Reklama

Reklama

Honba na bin Ládina

(TV film)
  • Česko Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (viac)

Príbeh elitnej jednotky amerického námorníctva SEAL Team 6, ktorá v roku 2011 dopadla a zabila Usámu bin Ládina v jeho úkryte v Pakistane. Členovia jednotky špeciálnych síl sa počas výcviku pripravujú na ďalšiu misiu, ktorá vyvrcholí odvážnym nočným útokom na úkryt nebezpečného teroristu. Vojaci spočiatku netušia, že ich cieľom je najhľadanejší muž na svete. Keď sa konečne ukáže, na koho sa v skutočnosti zamerali, drsní muži čelia neskrývaným emóciám - jasne si uvedomujú, že majú osobnú príležitosť zlikvidovať najnenávidenejšieho nepriateľa Spojených štátov a pomstiť teroristický útok z 11. septembra 2011. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)
  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)

Reklama

Reklama