Reklama

Reklama

Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama

  • Česko Kapitán Phillips (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kapitán Phillips je príbehom prepadnutia americkej nákladnej lode Maersk Alabama somálskymi pirátmi, ku ktorému došlo v roku 2009. Režisér Paul Greengrass nám v ňom ponúka kombináciu napínavého trileru a pohľad na širokú škálu dôsledkov globalizácie. Film sa zameriava na vzťah medzi veliacim dôstojníkom Alabamy, kapitánom Richardom Phillipsom (Tom Hanks) a kapitánom somálskych pirátov Musem (Barkhad Abdi), ktorý ho unesie ako rukojemníka. Phillips a Muse proti sebe stoja v okamihu, keď Muse so svojou posádkou zamieria na Phillipsovu neozbrojenú loď. V súboji vôle a odhodlania, ktorý nasleduje 230 km od somálskeho pobrežia, sú obaja muži vydaní na milosť osudu, ktorý je úplne mimo ich kontrolu. (TV Markíza)

(viac)

Súvisiace novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (viac)

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

08.02.2019

Herec Tom Hanks (Most špiónů) a režisér Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum) oznámili další spolupráci. Na svůj předchozí společný snímek Kapitán Phillips naváží dramatem News of the World, který… (viac)

Tom Hanks znovu kapitánem

Tom Hanks znovu kapitánem

11.09.2016

Novodobý James Stewart byl dlouho kapitánem Millerem ze Zachraňte vojína Ryana. Tři roky zpátky si ale střihnul kapitána Phillipse a teď je v kinech jako Kapitán Sully, což naznačuje, že ho… (viac)

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

26.10.2014

Britský režisér Paul Greengrass (Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) má velkou zálibu v dramatech podle skutečných událostí. Jeho Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří mezi špičku… (viac)

Reklama

Reklama