Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(viac)

Recenzie (282)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Iris ma ťažko chorého brata, ktorý pre záchranu života potrebuje podstúpiť transplantáciu kostnej drene. Je teda odhodlaná urobiť čokoľvek. Zhodou náhod sa spoznáva s excentrickým milionárom, ktorý jej ponúka pomoc. Má však jedinú podmienku. Zúčastniť sa večere a špeciálnej spoločenskej hry u neho doma spolu s ostatnými ľuďmi, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. Hra začína otrepanou frázou: "Chceli by ste radšej ...., alebo ....?!" - Rozhodnutie je na Vašej strane! Jemnejšia verzia Saw o "doprepínanom" podnikateľovi, ktorý sa baví na smutných osudoch, hŕstky nešťastných ľudí. A viete čo??? Ja TLIESKAM!! Bolo neskutočne zaujímavé sledovať zúčastnených a ich zmenu uhla pohľadu na hru o život, spojenú s druhou šancou. Film má svoje chybičky, ale zo žánru horor toho ponúka dostatok nato, aby splnil svoju úlohu pobúriť, či zaujať. Vyzdvihnúť musím aj záver, ktorý síce nie je najoriginálnejší, ale TAK TO MÁ BYŤ. Nesledujeme predsa rozprávku, kde všetci žijú šťastne až do smrti. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak toto mi neskutočne sadlo. Aj napriek ošúchanému námetu, dokázal režisér vyťažiť maximum. Celkové natočenie a herecké obsadenie bolo perfektné. Od začiatku sa kontinuálne buduje dusivá atmosféra a s ňou spojený psychologický rozklad jednotlivých postáv. Vo filme neišlo iba o to zavrieť skupinku ľudí do miestnosti a za sľúbené peniaze čakať až sa sami postupne vyradia z hry. Páčilo sa mi zobrazenie vnútorného boja medzi svedomím a pudmi a s tým spojený vývoj jednotlivých postáv až do samotného konca, ktorý bol presne podľa môjho gusta. Film rozhodne doporučujem, hlavne milovníkom psychologických thrillerov. 85/100 ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Peniaze sú vždy veľká inšpirácia. Ak je v tom navyše i záchrana vlastného brata, necháte sa v pohode nahovoriť na kadejakú zvrhlosť. Pomerne neznámy "hororík" ťaží hlavne z atmosféry uzavretého priestoru a nepredvídateľnosti, pretože šialený milionár je schopný všetkého. Trocha zaskočí záver, ale prečo nie? 70%. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Za to vyžieranie tých pistácií by som mu jednu tým žambukom najradšej prijebal po držke! A mimochodom, ak chcete vidieť Sashu Grey, ktorá tu stvárnila Amy, v poriadnej ''hereckej'' akcii, tak si na minútku odskočte na pornhub.com tak, ako ja- uvoľniť trochu napätia z tohto filmu do papierových kapesníčkov... Stačí len naťukať jej meno do vyhľadávania ;-) ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Ten jednoduchý koncept funguje po celou dobu perfektně - vůbec nevadí, že chybí nějaký tematický nebo myšlenkový přesah, protože je to stejně satira jako řemen, která na hororovém vztahu mezi lovci a oběťmi staví o dost explicitněji, než je zvykem. Ze hry není úniku a naštěstí je dostatečně vtahující a gradovaná, abychom s postavami bez obtíží vydrželi až do konce. Psychologie je samozřejmě z lacinějšího soudku, ale sám sebe jsem si do té situace často projektoval a zkrátka nemohu říci, že by tvůrci mou představivost a zúčastněnost v jakémkoli bodě nějak urazili. Takhle má vypadat levný komorní horor. 75% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama