Reklama

Reklama

Honba na bin Ládina

(TV film)
  • Česko Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (viac)

VOD (1)

Príbeh elitnej jednotky amerického námorníctva SEAL Team 6, ktorá v roku 2011 dopadla a zabila Usámu bin Ládina v jeho úkryte v Pakistane. Členovia jednotky špeciálnych síl sa počas výcviku pripravujú na ďalšiu misiu, ktorá vyvrcholí odvážnym nočným útokom na úkryt nebezpečného teroristu. Vojaci spočiatku netušia, že ich cieľom je najhľadanejší muž na svete. Keď sa konečne ukáže, na koho sa v skutočnosti zamerali, drsní muži čelia neskrývaným emóciám - jasne si uvedomujú, že majú osobnú príležitosť zlikvidovať najnenávidenejšieho nepriateľa Spojených štátov a pomstiť teroristický útok z 11. septembra 2011. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (66)

Trustme 

všetky recenzie používateľa

Bylo otázkou času, kdy se američtí filmaříci chopí tématu eliminace nepřítele č.1. Televizní verze trvající 86min., která je více ukecaná a dokumentární je přestříhaná do akčnější (blu-ray verze) 100 minutové stopáže. Sledujeme zákulisní přípravy od fáze, kdy kancelářské krysy se ujišťují o místu pobytu bin Ládina, přes řešení o způsobu akce (bomba=nejistota, zda je prokazatelně mezi kaší mrtvol i teroristický vůdce), týdny pozorování objektu agenty, problémy s místní policií i politickými aspekty činu. Podobně jako Act of Valor je tento film určený divákům oblibující vojenské operace 21. století a jakožto film americký disponuje vlastenectvím a armádní hrdostí (na což si zřejmě někteří uživatelé ČSFD nemohou stále zvyknout). Tento film není přesnou rekonstrukcí operace dopadení bin Ládina a jde o filmovou dramatizaci. V subžánru special force movies jde o výborný film s nakouknutím pod pokličku fungování tajných služeb a následné akce úderného týmu SEAL. (Hodnocena 100 minutová verze) ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Film je jedno překvapení za druhým. Na to že jde o "blbou TV produkci" je v něm nasázeno "provařených ksichtů až hanba. Na to že jde o americký film se tam ale vůbec neřeší nahota. Na to že to má být propagační masírka (hrdost a patriotismus nadevše), se tam zcela normálně ukazují i "stinné stránky"... Přiznávám se, že nebýt prostřední - vlažnější - části dal jsem plných 5. Prostě je to film vyvážený akorát a nezatěžkaný americkým pokrytectvím (tzn.: "ani nejhrubší násilí nevadí, ale nesmí se při něm mluvit sprostě a ukazovat nahá těla"). Vážně překvapení. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tv film...Hmmm...Nič televízneho som nepostrehol, film môže smelo konkurovať a v mnohom i prevalcovať často trápnu ponuku kín. Pomerne rýchlo vznikol film o zabití Usámu a tvorcovia na to išli šikovne. V rámci tv možností urobili takmer maximum. Postava Usámu je prezentovaná skôr ako tieň jeho vysokej postavy, ktorá sa občas mihne na dvore alebo okne sledovaného domu. Film sa z veľkej časti venuje príprave tímu na akciu i jej odsúhlaseniu u vyšších politických kruhov. Osobné problémy, ktoré medzi sebou vojaci rieši sú dosť nepodstatné, keďže o chvíľu budú mať v akcii na hlavách helmy a nebude poznať kto je kto. na ich vyriešenie sa aj tak nakoniec vykašľali. Celkovo solídne spracovanie, ale chýbalo tomu o niečo viac napätia a možno i za hrsť dolárov...70%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Svetový policajt píše dejiny aj cez takéto filmy, prečo nie, kinematografia je súčasťou propagandy odnepamäti a nemožno ju zanedbávať. Keď si odmyslím hrdinský pátos, tak natočiť film o akcii, o ktorej sa veľa nevie a trvala asi 10 minút, nie je jednoduché hoci sa zvolí polodokumentárna forma. Tak som sa prenudil cez prípravy, politické snahy o povolenie akcie od prezidenta, prehliadky špionážnej techniky a súkromné rozhovory vojakov až k akcii, ktorú sledoval celý americký výkvet pekne online na veľkej obrazovke. –––– Preferujeme zabiť, nie zajať. ()

kusaj 

všetky recenzie používateľa

Docela dobrej kousek. Čekal jsem TV béčko nebo céčko a dostal jsem překvapivě slušnej "polo-dokument". Žádná velká akce, trochu střílení, které vypadá uvěřitelně. Někdo píše, že je ve filmu občas patos. Jo,je, ale to k amíkům patří, jinak by to ani dělat nemohli:) Jo a líbí se mi ta muzika, k tomu tréningu dokonale sedí. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)
  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)

Reklama

Reklama