Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Seriály zvyknem hodnotiť až po skončení sezóny, ale nakoľko sa zdá, že po štyroch odvysielaných častiach sa už ničoho ďalšieho nedočkám, tak tento svoj obyčaj poruším. Najprv k tomu pozitívnemu - druhá epizóda bola celkom obstojná, mala spád a na humore sa dalo aj pobaviť. Pišta Lakatoš v podaní Mariána Čekovského je väčšinou tiež celkom dobrý, najviac sa mi ale rátali minipríbehy dvoch topoľov Wilhelma a Boba. Teraz k tomu negatívnemu - dabing všetkých ostatných postáv je otrasný, seriál nevie čo chce povedať - je to len lacné zosmiešňovanie konkurencie a Rytmusa. Posledné dve časti takmer nepozerateľné. Ústredná trojica hrdinov je nezaujímavá a nesympatická a ich "humor" je neuveriteľne repetetívny a nevtipný. Tento seriál chcel byť očividne slovenským South Parkom, jeho tvorcovia ale očividne nepochopili, že úspech South Parku nestojí na vulgarizmoch, ale na inteligentnej kritike spoločnosti. 3-/10 ()

milhouse86 

všetky recenzie používateľa

Po pozretí prvého dielu som nechápal nízkemu hodnoteniu na ČSFD. Určite v mnohom zaostával za animovanými sitkomami ako sú Simpsonovci, Futurama, Family Guy či South Park, ale celkovo bol tento diel viac vtipný ako trápny. (napr. geniálne sparodovanie Modrého z neba - aký ma handicap?, alebo mafián Krtek či developéri Mat&Pat) Bohužiaľ v tomto diely mladý Kroner asi vyžmýkal všetky svoje nápady a v tých ďalších nám vtipné scénky ponúkal naozaj len sporadicky. Ďalšie 3 diely boli naozaj viac trápne ako vtipné a moje vysoké hodnotenie je len s prihliadnutím k prvému dielu, ktorému by som dal s kľudom aj 4*, ďalším trom max. 2*. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Má to super nápady a je chvályhodné, že se Slováci do něčeho takového pustili. Bohužel humor je nevyrovnaný. Některé parodie jsou skvěle provedené, jenže jsou to vždycky jen momenty v dílech. Bohužel si to neudrží kvalitu po celou dobu stopáže. Jakoby tam chtěli nacpat, co nejvíc celebrit a odkazů a zapomínaj na ústřední postavy. Ta hlavní trojka je fakt trochu upozaděná. Nevadí mi a mohli by být fakt srandovní, jenže zatím nejsou. Každopádně doufám že budou další díly, protože potenciál tu je obrovský. A ty vsuvky se zhulenejma stromama bych vystřihnul. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Prvotné, neseriálové časti a zostrihy Pištu Lakatoša, či už s jeho plťkou alebo osadou ma bavili. Toto bola podľa mňa, taká úbohá snaha napodobniť South Park aj s vulgarizmami, bez ktorých by to tiež nabralo na kvalite. Animácia niekedy nie je dotiahnutá excelentne a sem-tam to vyzerá, ako keď sa hrali animátori v 50.-60.-70. rokoch a pokúšali sa niečo vytvoriť. ()

ludovit14 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je čo riešiť, Pišta Lakatoš a spol je jeden z najlepších SLOV. projektov vôbec! Je tu dostatok vtipných scénok,ja som sa pobavil.Len tak ďalej!HOD:65,89%.PS:A vôbec mi nevadí či je to kópia KRAVY alebo HOLUBA.Veď ani Hollywood nemá reálne čo nové ponúknuť.Keď každý scenár bol už stokrát videný niekde inde! ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama