Reklama

Reklama

Černobyľské denníky

  • Česko Černobylské deníky (viac)
Trailer 1

Príbeh skupiny šiestich mladých turistov, ktorých nudia klasické ponukové katalógy cestovných kancelárii a chceli by zažiť niečo naozaj výnimočné, čo sa vymyká bežným dovolenkovým predstavám. Najmú si sprievodcu, ktorý im sľubuje extrémny zážitok - exkurziu do opusteného ukrajinského mesta duchov Pripjať, ktoré je v tesnej blízkosti havarovanej jadrovej elektrárne Černobyľ.
Černobyľ, 1986. Keď vypukla najhoršia jadrová katastrofa v dejinách ľudstva, evakuovaní obyvatelia neďalekého mesta Pripjať nemali čas ani na to, aby si zbalili osobné veci. O 25 rokov neskôr šestica mladých turistov so svojím sprievodcom navštívi Pripjať, aby tu spoločne preskúmali trosky zničeného a zdanlivo opusteného mesta. Keď ich okolnosti prinútia zostať na mieste cez noc, čoskoro zistia, že tu zrejme nie sú sami...
Spoluautorom šokujúceho filmu plného desu a hrôzy je Oren Peli, tvorca, režisér a producent  filmovej série Paranormal Activity. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (523)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tie filmové postavy sú tak strašne odvážne, ale hlúpe, až sa hanbím že som ľudského rodu. Ale to by asi ani neexistoval hororový žáner, keby jeho hrdinovia mali, resp. používali mozog a počúvali inštinkt. Tieto denníčky majú vynikajúci look ( samozrejme sa ale netočili v Černobyle ) a atmosféru neznámeho. Avšak čím ďalej ku koncu sa tieto prednosti vytrácajú a prichádza to, čo všetci diváci vedeli, ale predsa len dúfali v niečo originálnejšie. Úvodný potenciál sa stratil do neznáma. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Výborný námet na film, to bez debaty. Otázne je nakoľko sa podarilo z tohto námetu niečo vyťažiť. Výsledok asi ťažko môže byť pre niekoho viac ako priemerný, hoci snaha bola. Výborný výber lokácií a opustené sídliská v meste dávali tvorcom slušné možnosti, ale budovanie atmosféry už bolo v rukách režiséra a to celkom nezvládol. Za celý film ma ani raz "netrhlo" ani som necítil nejaké silné vtiahnutie do deja. Nedokázal ma tak strhnúť, aby som dychtivo očakával čo bude nasledovať, prípadne aby som sa bál o postavy. Film pravdepodobne zapadne do kategórie "rýchlo zabudnuteľných". Ak si po rokoch na niečo spomeniete tak možno na názov a toho medveďa, čo robil revíziu výťahovej šachty...50%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ako polnočný film na víkend v televízii sú Černobyľské denníky vhodným zabijakom času. Prečo sa ale tento film objavil v kinách a chcel po divákoch plné vstupné? V nejakom zastrčenom zavšivenom kine za dva doláre/eurá prečo nie, ale široká distribúcia? Bohužiaľ treba konštatovať, že Černobyľ, katastrofa a jej obete tu nie sú spoločenským odrazom ničoho a nikoho, jedná sa iba o vhodné hororové lokácie a monštrá. Denníky tak vznikli iba ako súčasť pásovej výroby nízkorozpočtovej hororovej tvorby. Pôsobí to potom značne dehonestujúco a tie monštrá sú napokon ziskuchtiví tvorcovia, že. Lenže film slušne funguje, obsahuje jednu výbornú scénu (medveď) a proste pozerať sa na horor odohrávajúci sa na sídlisku vo východnej Európe má pre nás pridanú hodnotu navyše. 50% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Příšerný, co všechno už se v dnešní době vydává za horor. Absolutně nenapínavá a atmosféru postrádající blbina, která je díky své až velké lacinosti po většinu času i k smíchu. Scénář navíc vypadá, jakoby ho někdo sesmolil na záchodě. Že je tento děsivý scénář od tvůrce Paranormal activity mě vlastně vůbec nepřekvapilo. ()

6thSun 

všetky recenzie používateľa

He, tak teď si připadám sám jako nějaká zmutovaná příšera mezi uživateli CSFD, páč mně se tohle hodně moc líbilo. Už samotný výběr lokalizace ukrýval velký potenciál, ale já debil jsem se zhlídnutím otálel, neb mě odrazovaly recenze a dokonce i odsudky mých oblíbenců. Do filmu jsem tedy šel s pramalým očekáváním, jenže tohle je povedený od samýho začátku, napětí postupně graduje a kupodivu to nekazí ani tradiční slabina většiny hororů, tedy závěr. Velkým plusem je pro mě v podstatě totální absence prvoplánově zobrazovaných hnusů, dlouho taky není jasný, s kým má parta mlaďáků (smrtelnou) čest, což všemu jenom přispívá. Prostě tohle je pro mě vysoce lahodnej žánrovej kus, jehož víceméně všeobecný odsouzení zřejmě nikdy nepochopím. 80-90% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (16)

  • Keď hlavní hrdinovia filmu vchádzajú do agentúry k Urimu (Dimitri Diatchenko), ktorá sa údajne nachádza v Kyjeve, môžeme si všimnúť na ulici auto, na ktorom je nápis "Telekom Srbija". Jedná sa o najväčšiu telekomunikačnú spoločnosť v Srbsku. (ShortyIC)
  • Vozidlo, kterým skupina do zóny přijede, je UAZ 2206. (Adrai)
  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)

Reklama

Reklama