Reklama

Reklama

Honba na bin Ládina

(TV film)
  • Česko Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (viac)

VOD (1)

Príbeh elitnej jednotky amerického námorníctva SEAL Team 6, ktorá v roku 2011 dopadla a zabila Usámu bin Ládina v jeho úkryte v Pakistane. Členovia jednotky špeciálnych síl sa počas výcviku pripravujú na ďalšiu misiu, ktorá vyvrcholí odvážnym nočným útokom na úkryt nebezpečného teroristu. Vojaci spočiatku netušia, že ich cieľom je najhľadanejší muž na svete. Keď sa konečne ukáže, na koho sa v skutočnosti zamerali, drsní muži čelia neskrývaným emóciám - jasne si uvedomujú, že majú osobnú príležitosť zlikvidovať najnenávidenejšieho nepriateľa Spojených štátov a pomstiť teroristický útok z 11. septembra 2011. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (66)

gumli 

všetky recenzie používateľa

Môj názor je taký, že tento polodokument je skôr vládna propaganda, ktorá ma veľmi málo do činenia s faktami. Politická agenda je tak veľmi evidentná, až to bolí...politická reklama, nič viac. Film mal premiéru akurát keď boli v USA voľby, Obama tak v klipoch diškuruje s republikánmi, takže to vypadá na prezidentskú kampaň pána Obamu. Dokonca tam tára niečo aj Romney. Film sa tvári tak, že najväčší hrdina je v tom filme práve Obama...Politická propaganda vo filmoch mi nejako moc nevadí, je to dosť bežné hlavne vo vojnových filmov, ale v tomto sa mi to úplne hnusilo. Film sa ale nenatáčal v Pakistane, kde sa to odohrávalo, ale v Indii. Chudák "Geronimo", ten sa musí v hrobe obracať...takto zneužiť meno jedného z najväčších indiánskych náčelníkov, hanba. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

V době, kdy od smrti Usámy uteklo už pár let, se na scéně v jednom roce objevily dva filmy, který pojednávají o posledních hodinách jeho života, než tam vtrhla americká pěchota a všecko pokropila salvou kulek, které beztak koupili někde v okolí. Tenhle film na první pohled bude zaručeně horší, než ten co si přichystala Katheryn Bigelow. I tak by ale, v rámci televizního filmu, mohl překvapit. A musím říct, že se mu to i vcelku daří. Na televizní film slušná akce a zápletka, kterou by si nedokázal napsat ani sám život, nebo možná právě dokázal. ()

Reklama

kusaj 

všetky recenzie používateľa

Docela dobrej kousek. Čekal jsem TV béčko nebo céčko a dostal jsem překvapivě slušnej "polo-dokument". Žádná velká akce, trochu střílení, které vypadá uvěřitelně. Někdo píše, že je ve filmu občas patos. Jo,je, ale to k amíkům patří, jinak by to ani dělat nemohli:) Jo a líbí se mi ta muzika, k tomu tréningu dokonale sedí. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Pri porovnávačke s Zero Dark Thirty síce neobstojí ( priamočiary dej, televízny herci, žiadna gradácia, napätie až v samom závere ) ale aj toto ma niečo do seba ( pohľad vojenských kamier, tréning, Knepper v kladnej úlohe ). Škoda toho zlého strihu pri jedinej fight scéne Gigandeta. Hudba nebola zlá, kulisy ušli a malo to ja zaujímavý začiatok. Celkovo však bolo cítiť tú TV produkciu. Rozhodne nie zlé a rozhodne to prináša svojský pohľad na celú akciu a iný ako ZDT. 3 z 5 ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Tady někdo zkoušel dělat reklamu připravovanému filmu Kathryn Bigelow. Jako návnady by to nebylo špatný. Tvůrci se snažili udělat spíš dokument než klasický film, ale bohužel je to místy tak špatné, že to ani nemůže být horší. Machovské manýry a žvásty příslušníků Seals jsou fakt hrozný a každý, kdo o tomto něco ví, si bude klepat na čelo. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)
  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama