Reklama

Reklama

VOD (1)

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (125)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tenhle remake se inspiroval Kingem hodně volně, což nevím, jestli nakonec nebylo na škodu. Kdo zná příběh, může být překvapen jen trochu tím, že kromě schopnosti zapalovat se zde pracuje i s telekinezí a telepatií. Pokud je ale v původním příběhu permanentní napětí, kdy jsou otec s dcerou na útěku, pak zde je několik napínavých scén doplněných prázdnou vatou. A - možný spoiler - nechat ji samotnou v lese napospas sobě byl asi ten nejhloupější nápad. Velmi pak zamrzí triková stránka, kdy film z roku 1984 vychází v tomto směru jako absolutní vítěz. Žádné bombastické a explodující finále se nekoná, byť s počítači by to musela být hračka. Vizuálně nejhezčí je tak logo Universalu, což je opravdu málo. A pokud má být film od 15 let, pak bych čekal výživný masomlejn, tedy ohňomlejn, jenže na ten nedošlo. Nová Žhářka je TV film, který omylem zabloudil do kin. Přesto dám 2,5* zaokrouhlené nahoru, jelikož jsem čekal ještě větší průšvih. Vidět už ale tenhle nepodařený počin nemusím. ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Věčná škoda. Žhářka trpí klasickým problémem zbytečného zkracování a z toho vyplývající nekonzistence vyprávění. Parádní atmosféru pravidelně střídá nuda, zbrklost a nevýrazné herecké výkony... Přitom to celé má minimálně srovnatelný potenciál jako Doktor Spánek, který se však opírá o skvělou Flanaganovu režii a McGregora s Rebeccou Ferguson v hlavních rolích. Což tady prostě není... Všechny zajímavé myšlenky a charaktery postav se utápí v 95 minutách snahy o něco, co Thomas ani Teems nejsou schopni přenést funkčně na plátno. Pokud bych to měl shrnout jedním slovem, pak by to bylo... Neuspokojivé. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Dalsia spackana adaptacia vybornej King-ovej kniznej predlohy. Tolke kvanta reziserov sa o to pokusaju a mizivemu percentu sa podari ich ozaj vystihnut.  Nebyt paradnej doprovodnej filmovej hudby, a ze s tou horrorovou ma Carpenter bohate skusenosti, a celkom uchadzajuceho zaveru, nebolo by tu moc pozitiv. Potesil fireball. Sklamalo ma, ze som nevidel nuklearnu baby-Godzilu. :)) Kto ste videl zaver druheho dielu, viete, o com hovorim. :) Ako prosta zabava to vsak ujde, ak nudne pasaze trochu "posurite". Za mna to bol len vedome vzhladnutie dalsieho z radu chabych filmov, inspirovaneho King-om, ktore dokaslu i vybornu predlohu. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Nenápaditá debilita. Strašlivá nuda od začátku do konce (ta hodina a půl je delší, než hodiny a půl obvykle bývají). Herecky je to naprosto zoufalé, jakákoliv atmosféra napětí nebo strachu (nebo čehokoliv dalšího) tady také neexistuje a příběh je v základu sice zajímavý (aby ne, vždyť je to King!), ale zpracovaný naprosto, ale naprosto zoufale. Knihu jsem nečetl, takže (naštěstí pro film) nemám s čím srovnávat, ale je to fakt dost hrůza. Jediné, co můžu pochválit, je hudba, na které se podílel mistr Carpenter a je to dost slyšet. Takže ty dvě jsou asi jen za soundtrack. A za to. že jsem se při sledování nesamovznítil. ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Veľa diel, ktorým dodal predlohu pán King malo úspech ale aj neúspech. Nová Podpaľačka patrí do neúspechu. Prvé sklamanie bolo že sála v kine bola prázdna, čo už naznačovalo že niečo nebude v poriadku. Začiatok filmu bola vlastne až polovica z knihy... teda začiatok mi nesadol, pretože bol strašne rýchly a chaotický. Od stredu filmu (trištvrte knihy) sa to začalo rozbiehať a bolo tu pár dobrých scén. Teda jedna. A to taká že sa Charlie prepadla oknom. Bodka. A koniec filmu bol strašne rýchly až nerozvážny. Fight kde sa Charlie dostáva von z Firmy bol celkom dobrý (takže to trochu dodalo nádej filmu) ale potom prišiel koniec a ja som sa smial. Reálne v kine som sa smial miesto čo ja viem, asi som mal byť v úžase? Herečka Charlie bola uveriteľne dobrá ale počkať, čo Zac? No milý Efron bol tak akurát troska s vybielenýni zubami. McGeeovci mali byť chudobnejší ale miesto toho si Andy s Vick prenájmu velikánsky domisko a sťažujú sa že akí sú úbohí, pritom ich chrup by ste mohli zrovnávať s tými, ktoré sú na nástenke u zubára. Kapitánka bol v knihe kapitán a nebol černoška, Rainbird nebol Dážďovník (wtf?) a Irv s jeho manželkou prežili katastrofu na farme. Bola tu ešte jedna strašne divná scénka, kde Andy s Charlie prišli na Irvovu farmu a jediné čo vyjde z Charliených úst je: ,,Môžem sa pohrať s vašimi sliepkami?" Wtf?! To je tá najdivnejšia veta na svete. Ktoré dievčatko príde na cudziu farmu a jediné čo chce, je že sa chce pohrať so sliepkami? Hmmm, asi to je u mládeže populárne...hrať sa so sliepkami, neviem ja by som hrádky so svojím kohútom za sliepku nevymenil. Pre mňa je Žhářka veľmi veľké sklamanie ale, je tu predsa len jeden plus. A to je hudba, ktorá trochu do filmu ani nepasuje  - hudba je fantastická (pripomína zvučku Interstellaru). Toto je môj verdikt pre Podpaľačku: ** ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama