Reklama

Reklama

Ultimate Spider-Man

(seriál)
  • Česko Dokonalý Spiderman (viac)
USA, (2012–2017), 38 h 8 min (Minutáž: 22 min)

Tvorcovia:

Duncan Rouleau

Predloha:

Walter Simonson (komiks)

Hudba:

Kevin Manthei

Hrajú:

Drake Bell, J.K. Simmons, Chi McBride, Logan Miller, Tara Strong, Clark Gregg, Tom Kenny, Adrian Pasdar, Matt Lanter, Stan Lee, Rick D. Wasserman (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(104)

Zaujímavosti (16)

  • Herec Drake Bell, ktorý prepožičal hlas samotnému Spider-Manovi, túto postavu predtým parodoval vo filme Superhrdina (2008). (Macejko)
  • V seriáli sa objavujú postavičky šéfredaktora J. Jonaha Jamesona a agenta S.H.I.E.L.D.u Phila Coulsona. Hlasy im prepožičali herci J.K. Simmons a Clark Gregg, ktorí si rovnaké postavy zahrali aj v hraných filmoch - Simmons v pavúčej trilógii Sama Raimiho a Gregg v produkciách Marvel Studios, konkrétne v Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011) a Avengers (2012). (Macejko)
  • Jedná se o druhý marvelovský animovaný seriál, který byl vysílán na Disney XD. (JORDY)
  • Dokonalý Spiderman je založen na komiksu stejného jména, který napsal Brian Bendis. (JORDY)

Ultimate Spider-Man - The Avenging Spider-Man: Part 1 (2014) (epizóda) (S03E01)

  • Když se Loki dostane do Spider-Manova těla, Dr. Octopus poznamená, že to je geniální a měl by si to zapsat. Jedná se o narážku na postavu Superior Spider-Man, což je Octavius v těle Petera Parkera. (Knowho)

Ultimate Spider-Man - The Spider-Verse: Part 1 (2015) (epizóda) (S03E09)

  • Když Spider-Girl kvůli dámské verzi Green Goblina padá z Washingtonova mostu, jedná se narážku na komiks „The Amazing Spider-Man  číslo 121“, kdy Gwen Stacy padá ze stejného mostu kvůli Green Goblinovi a Spider-Man ji zachytí a tím i omylem zabije. (Knowho)

Reklama

Reklama