Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (246)

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Tohle je tak děsivě mrazivé drama, že člověk nemá na výběr dát nic jiného než plný počet hvězd. Dětští herci zde zahráli na výbornou a obdivuji je za to, že dokázali hrát v něčem tak strašně psychicky náročném. Zasloužili by si nějakého korejského Oscara za nejlepší herecký výkon. Po zhlédnutí tohoto filmu mi v hlavě nabíhalo spoustu otázek, byl jsem znechucen, že se něco takového může ve světě dít a říkal jsem si "Proč žijí mezi námi takové hyeny a proč jim vše prochází bez ujmy?" ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či niečo dokáže v ľuďoch vyvolať silnejšie emócie a väčšie zhnusenie, než sexuálne zneužívanie detí, zvlášť keď sú navyše postihnuté. Pri sledovaní filmu na mňa ale táto téma až tak nezaberala a nemyslím, že je to tým, že v správach sú prípady zneužívania detí tak časté, že by som sa voči tomu nejako emocionálne obrnil. Nie až tak dávno pri sledovaní podobnej témy v ďalšom kórejskom skvoste Sowon, ma to chytilo podstatne viac. Tým nechcem povedať, že by tento film bol zle natočený, samotné scény zneužívania sú dosť drsné a zhnusenie pri nich pocíti každý, kto nie je pedofil, no viac ma tu chytila za srdce téma márneho boja za spravodlivosť proti mašinérii ľudí, ktorí majú v hodnotovom rebríčku vyššie peniaze a kariéru než nejakú pravdu a spravodlivosť. Proste korupcia a styky na vyšších miestach dokážu zvíťaziť nad všetkým a zdá sa, že to takto funguje úplne všade. Čo je to najsmutnejšie posolstvo celého filmu. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ešte pred skvelým dánskym Honom s Mikkelsennom vytvorili kórejci podobný film motivovaný skutočnými udalosťami. Film dokáže upútať, strhnúť, možno i znechutiť, ale kvalita tu jednoducho je. Najviac bije do očí ukážka skorumpovaného súdneho systému, kde podľa hesla- "ruka ruku myje", je prepojený každý s každým. Spravodlivosti sa podobne ako u nás len tak nedovoláš. Sexuálne týranie a mučenie detí v internátnej škole pre sluchovo postihnuté deti dokáže často vyvolať zhnusenie, obzvlášť "vydarene" slizké sú dvojičky- riaditeľ školy a jeho brat. Nie sú však sami, úchylov a tyranov je tu viac. Na nerozoznanie rovnako úchylné ksichty dokáže jedno dievča na súde šikovne rozoznať. Všetky scény zo súdneho procesu, ktorý sa po počiatočnom nadšení rýchlo mení na frašku, sú výborné. Film má záver, ktorý asi nikoho nepoteší, ale bohužiaľ je to tvrdá realita. Južnú Kóreu som mal za vyspelú demokratickú krajinu, ale po tomto medializovanom prípade som zistil, že v rezorte spravodlivosti majú rovnako veľké medzery ako my na Slovensku. 80%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá dráma. Má pôsobivý príbeh o mladom učiteľovi, ktorý prichádza do školy pre hluchonemé deti vyučovať výtvarnú výchovu, ale spolu s novou priateľkou čoskoro zistí, že niektoré deti sú zneužívané riaditeľom a ešte niekoľkými dospelými zo zboru a tak aj napriek nedostatku priamych dôkazov sa rozhodne urobiť všetko preto, aby deti ochránil a zločincov dostal za mreže. Spracovanie je na tom dobre, film by sa dal rozdeliť na dve podobne dlhé polovice, prvá je dosť surová dráma s mnohými nepríjemne pôsobiacimi scénami, takže jej efekt je určite taký, aký aj bol v pláne, ale druhá mi už sadla o niečo viac, hlavne to už nepôsobí až tak nepríjemne a celý súdny proces je výborne podaný s mnohými perfektnými situáciami. Jedine záver by som si prial iný, ale vzhľadom na to, že film je podľa skutočných udalostí toto kritizovať určite nemôžem. Celá táto tématika zneužívania detí je tu asi najlepšie spracovaná, ako som zatiaľ videl, čo ma ale ani neprekvapuje, kombinácia takejto vážnej a rozhodne nepríjemnej témy a juhokórejského surového podania bez výhľadu na nejaký skutočný happyend asi moc konkurencie pri podobne ladených filmoch mať nemôže. Herecké obsadenie je výborné, na moje prekvapenie je mi až moc neznáme, čo sa ale v ničom negatívnom neprejavilo, hlavné dospelé duo si vie získať sympatie, záporáci sú správne nepríjemní, ale najväčšiu pochvalu si zaslúžia detskí predstavitelia, obzvlášť najvýraznejšie dievča ma svojim skvelým výkonom dostalo a hlavne v súdnej časti. Réžia a technická stránka sú už klasicky kórejsky bezchybné. Takýto film sa aj ťažko hodnotí, hlavne preto, že sa miestami aj nepríjemne pozerá, ale nenapadá ma, čo by som mu mohol vytknúť. 78% ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama