Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Satirická komédia o malomeštiackej spoločnosti na motívy N. V. Gogoľa v hlavnej úlohe s Vlastom Burianom. Ruské provinčné mestečko v prvej polovici minulého storočia. Podvodník sa vydáva za úradníka z hlavného mesta a vyvolá paniku medzi miestnymi hodnostármi. (RTVS)

Recenzie (125)

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvé řadě musím smeknout před ruským spisovatelem a dramatikem Gogolem, jehož předloha dokázala dokonale vyhmátnout lidské povahy a předvést je v situacích, které se snad nemění a určitě nepasují jen na tamější ruské poměry. V druhé řadě musím pochválit Friče, který skvělou hru dokázal přetavit v kvalitní film. A v neposlední řadě musím pochválit Buriana, který se do role revizora dokonale vcítil a podal ji s vkusem sobě vlastním. ()

yelcin 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian je pre mňa to naj z českej kinematografie, jeho životný príbeh ako aj umelecká tvorba ma fascinuje. Hlavne podľa rozprávania spoluhercov ako dokázal V.Burian skvele improvizovať v divadle aj vo filme. Film ma skvelú knižnu predlohu a Gogolova tvorba patrí medzi skvosty svetovej literatúry.Rola Chlestakova nie je práve tá ,ktorú sme videli iných V.Burianových komédiách /Funebrák-tanec,spev .Prednosta stanice-spev/ ,ale herec aj tak exceluje. Filmová klasika ,ktorú chvalabohu vlastním ako aj veĺa ďalšich V.Burianových filmov a možem si ju pustiť kedykoľvek. ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se opravdu povedlo. Vlasta Burian je v roli Chlestakova naprosto vynikající a vůbec nám nevadí, že to není klasická role pro něho. Naprosto se do ní ponořil a nemohl být lepší. A celkově to ani lépe natočit nešlo. Někdo může vytknout, že má film příliš divadelní atmosféru. Ale o tom to je. ()

Bouzy 

všetky recenzie používateľa

Jedna z posledních knížek kterou jsem nestíhal přečíst byla právě od N.V. Gogola - Revizor. Inu musel jsem sáhnout po variantě shlédnutí filmu. Zpočátku mne šokoval rok 1933. Ukázalo se, že mé obavy nejsou vůbec zapotřebí. Po celou dobu jsem se upřímně smál. Vynikající Vlasta Burian, kterého znám spíše na doporučení babičky opravdu nezklamal. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

"Jsem s revizí spokojen a jsem rád, že se zde bere..." Marvanovi zaskočí... "bere vše se stejnou vážností jako u nás v Petrohradu." Krásné detaily jako tento. Klasické dílo je klasickým, pokud platí stále bez ohledu na dobu a režim, nic jen "přísně o dnešku a musí se to hlídat, aby tam nebyla něco snad už vo včerejšku", jak říkal Werich. Překvapivě umírněný Burian, skvělý Marvan a krásná, i když trochu česky do až laskavosti obroušená adaptace. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • Postava falešného revizora Chlestakova a rytmistr Kilián z filmu U snědeného krámu (1933) byli jedinými vážnými filmovými rolemi Vlasty Buriana. (Olík)
  • Děj se sice odehrává v Rusku, ale veškerý psaný text (dopisy atp.) jsou psány buď v češtině nebo angličtině. (Jan.Kanak)
  • Komedie měla premiéru 29. září 1933 v kinech Adria a Hvězda. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama