Reklama

Reklama

Vlkolak

  • Česko Vlkodlak: Bestie mezi námi (viac)
všetky plagáty
Ukážka z filmu 4

VOD (1)

Beštia je medzi nami.
V 19. storočí sa mladý študent medicíny Daniel pripojí k tímu skúsených nájomných lovcov, aby vystopovali a zabili vlkolaka, ktorý kynoží miestnych ľudí. Kto z obyvateľov malého mestečka sa pravidelne premieňa na krvilačnú beštiu a zabíja svojich blízkych?
V devätnástom storočí sa v malom mestečku prebudí hrôza a miestnych obyvateľov kynoží nenásytný krvilačný tvor podobný vlkovi.  Ak je to vlkolak, nik netuší, kto z miestnych ľudí sa naň premieňa a zabíja ich. Do mestečka prichádza skupina nájomných lovcov pod vedením skúseného Charlesa a za dolapenie beštie vyjednáva vysokú odmenu. Mladý študent medicíny Daniel, ktorý je chránencom miestneho lekára, sa pripojí ku skupine lovcov a analyzuje dostupné informácie o zvierati, ktoré je inteligentné a zabíja nielen počas splnu, ale aj počas niekoľkých dní pred ním a po ňom. Charles s Danielom sa od skupiny miestnych Rómov dozvedia, že v deň najbližšieho slnovratu bude vlkolak schopný ovládať svoju transformáciu vlastnou vôľou. Lovci majú preto presne dva dni na to, aby odhalili, kto z miestnych obyvateľov sa mení na vlkolaka a následne beštiu zabili. Daniel sa však začína obávať, že bezcitný nepriateľ je mu bližšie, než si dokáže predstaviť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Ukážka z filmu 4

Recenzie (56)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky hloupější, vizuálně odfláklejší a mírně retardovaný bratránek slavnějšího Vlkodlaka, jenž nabízí pár slušných lekaček (viz zrcadlo), spoustu rozsápaných těl a prazvláštní rozuzlení. V rámci svého žánru jde o podprůměrný kousek, na nějž si člověk už zítra nejspíš nevzpomene. P.S. Invalidního koně jsem ve filmu asi ještě neviděl. ()

George Stobbart odpad!

všetky recenzie používateľa

Od začiatku som sa dosť nudil a rozmýšľal čím to tak môže byť. Potom som si klikol na meno režiséra a keď som zbadal, že ide o "tvorcu", ktorý dobabral hororové pokračovania Hitcher 2 a Joy Ride 2, pochopil som odkiaľ fúka vietor, resp. v tomto prípade smrad. Ale objektívne to samozrejme nie je len jeho chyba; celé to pôsobí ako nejaká blbosť od Asylumu, čo však na začiatku vyvracia staré známe Universal logo. Dej sa motá v 19. storočí, kde tlupa extra trápnych osôb behá po dedine a vedie prázdne reči o tom, že chce chytiť vlkolaka, no pri ich neschopnosti je jasné, že môžu chytiť akurát tak vlka (a nemyslím tým zviera). Obrovsky nezaujímavá a nezáživne natočená nuda, ktorá sa na záver ešte úboho pokúsila vykradnúť Underworld a Van Helsinga. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tak tak, naozaj mi to pripadalo, ako keby som pozeral kópiu Underworldu v omnoho lacnejšej forme, bez akéhokoľvek režisérskeho či hereckého talentu. Akčný úvod vyzeral ešte ako tak nádejne, ďalšiu celú hodinu som musel dať zrýchlene, lebo pre mňa to bolo úplne nepozerateľné a v záverečnej cca. polhodinke som sa už len zabával na lacných trikoch a márnej snahe tvorcov z toho niečo vykúzliť. Už aj Syfy dokáže nakrútiť (vo výnimočných prípadoch) presvedčivejšie horory, a to sa jedná o TV produkciu. Odpad... čo ja viem... dosť sa to teda k nemu približuje, ale nevytočilo ma to zase až tak :-) Možno preto, že som tú pohromu už dopredu tušil. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som ako skalný horrorový fanúšik značne interesovaný lykantropiou. Fascinuje ma premena človeka na krvylačné zviera, transformácia na bezcitnú vlkodlačiu beštiu. Videl som veľa rôznych filmov, ktoré sa zaoberajú touto tématikou. Mnohé z nich boli béčkové braky, niektoré boli aj hodne podarené snímky. Každý z nich ma však niečím obohatil. Werewolf horror mi má vždy čo ponúknuť. Teraz som si pozrel americký titul "Vlkodlak: Beštia medzi nami" (Werewolf: The Beast Among Us), ktorý v roku 2012 natočil režisér Louis Morneau. Určite to nepatrí medzi kultovú top extraligu v oblasti vlkodlačích horrorov, ale verím tomu, že to padne vhod každému werewolf expertovi, aby si s tým trocha rozšíril obzory. Ja to vidím tak na dve hviezdičky. ** ()

Dr. Wolfenstein 

všetky recenzie používateľa

No nakonec to nebyla zase taková hrůza, jak hodnocení (45%) napovídá. Snížil jsem svá očekávání na minimum a musím se přiznat, že jsem se docela dobře bavil. Oproti svému vysokorozpočtovému, o dva roky staršímu bratříčkovi plně využívá možností krvavého eR-ka a jsou to pořádná jatka. Ne že by snad Vlkodlak (2010) trpěl chudokrevností, ale tady je to přece jen všechno více neurvalejší a surovější. Pokud jde o příběh, není to žádný zázrak a občas mi přišlo, že se spíš dívám na parodii. Hlavně mě rozesmál ten kůň s kolama místo zadních nohou. Nemyslím, že by se v té době někdo obtěžoval se záchanou takto zmrzačeného zvířete a po ráně z milosti by putoval rovnou pod sekáček mistra řezníka. Chudáci lykantropové to nemají ve filmech snadné. Opravdu dobré vlkodlačí filmy bych spočítal na prstech jedné ruky, ale srovnám-li tento počin s nedávným The Howling: Reborn, pak se tentokráte jedná o nadprůměrný zářez do vlkodlačí filmové historie. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • Film měl být původně pokračováním Vlkodlaka (2010), v němž ztvárnil hlavní roli Benicio Del Toro. Studio Universal se však nakonec rozhodlo, že svou originální „vlkodlačí značku“ nebude rozšiřovat. (Stanislaus)
  • Jako mnoho nízkorozpočtových filmů se i tento natáčel v Rumunsku – štáb zavítal na hrad Bethlen ve městě Deva a též využil ateliéry Castel Film Studio (Bukurešť). Rozpočet činil přibližně 5 milionů USD. (fiLLthe3DD)
  • Stephen Rea (doktor) si v roce 2012 zahrál dohromady ve dvou filmech, přičemž oba byly o vlkodlacích – vedle Vlkodlak: Bestie mezi námi se objevil ve čtvrtém dílu upírsko-vlkodlačí série Underworld: Probuzení. (Stanislaus)

Reklama

Reklama