Reklama

Reklama

Kurz sebaovládania

(seriál)
  • Česko Kurz sebeovládání (viac)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvorcovia:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrajú:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(viac)

Recenzie (184)

Sufferer 

všetky recenzie používateľa

Keď vám pri ušiach zazvoní herecký umieráčik, sranda musí bokom, Charlie Sheen by vám vedel rozprávať hodiny. Vypoklonkovaný na ulicu skúsil šťastie v skromnejšej produkcii a nespravil vôbec zle. S jeho typickým humorom si za tie roky potykali mnohí, vrátane mňa. Z obrazovky prakticky nezlieza a, pochopiteľne, ťarchu vláči na vlastných bedrách. Obklopil sa však aj zaujímavými tvárami, najmä ženskými, ktoré sitkom úspešne prebudili k životu. Po prvej, desaťdielnej, viac-menej ochutnávkovej sezóne sa z toho rysovala vcelku zábavná výplň voľných chvíľ. Z duše neznášam, keď za takou vetou musí nasledovať jedno, tentoraz veľké ale. Ale druhá sezóna. Sezóna so zdanlivo nedohľadným koncom, ktorá len filtruje recyklát nemenovaného seriálu stanice CBS. A nie je to žiadna sláva. (1. séria – 7/10, 2. séria – 4/10) ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

V mnohom dosť podobné Two and a half men ale musím uznať, že celkovo má Anger management lepšiu a hlavne o dosť pozitívnejšiu premisu. Páči sa mi, koľko priestoru je venovaného aj iným postavám ako Charliemu: jeho pacienti sú bohovsky vtipní a som nadšená zo Selmy Blair aj jej postavy. Navyše camea Martina Sheena (a referencie na West Wing) sú awesome! ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Úvodná scénka seriálu geniálna. A aj prvá séria vcelku vydarená a na 4* by mi zrejme vyšla. No v druhej (90 epizódnej !!!) sérii sa vtipy začali opakovať a Charliemu chýbali výrazné vedľajšie postavy Alana,Jakea,Berty,Evelyn,Rose,Herba,Judith a ďalších aby seriál fungoval lepšie. No a samozrejme tiež kreatívnejší scenáristi. Charlie to tak ako som už písal ťahal čo to šlo a minimálne potvrdil, že to v sebe stále má a že keby nerobí chujoviny, tak stále mohol byť najlepšie plateným seriálovým hercom na svete. Miesto tohto Kurzu sebaovládania, mal Charlie Kurz sebaovládania naozaj podstúpiť a dočkali by sme sa miesto ľahko nadpriemerného sitkomu s pár vydarenými gagmi a hláškami plnohodnotných ďalších pár sérií najlepšieho komediálneho sitkomu všetkých čias.  60% ()

tom.nosek 

všetky recenzie používateľa

Dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa v trochu jiném prostředí. Stejný typ humoru, téměř stejný námět, vše je jednoduše takové podobné... "Originálu" jsem dal čtyři hvězdičky a toto je slabší než volná předloha, alespoň v první řadě, a proto za ni dávám tři hvězdy. Problém je totiž hlavně v tom, že je v seriálu Charlie a nikdo jiný, všechny ostatní charaktery jsou naprosto bez prostoru a Charlie je ten, kdo je takový ten nejlepší "king" všeho žijící mezi obyčejnými a jednoduchými lidmi. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

"Mňa nevyrazíte. Končím! Myslíte si, že ma nahradíte ? Len do toho, už to nebude ono. Ak myslíte, že prehrám ste vedľa". Takto si to vydiskutoval Charlie s producentmi Dva a pol chlapa hneď v prvom diely. A myslím, že ma pravdu. Dva a pol chlapa už bez neho nieje ono. Tu v Kurze sebaovládania (skutočne trefný názov seriálu) znova valcuje, hlášky ma napísane znova trefné a perfektné na telo a celé je to nie len nový seriál, ale zároveň aj ukážka toho, že to hlavne stálo na Charliem Sheenovi. Fanúšikovia Dva a pol chlapa určite pochopia kopec narážok (znova sa Charlie volá Charlie, znova je tu kopec posteľových scén a znova Charlie chlasta ako dúha) a dokonca sa dostavia aj niektoré známe tváre, ako napríklad Charlieho tatko, či Charlieho bývala Denise Richards. Pre tých, ktorým sa Dva a pol chlapa ľúbilo do kým Charlieho nevyrazili, a ktorý stále váhajú či si to majú pozrieť, hovorím pozrite si to. Dva a pol chlapa je do tej 8 serie lepším seriálom, ale aj tu ma stále Charlie čo ponúknuť. Pre tých, ktorý pozerali DapCH v slovenskom dabing, nemajte strach. Aj tu je dabing perfektný a znova Charlieho perfektne nadaboval Stanley Král. "Mal by si skladať jingle niekde v Malibu." - Skladanie jinglov je na prd." 80% - 4* ()

Galéria (811)

Zaujímavosti (21)

  • Televizní stanice FX platí licenční poplatek 600 000 amerických dolarů za jednu epizodu seriálu. (Cheeker)
  • Názov každej epizódy sa začína slovom “Charlie“. (Johnny.ARN)
  • Když Michael říká Charliemu (Charlie Sheen), o čem se mu má zdát, tak ve skutečnosti vyjmenuje jeho dřívější role. (Duoscop)

Reklama

Reklama