Reklama

Reklama

VOD (1)

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (124)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Niekedy neviem prečo si dobrovoľne púšťam adaptácie Kingovych kníh keď tuším ako väčšinou dopadnú. Na Podpaľačku som dokonca chcel ísť do kina keď vyšla a som rád že som to nespravil. Takto prázdny a nudný film nepatrí na veľké plátno ale medzi TV produkciu. Na horor malo napínavé, na drámu zase vôbec nefungujú interakcie medzi postavami. No a občasné hranie sa na superhrdinský origin je na smiech. Herci sú všetci priemer, bez iskry a sympatii. Páčila sa mi hudba a koniec (v porovnaní s tým čo som sledoval dovtedy) a videl som aj horšie filmy na podobný štýl. Pochybujem ale že si to niekedy pustím znovu. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Firestarter je neuvěřitelně mizerná filmová záležitost, která mě až šokovala, jak je ve všech ohledech špatná. V šoku jsem navíc ale i z účasti Zaca Efrona v takovémto průseru, jako herce ho mám totiž velmi rád, nicméně tento výběr se mu fakt ale zle nevydařil. Každopádně celý scénář tohoto snímku je vhodný tak akorát posloužit jako nějaká průměrná epizodka v jakémkoliv sci-fi seriálu, a to ještě dost krátká epizodka, jelikož obsahově to je vážně miniaturní hříčka, k čemuž bych chtěl jen tak mimochodem podotknout, že to není ani zdaleka poprvé, co takovýmto způsobem byla zpracována nějaká povídka Stephena Kinga, kdy působí na celovečerní film opravdu nedostačujícím způsobem, tudíž by se nad tímto trendem měli v Hollywoodu již vážně trochu zamyslet, jestli má opravdu cenu zfilmovávat každý prd, co tento plodný autor napíše, ať už je kvalitní jak chce. V tomto případě je celý tento film ovšem nefunkční o to víc, že se tu tvůrcům nepodařilo navodit ale ani žádnou atmosféru, napětí, emoce, veškeré postavy mě ani trochu nebavili, film navíc ani příliš nic nevysvětluje, prostě je tu nahozena jen banální, otřepaná linie, která nemá čím zaujmout, hodná rodinka proti zlé vládní agentuře, to fakt není žádná nápaditá hitparáda, k tomu žádný zvrat, žádný zásadní moment, pointa nudná, zkrátka tato podívaná se skutečně nepovedla, a víc k tomu nemám a už ani nechci co dodat. ()

Reklama

ilemas odpad!

všetky recenzie používateľa

Velmi hrozné zpracování jedné z lepších knih Stephena Kinga. Knihu jsem četl v době vydání ve slovenštině, dnes ji vlastním v češtině a budu si ji muset znovu hned přečíst a obnovit paměť neboť toto je hrozná slátanina natočená jako céčkový tv film. Nechápu rok 2022!!!  Ještě zkusím filmové zpracování s Drew Barrymore pod názvem Ohnivé oči z roku 1984. Ják můžou tak zprasit vynikající knihu mě hlava nebere. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na úvod poviem, že ak chcete film, ktorý viac sleduje pôvodný príbeh, ktorý napísal Stephen King, rovno si pozrite "Firestarters Drew Barrymore. Netvrdím, že ten film je super, no po tomto filme mu ešte jeden bod vďačne pridám, lebo sa podľa mňa aspoň snažil zachovať pôvodný príbeh a jeho kľúčové momentky. "Firestarter" 2022 podľa mňa má pár dobrých vecí v sebe. V prvom rade hudba Johna Carpentera sa miestami vie dostať pod kožu. A v druhom rade je fajn v úvode vidieť pár scénok s Vicky a Charlie ako chodí do školy. Toto sú ale elementy, ktoré by sa dali lepšie využiť v prípade, že by z toho tvorcovia robili sériu na 10 epizód, kde by sme mohli nejako nasať atmosféru príbehu. Možno by som potom aj bol schopný niektoré zmeny lepšie prijať. Ale v tomto kontexte, vôbec. Zmeny, ktoré sa sem dostali podľa mňa ani len nie sú dobré. Nechcem veľa spoilovať, no jedno by som asi mal povedať. Charlie totiž tentokrát nemá len svoje schopnosti, kde pomocou myšlienky vie založiť oheň. Ale rovnako získa aj schopnosti svojej mamy a svojho otca a využije ich vo svoj prospech neskôr. Problém ale je aj to, že vzťah medzi Charliem a jej rodičmi (a obzvlášť jej otcom) je veľmi slabý. Necítim z toho absolútne nič. John Rainbird je v tomto filme podľa mňa tiež čistá tragédia. Ak máte radi knižnú postavu alebo Georga C. Scotta v pôvodnom filme, toto vás určite poriadne naštve. Okrem toho je treba ešte povedať, že svojim scenáristickým rozhodnutím nás film pripraví o jeden z najlepších knižných momentov v oblasti finále. Mal som veľmi rád scénky medzi Rainbirdom a Charlie v knihe. No toto všetko pre jednu veci úplne vypadne... a to je pre mňa absolútne neodpustiteľné. Tvári sa to, že chcú tvorcovia robiť pokračovanie. Úprimne, neviem či film vôbec bude mať základňu na to, aby pokračovanie vzniklo. Som fakt veľmi sklamaný z výsledku. Hodnotenie: D- ()

toi-toi 

všetky recenzie používateľa

Úprimne mi je ľúto, čo robia s knihami od Kinga. Firestarter, ako kniha je výborná. Ale.knoha je kniha a film je film. Dostali ju žiaľ do rúk neschopní ľudia, ktorí vŕšia klišé nad klišé s patetickým scenárom, pripomínajúcim akčné filmy Chucka Norrisa z osemdesiatych mixnuté hororovými béčkarmi z deväťdesiatok. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama