Reklama

Reklama

Ultimate Spider-Man

(seriál)
  • Česko Dokonalý Spiderman (viac)
USA, (2012–2017), 38 h 8 min (Minutáž: 22 min)

Tvorcovia:

Duncan Rouleau

Predloha:

Walter Simonson (komiks)

Hudba:

Kevin Manthei

Hrajú:

Drake Bell, J.K. Simmons, Chi McBride, Logan Miller, Tara Strong, Clark Gregg, Tom Kenny, Adrian Pasdar, Matt Lanter, Stan Lee, Rick D. Wasserman (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(104)

Zaujímavosti (16)

Spider-Man: Ďaleko od domova (2019)

  • V tomto snímku má Peter (Tom Holland) řadu obleků. Hlavní kostým známe z filmů Captain America: Občanská válka (2016) a Spider-Man: Homecoming (2019). Dalším je oblek Iron Spider, který si nakonec nechal v New Yorku (v nabíječce). Ten jsme mohli vidět už ve filmech Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019). Má několik podobných vlastností hned s několika obleky. Je podobný Anti-Dock Suit z videohry „Marvel's Spider-Man“ na PS4. Tvůrci jen zvolili jinou kombinaci barev (pavoučí logo je velice podobné). Ale ze všeho nejvíce se podobá klasickému obleku Iron Spider z komiksu. Prvně se objevil v komiksu „The Amazing Spider-Man #529“ z roku 2006 a známe ho i ze seriálu Ultimate Spider-Man (od r. 2012), ve kterém tvůrci pavoučích filmů (z MCU) častokrát našli inspiraci. Později ho nosila i Marry Jane, Aaron Davis či Michael van Patrick. Velice podobný oblek nosil také Otto Octavius v komiksech „The Amazing Spider-Man #698“ z roku 2012 (Superior Spider-Man Suit), „The Amazing Spider-Man Vol 4 #25“ z roku 2017 a „Superior Octopus Vol.1 #1“ z roku 2018 (Superior Octopus Suit). Dalšími obleky, které se ve filmu objeví, jsou černý („tajný“) kostým a nový vylepšený oblek, který si Parker obleče ke konci filmu. (3T)

Spider-Man: Paralelné svety (2018)

  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)

Superhrdina (2008)

  • Drake Bell, ktorý v tomto filme Spider-Mana paroduje, mu o niekoľko rokov neskôr prepožičal svoj hlas v animovanom seriáli Ultimate Spider-Man (od r. 2011). (Macejko)

Reklama

Reklama