Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (81)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Je to posraný jak Fonzo! Trank má sice určitou tvůrčí vizi, nemá ale jakýkoli cit pro její realizaci, stejně jako pro napsání zajímavýho scénáře. A tak sledujeme utrápenýho Capona, kterak se bezcílně potlouká po svém sídle na Palm Island a zažívá jeden haluz za druhým. Z jeho zločinecký vlády se ale člověk nic nedozví. Hardy se tam nehodí, příběh tomu chybí a na to, co všechno Capone dělal, se tam vlastně vůbec nic nestane. Atmosféra je místy ovšem správně mrazivá, i díky nevšednímu soundtracku. Raději si znova dejte The Untouchables. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Hardy si střihnul další ze svých kreací a nebýt jeho,tak tenhle Trankův kousek nestojí ani za špetku pozornosti.Osobně jsem se dost těšil,ale realita je taková,že Hardyho pološílený Capone většinu času blouzní a mele nesmysly a divák pln očekávání se u toho může ukousat nudou.Přitom potenciál tu byl ohromný....40% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ťažký prúser tento film. Asi každá hviezda filmového plátna občas narazí a tom Hardy tedy poriadne narazil...Kto by ale odmietol ponuku hrať Caponeho? Na papieri to možno nevyzeralo tak zle, ale film je neskutočná nuda. Za 104 minút sa v tomto filme nič podstatné neudeje. T. Hardy ako Capone v jednom kuse niekam podozrievavo čumí, melie nezmysly a takmer celý film sa odohráva buď medzi štyrmi stenami, alebo vonku na terase pred domom. Tento pohľad na chorého Caponeho by som bral, keby to bolo občas prestrihané do minulosti, spomienky, rozhovor..., nejako to previazať s jeho príbehom z minulosti, alebo klasika urobiť chronologickým postupom film, v ktorom by ako chorý skonal, jednoducho čokoľvek len nie toto. Vznikol film, ktorý nie je potrebné vidieť, teda ak nie ste fandom Hardyho ako ja a ak už, tak len raz a nikdy viac. 30%. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Veľmi poučný materiál na tému ako môže kedysi nádejný režisér, kvalitný herec a vlastne celý štáb stratiť súdnosť. Pri každej scéne som sa sám seba pýtal, že prečo je takto snímaná, herci takto vedení a čo tým chcú vlastne povedať. Tvári sa to strašne drsne (naturalistické zomieranie ako z nejakého filmu Von Triera), sofistikovane (metaforami sa to hemží) aj ambiciózne (rôzne reality), no je to šialene nezvládnuté a celé až na hranci paródie. A korunu tomu nasadí scéna, keď Capone (hraný ako prepálená verzia Pacinovho záporáka z Dicka Tracyho, ktorý bol Caponem inšpirovaný) väzme zlatého Thomsona a v župane, plienke a mrkvou v ústach....no nič, nejdem spoilerovať. Nenudil som sa ani sekundu, pretože som si celý čas v hlave obhajoval, že celé to má nejaký zmysel a tých niekoľko veľmi pôsobivých scén a ten určite zaujímavý koncept neprídu nazmar. No nakoniec je to iba skvelý zdroj na analýzu. 4/10 ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Toma Hardy jako Capone propuštěný z Alcatrazu v poslední fázi svého života. Čekal jsem gangsterku, ale dostal se mi psychologický film o trosce se syfilem, demencí, paranoiou, kterému se honí všelijaké myšlenky a občas se pokadí. Vše se odehrává jen v jeho hyperluxusním sídle na Floridě. Dám slabé tři hvězdy - jednu za výkon Hardyho, jednu za obsazení Kyle MacLachlana ( Městečko Twin Peaks, Showgirl ) a za ten parádní palác a zlatej samopal. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (viac)

Reklama

Reklama