Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maskovaní vojaci sa zmocnia nákladu nebezpečných rakiet a chcú ich prepašovať do Uzbekistanu. Medzitým v Etiópii uniesli švédskeho vedca. Tajný agent Hamilton, ktorý má okolnosti únosu vyšetriť, čoskoro zistí, že sa jedná o medzinárodné sprisahanie, ktorého nitky siahajú poriadne vysoko. Jeho súčasťou má byť i teroristický útok na švédskej pôde. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (135)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Zaujímalo by ma, ako by Slováci natočili film o svojej tajnej službe a jej agentoch. Česi by to dokázali, použili by námet z airsoftového teroristu a blockbuster je na svete. Niekto by to mohol označiť za vykrádačku Bonda. Ja si to nemyslím. Hlavný rozdiel je v réžií a celkového charakteru postáv. Persbrandt sa úlohy zhostil perfektne. Skvelý ksich, nie nápadný a ľahko zabudnuteľný. Skvelá technika boja na herca, vypracovaný, no bola by škoda, keby sa v dvojke neobjavil. Charakterovo to celkom zvládol. Nebol úplne kamenný, sem tam prejavil aj emóciu. Skvelá bola scéna s priateľkou, keď prišla z práce. Sila. Ostatné postavy, možno okrem Flamynga ktorý konečne dostal väčšiu rolu, len sekundovali. Dejovo to bolo ľahko zamotané a zo začiatku silno nepriehľadné, ale ako minúty ubiehali, zápletka sa pekne rozuzľovala až vyvrcholila v perfektnej bitke v hoteli. Technika typu "použi všetko kolo seba" sa osvedčila už v spomínanom Bondovi a objavuje sa v stále čoraz viac filmoch. Choreografia skvelá, tam nebolo o čom. Jediné čo by som vytkol bola nepochopiteľne roztrasená kamera a zlý strih pri Afgánskych hraniciach. Váhal som medzi 3 a 4. Keby tam bolo trochu viac špionáže a nebolo by to len také "povrchné" dostal by 4. Tak to bude nižšie, ale treba mať rezervu pred dvojkou. 3 z 5 ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Slušná švédska odpoveď na bondovky, bournovky a bauerovky (a tie menej známe), ktorá si zachováva vlastnú tvár, má zaujímavý dej a zápletku, sympatickú hlavnú postavu, vskutku skvelý zvrat približne na konci prvej polhodinky a výborne šlapúce tempo. Až na ten zmienený zvrat nič, čo by ma ohúrilo, ale solídna špiónska akcia zo severu (ako tu bolo už mnoho krát zopakované) s istou dávkou dosiaľ nevidenej osobitosti. Len tak ďalej, v poslednej dobe je severská kinematografia na vzostupe! 80% ()

Reklama

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Další snímek z Ikeacké kuchyně. Hrdina mrdnö padouchem o komodu Hemnes, věšákem Tjusig ho jöbnö přes hlavu a narvö ho do skříně Pax. Potom si pomocí kolíčků a plastových konfirmátů smontuje regál Östhamra a na něm odletí do Libanonu, vykopat zuby několika islamákům, protože chtěj střílet rakety, které nejsou Volvo, ale Saab a s americkým podílem... No, tak u mě za tři. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

A tak Trekroner chytlo Bournequista za hrtan, omlátilo mu hlavu o zeď, přičemž nakopalo Bondssona do koulí, vytřelo s ním hajzly a jen tak mimochodem u toho vzalo Huntllandera malíkovou hranou po krkavici a ukončilo jeho misi. Je to sice jako z komixu, ale je to akční, zábavné, prosté strkání si srolovaných amerických vlajek do konečníku a skvěle se u toho žvýkají masové kuličky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Severskej štýl mi nesedí, je to nudné, postavy nezajímavé, ble, ble, ble. 2*. Koment, ktorý u mňa dopredu odhadol Wacoslav1 sedí. Ale dodám k tomu aspoň pár detailov. Druhý film s postavou agenta Hamiltona, ktorý som videl a znova ma to nebavilo. Tentokrát hrá hlavného hrdinu Mikael Persbrandt. Jeho charizma je pre mňa nulová. Síce mi nevadí, ale ani ma ničím nezaujal. Teroristická zápletka ma vôbec nebavila a bolo mi jedno jak to dopadne. Bolo to podané nezáživne. Akcia je kvalitná, ale v Bourneovskom štýle. Síce kamera nie je tak nepríjemne roztrasená a bleskový strih nie je neprehľadný, ale celkovo ma akcia nudila rovnako ako dej. Proste taká lacnejšia lepšia TV Bourneovka. Jediná vec ktorá ma zaujala, bol nečakaný zvrat ohľadom lásky hlavného hrdinu. Niečo také by som rád videl v Bondovi. Ale to by neprešlo. Jedine u tejto línie som bol zvedavý jak to vyústi, ale sklamaním bol slabý dopad tej udalosti na hlavného hrdinu. Síce asi tak 2-3 krát behom filmu povie, že ho to trápi, ale rád by som videl jak tie emócie skutočne zahrá a že to na tú postavu bude mať oveľa väčší dopad. Ale čo iné čakať od severského chladného prístupu, ktorý mi nesedí, ble, ble, ble. Ďalšie Hamiltonové dobrodružstvá už pre istotu vynechám. 4/10. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama