Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

frolish 

všetky recenzie používateľa

Skoda nevyrovnanosti a nezaujimavosti hlavnej trojice, ktora jednoducho nedokazala utiahnut tych 20 minut tak, aby to bola po celu dobu naozaj dobra zabava. Originalitu a vobec skutocnost prist s niecim takymto velmi cenim, ale zaroven povazujem rozhodnutie stiahnut Lokal TV z televiznych obrazoviek za logicke a aj rozumne. Ma to silu v jednotlivych scenkach, nekompromisnych hlaskach a vystiznych parodiach, ale zvysok dielu posobil iba ako nasilu dosadena a nedotiahnuta vata. Fungovanie prostrednictvom kratkych tematickych skecov na internete je ovela udernejsie a pre Lokal TV charakteristickejsie. Ale raz, ak nevyprcha inspiracia a pribudnu nejake tie scenaristicke skusenosti a vylepsovaky, by som si rad pozrel vec podobneho formatu opat v televizii. Aspon kvoli niecomu by sa ju oplatilo zapnut. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Amatérske. Scenáristi nevypísaní, herci nezohratí. Dabovať animované postavičky v slovenských reáliách bez zahraničnej predlohy nie je to isté ako dabovať americký animovaný seriál. Škoda. Najväčšie sklamanie je Pišta Lakatoš, ktorému koncept nesedí, je strašne strojený a umelý. Judínyová a Rozboril potešili. ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Približne tri až štyri časti sa mi páčili, potom sa mi začínalo zdať, že celková úroveň sitcomu začala rapídne klesať, nápady dochádzali, až som nakoniec tie zvyšné diely vynechal úplne. Každopádne oceňujem snahu vytvoriť prvý slovenský animovaný sitcom, podobne ako originalitu ústredných tém v jednotlivých častiach. Som rád, že si zbytočne nebrali servítku a vtipne si vzali na mušku aj také veci ako napríklad upadajúca ("chátrajúca") slovenská verejnoprávna televízia. Občas som sa naozaj celkom dobre zasmial, hoci to samozrejme malo nejaké tie mušky. A občas mi naopak dosť liezlo na nervy, akým štýlom a možno aj kým boli animované postavičky nadabované. Mladému Kronerovi však určite budem fandiť aj naďalej a som zvedavý na jeho ďalšie projekty, párkrát ma už jeho tvorba vcelku príjemne prekvapila. 2/5 ()

JančiBači 

všetky recenzie používateľa

Pišta v pohode, parodie na známe osobnosti su velmi trefné, animácia celkom podarená.Jedine čo mi vadilo je ustredná trojica.Ani k jednému z nich nechovám sympatie.Animovaný serial by mal mať niektorú z hlavných postáv takú, že budete mať chuť nosit ju na tričku, tento bohužial nemá (Ale môže mať).Hodnotené po 4 častiach. ()

renoarko 

všetky recenzie používateľa

Nie príliš vtipná slovenská variácia na Southpark, ktorú z vôd podpriemernosti nevyťahuje ani o život hláškujúce Čekyho alterego Pišta Lakatoš, jediné čo mi z tohto výraznejšie utvkelo v pamäti je Rytmausova reklama... Slováci si na kvalitný a humorný animovaný seriál budú musieť ešte nejaký ten piatok počkať. ("Možno" seriálu krivdím a mladý Króner sa "možno" časom pochlapí a kvalita "možno" pôjde časom hore, no na teraz ma to nezaujalo, sorry) ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama