Reklama

Reklama

High School DxD

(seriál)
  • Japonsko ハイスクールDxD (viac)
Trailer
Japonsko, (2012–2018), 19 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Ichiei Ishibumi (komiks)

Hrajú:

Júki Kadži, Jóko Hikasa, Kendži Nodžima, Takehito Kojasu, Ajako Kawasumi, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Šizuka Itó, Ajana Taketacu (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(49)

Hyoudou Issei sa prihlásil na súkromnú školu, kde je viacej dievčat ako chlapcov. Donedávna bola totiž táto akadémia iba čisto pre dievčatá a to dávalo hlavnému hrdinovi nádej, že sa pre neho stane toto miesto pozemským rajom. Opak je však pravdou. Je už v druhom ročníku a ešte stále nemal žiadnu priateľku. Jedného dňa stretne znenazdania neznámu študentku z inej školy a tá ho pozve na rande. Túto nečakanú ponuku samozrejme okamžite príjme. Strávia spolu príjemný deň avšak na záver Hyoudou jeho nová priateľka zabije. Ako z neho pomaly uniká život, začínajú sa okolo neho diať čudné veci. Ráno sa ale normálne zobudí vo svojej posteli a myslí si, že to všetko bol len sen. Náhodu však zistí, že zrazu vidí dobre v tme a že aj jeho sluch sa tiež náramne zlepšil. Možno to teda nebol všetko len sen a Hyoudou sa prebudil do sveta plného démonov. (Trip)

(viac)

Recenzie používateľa TomX2 k tomuto seriálu (4)

High School DxD (2012) 

Celkový dojem: High School DxD je, priznám sa, moje prvé stretnutie s anime s ecchi tématikou a som nad mieru spokojený, pretože takto som sa už dlho nebavil. Každý diel má niečo do seba, a aj keď je to anime skôr o kozách (a že ich nie je málo!), je plné zaujímavých postav, čierneho a veľmi kvalitného japonského humoru, ale aj plné silných a emotívnych scén, ktoré sú nadupané skvelým humorom a veľmi zaujímavou úchylkou Isseia a jeho sna, stáť sa "Králom Haremu". O čom to vlastne je? Hyoudou Issei je úplne obyčajný stredoškolský chlapec, ktorý má slabosť pre ženy. Jedného dňa stretne záhadnú, ale veľmi nádhernú dievčinu, s ktorou si neskôr domluví rande. V ten osudný deň mal však nenápadne zomrieť - záhadná dievčina je totíž padlý anjel, túžiaci po sile, moci a vládnuti sveta. Zázrakom to ale prežije vďaka krásnej žene, Gremory Rias, z ktorej nemôže pustiť oči. Tá je ale rodičkou Gremory - diabolskej rodiny, a tak sa Issei dostane do démonského spolku plného krásnych démoniek a démonov. Všetci sa ale musia venovať svojmu každodennému životu v školskom prostredí a na ulici, takže sa dej dostáva do blázonstva - Issei je členom trojčlennej úchylnej bandy, ktorá je nepriateľom všetkých žien, dostáva sa ale do "nebezpečenstva", keď si ďalší dvaja členovia všimnú, ako je ich kamarát obklopený nádhernými dievčatmi s poriadnými ceckami; Issei má sen byť králom haremu a urobí za to čokoľkvek; Zaujímajú sa o neho tri krásky a cíti sa ako v nebi (teda, v jeho prípade ako v pekle, predsa je z neho len démon), jedna je sexy kosť s poriadnymi melónmi a úchylkami, ďalšia je červenovlasá kráska s najlepším telom, ktorá po ňom silno túži, ale má zlé sebavedomie a tretia, milá dievčina (kresťanka?!), ktorá avšak nemá veľmi vyvinuté cecky (prepáč, Issei..), ale za to je hrozne kawaii a medzi svoje dve rívalky sa vždy primiecha.. a časom pribúdajú ďalšie a ďalšie.. Za mňa ako celok veľká spokojenosť, aj keď je anime plné klasických klitšé, tu je obohatené naozaj skvelým a podareným humorom (áno, veľmi často som dostával záchvat smiechu a to ma nepobavili ešte žiadne kvalitné filmy s Markom Wahlbergom a inými špičkovými komediantmi). Odporúčam, keď: 1.) Chcete byť králom haremu 2.) Máte slabosť pre kozy 3.) Chcete byť králom haremu a 4.) Prekvapivo, keď chcete byť králom haremu.. Moje hodnotenie: 91% ()

New: Gekkó kótei no Excalibur (2013) (S02) 

Pravdepodobne najlepšia a najzábavnejšia séria. Čo bolo v prvej sérii šialené a absurdné, je v druhej ešte dotiahnutejšie a o triedu lepšie. Poteší aj nárast akčných scén a ešte viac nahoty a zvrhlosti. Kvalitatívne síce nijak zvlášť dobré, avšak fanúškovia ecchi žánru si prídu na svoje. ()

BorN (2015) (S03) 

Celkový dojem: SPOILERY V 3. sérií pribudajú nové, ale aj staré postavy a nové vzťahy. Akcia je ešte viac nadupanejšia ako v sérii druhej, dočkáme sa niekoľko zaujímavých zvratov, bojov a konečne aj drakov. Čo mi vadilo je to, že som sa nedočkal boja s bielym (Vali) a červeným (Issei) drakom, čakali sme na to už krásnych 25 dielov a stále sme sa nedočkali, čo je veľká škoda. Čo sa týka humoru, toho tu je menej ako v predchadzajúcich sériach. Zatiaľ čo som sa v nich snažil chytiť dych, tu som skôr mal otvorenú hubu kvôli premakanej akcii a animácii.. Čo sa týka ecchi, toho je tu celkom dosť, ale 2x menej ako v prvej alebo druhej sérii, čo môže byť pre niekoho škoda. Ono bol by som spokojný aj s tým, čo som dostal, pretože ako celok to je naozaj bomba, no vadila mi tam jedna vec (keby sa mimochodom obišli aj bez nej, dal by som aj 100%?), ktorá to naozaj pokazila. Vlastne, my už dávno vieme to, že Japonci sú dobrí v tom, že natočia alebo zanimujú niečo naozaj skvelé, kde sa môže dej posunúť do ozajstnej geniality, no jednou vecou to všetko spackajú a zabalia - áno, a presne to má aj High School DxD Born a dodávam aj príklad: Keď hlavní hrdinovia dokončia hru, príde tam nová postava a zabije Asiu, (mimochodom každému nenávidenú postavu, ale ja som jej držal palce s Isseiom najviac) Issei sa naserie a stáva sa z neho op, ktorého vôbec nič nezastaví a vyvolá nevidenú silu - zmení sa na červeného draka (čo by bolo mimochodom bolo úplne skvelé, zaujímavé a geniálne vo všetkých ohľadoch, lenže..) ale nejakým zázrakom ju prinesie Vali a ona to prežije? Okej, to už naserie dosť, ale.. potom sa dočkáme klasického romantického klitšé, kde prezidentčine slzy po dopadení zmenia Isseiho späť na normálneho a op z neho už nebude.. Sakra, toto ma odrovnalo úplne a mohlo sa jednať o niečo naozaj geniálneho, lenže áno, Japonci sú takou vecou známi.. Moje hodnotenie: 95% ()

Hero (2018) (S04) 

Reforma štúdia a animácie nie je jediná zmena, ktorá nadišla v tejto sérii. Odkazov na iné anime (Dragon Ball, Naruto) je tu viac než predtým, no najväčšou pochybou je dej, ktorý ma absolútne nezaujal a odpudil na celej čiare. Zatiaľ čo ma High School DxD kedysi vskutku bavil, tentokrát to pre mňa bola takmer neznesiteľná záležitosť. Alebo som len vyspel a takýto typ humoru sa mi úplne odcudzil. Priemer: 16% ()

Reklama

Reklama