Reklama

Reklama

Honba na bin Ládina

(TV film)
  • Česko Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (viac)

Príbeh elitnej jednotky amerického námorníctva SEAL Team 6, ktorá v roku 2011 dopadla a zabila Usámu bin Ládina v jeho úkryte v Pakistane. Členovia jednotky špeciálnych síl sa počas výcviku pripravujú na ďalšiu misiu, ktorá vyvrcholí odvážnym nočným útokom na úkryt nebezpečného teroristu. Vojaci spočiatku netušia, že ich cieľom je najhľadanejší muž na svete. Keď sa konečne ukáže, na koho sa v skutočnosti zamerali, drsní muži čelia neskrývaným emóciám - jasne si uvedomujú, že majú osobnú príležitosť zlikvidovať najnenávidenejšieho nepriateľa Spojených štátov a pomstiť teroristický útok z 11. septembra 2011. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (66)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Nechutně americké a zjevná propaganda SEALs, která je na TV film technicky velmi dobře zpracovaná, ale jinak je neosobně a chaoticky natočená a tudíž dost nezáživná. Zajímavé to může být díky dokumentárnímu stylu nasnímání hlavně pro military nadšence, ale jinak je na toto téma k dispozici mnoho zajímavějších filmů. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá vojensky ladená akčná dráma. Má pomerne dobrý príbeh o pátraní, sledovaní a zneškodnení Usámu bin Ládina. Spracovanie je celkom slušné, táto polodokumentárna forma je síce pomerne zbytočná, ale nemôžem povedať, že by to filmu výraznejšie ublížilo. Hlavnou slabinou filmu sú bezpochyby tie zbytočné rozhovory do kamery, hlavne pri členoch špeciálnej jednotky, toto ma vôbec nezaujímalo, ale našťastie toho nie je až tak moc, väčšinu času tu tvorí spravodajská činnosť, pričom na všetko to sledovanie a overovanie informácií sa pozerá dobre, nesklamú ani vojenské tréningy a v záverečnej dvadsaťminútovke sa to už slušne rozbehne a film sa už venuje tomu hlavnému, samotnej vojenskej operácii a ani tá nesklame. Očakávane sa tu nájde aj dostatok patriotistických rečí, pri ktorých je potreba vypínať mozog, ale dá sa to zniesť, takže žiadna výrazná slabina, ktorá by filmu radikálne ublížila sa tu nenájde. Čo sa týka akcie, tej tu samozrejme až tak moc nie je, v úvodnej časti sa nájde jedna menej výrazná akcia a potom tá hlavná, záverečná a celkovo akcia je tu slušne natočená, kedy tento dokumentárny štýl dobre využíva, je aj pomerne napínavá a pôsobí úplne realisticky, takže som spokojný. Herecké obsadenie je skôr rozporuplné, samotná vojenská jednotka si ma moc nezískala, jednotlivým členom chýba charizma a ani tie zbytočné rozhovory im vôbec nepridávajú, ale ako vždy ma bavil William Fichtner, Robert Knepper v úlohe vojenského veliteľa a ešte pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka ako celok pôsobia dobrým dojmom, občas nejaké detaily zaostávajú, ale v rámci možností je to dobre zvládnuté. Tohto filmu som sa veľmi obával, ale zároveň som si ho musel pozrieť, pretože na jednej strane filmy s tématikou špeciálnych jednotiek vyhľadávam, ale zároveň mi vadí táto súčasná americká prezentácia, v ktorej sa hrajú na jediných správnych, kladných a civilizovaných, ktorí si všade môžu robiť, čo sa im zachce, ale ostatní sa musia starať len o seba, čo síce platí aj o tomto filme, ale pri vypnutom mozgu aspoň v prijateľnom spôsobe a množstve. Na väčšinu času sa pozerá dobre, znovu si to už pravdepodobne nepozriem, ale pozretie neľutujem. 61% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Pri porovnávačke s Zero Dark Thirty síce neobstojí ( priamočiary dej, televízny herci, žiadna gradácia, napätie až v samom závere ) ale aj toto ma niečo do seba ( pohľad vojenských kamier, tréning, Knepper v kladnej úlohe ). Škoda toho zlého strihu pri jedinej fight scéne Gigandeta. Hudba nebola zlá, kulisy ušli a malo to ja zaujímavý začiatok. Celkovo však bolo cítiť tú TV produkciu. Rozhodne nie zlé a rozhodne to prináša svojský pohľad na celú akciu a iný ako ZDT. 3 z 5 ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Další důkaz toho, že přístup Bigelow byl naprosto správný. Tato poměrně čerstvá událost se totiž vážně nedá natočit jako dojemný příběh hrdinných vojáků s přemírou patosu a dalších amerických klišé. Prostě to v tomhle tématu nefunguje a zbytečně to snímek devalvuje až na hranici nechtěné směšnosti. Rádoby svižná akce navíc diváka vůbec nevtáhne a skrz naskrz televizní look tomu také příliš nepomáhá. Snad jen ten správňácký Robert Knepper potěšil. Jinak ale naprosto zbytečný film, který se na Zero Dark Thirty nechytá ani omylem. ()

mackey 

všetky recenzie používateľa

Na televizní věc docela dobrý. Potěšil Knepper a Fichtner. Co se týče věcnosti, tak to ponechám dějinám, ale vzhledem k tomu, jak trapně bylo dle oficiálních informací údajně s OBL zatočeno a s jeho tělem naloženo, resp. nenaloženo (což tenhle film logicky jen kopíruje), je vlastně docela symbolicky legrační, že ho ve filmu odbouchnul zrovna T-Bag. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)
  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)

Reklama

Reklama