Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická komédia Olivera Andrássyho o podvodníkovi, ktorý ťažil z ľudskej ľahostajnosti. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (5)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Komentár užívateľa jan72 je bez pochyby do veľkej miery pravdivý. Ale ja idem na 4 miliónové škatule. Pretože jednak Andrásy presne vystihol princíp podstaty tzv. schránkovej firmy (konieckoncov sám najlepšie musí vedieť ako sa v krutom postsocialistickom pseudokapitalizme najefektívnejšie podniká) a na druhej strane krásne vykreslil paralelu medzi tzv. plánovaným a tzv. trhovým hospodárstvom. (22.7.2020) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Oliver Andrásy bol pred 35 rokmi asi rovnako trápny ako dnes. –––– Nech spí. Má na to predsa plné právo, veď je na školení. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

Schránková firma (Horváth) organizuje školenia, ktoré v skutočnosti neexistujú. V 80. rokoch to mala byť absurdná komédia, dnes je to smutná realita. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Nech spí, však má na to plné právo, je predsa na školení." Schránková firma ponúkajúca honosne pomenované nič za drahé peniaze pre márnotratný štátny podnik. Vizionárska komunálna satira za socíku, bežná prax o pár rokov neskôr. Je tam všetko, geniálny podnikateľský plán, nič netušiaci biely kôň, problém s následnou legalizáciou príjmu. Atmosféra osemdesiatkového reálneho socializmu s vynikajúcim hereckým obsadením aj v drobných roličkách. Olivera Andrásyho príliš nemusím, ale toto sa mu fakt podarilo. Za štyri absolutóriá. ()

Reklama

Reklama