej pristanú, jej tvár do filmu jednoducho krásne zapadla, nie je to žiadna namyslená sexi herečka, srší z nej úprimnosť a pokora a práve preto ju mám rád. Príbeh o chudobnom dievčati, ktoré hľadá šťastie v Amerike je natočený v príjemnom a pomalom tempe, rozpráva s ľahkosťou a pozerá sa na to fajn. Možno to chcelo jednu silnejšiu scénu, ale i tak ma tá jemná a nenásilná love story medzi mladou Írkou a Talianom bavila. Krásny film, ktorý asi viac ocení ženské publikum, ale mne sa to páčilo. Kurva, asi začínam starnúť... 80%. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $36,678,249Tržby Celosvetovo $51,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ poctivá nevtieravá filmárčina s dobrými hereckými výkonmi na čele zo Saoirse Ronan, dejovo pútavé, dejová dramatizácia silná, plus som troška čakal že sa to trošku viac zvrtne v závere ale aj tak spokojnosť /75%/ ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Naplněný americký sen jedné dívky z Nulákova (jak by řekl Rocky Balboa). Film atmosfericky skvěle naladěný do doby imigrantských vln. Film si pohrává s romantickou duší naivity mladé slečny s až pohádkovým podtónem. Uvěřitelný příběh, co nemá ambice roztrhat city, ale spíš pohladit po srdci v pátek na večer. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Slaďárna jak od Rosamunde Pilcher s americkou zástavou na prdeli, která je přímo ukázkovým akademickým a citovým kalkulem. Tudíž je vše na vysoké řemeslné úrovni a se skvělými herci, kterým ty emoce zkrátka uvěříme, ale zároveň je příběh strašně patetický, předvídatelný a uměle lidský, ceděný skrze ženské slzy a milostná utrpení. Co zaslouží určitě největší pochvalu, je výkon Saoirse Ronan, zbytek zanedlouho zapadne v našlapané kinematografické paměti... ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (11)

  • První den Eilis (Saoirse Ronan) v práci ji v šatně jedna z dívek vypráví, že byla s přítelem v kině. Zmiňuje, že viděla film Tichý muž (1952), který se odehrává v Irsku, odkud Eilis pochází. (hansel97)
  • Ve filmu se původně měla objevit i Sarah Gadon, ale nakonec z časových důvodů nemohla. (hansel97)

Súvisiace novinky

Nominace na Oscara 2016

Nominace na Oscara 2016

14.01.2016

Letošní Oscary budou duelem Revenanta se Šíleným Maxem. Výlet do divočiny s DiCapriem sesbíral dvanáct nominací a našlapaná jízda s Hardym deset, ze zálohy přitom útočí Marťan se sedmi a Spotlight,… (viac)

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (viac)

Reklama

Reklama