Reklama

Reklama

VOD (1)

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (126)

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Bohužel ne vždy se podaří atmosféru knih Stephena Kinga přenést na filmové plátno a Žhářka je toho důkazem. Herci a jejich postavy byli nemastné neslané, kdy pochvalu si zaslouží snad jen Zach Efron a částečně Michael Greyeyes. Ostatní mě však ani zdaleka nepřesvědčili a někteří mě svými výkony doslova rozčilovali. Samotný průběh děje je také poměrně nudný a zmátoří se až v závěru. Prostě jde to určitě i lépe, jak dokazují jiné filmy na motivy Kingovek. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Podobná situácia, aká nastala v prípade Cintorína zvieratiek 1989 a Cintorína zvieratiek 2019: v mnohých miestach skvelé, v mnohých nie skvelé a v iných sa nová verzia poučila z chýb prvej, ale pre zmenu robí nové. Čiže nadšenie sa nekoná, ale inak sa mi to páčilo (Kingov román mám rád, ale napísal aj výdatnejšie). Atmosférou a drsnosťou mi to pripomenulo deväťdesiatkové mysteriózne dramatické hororové trilery. 12-ročná Ryan Kiera Armstrong 9-ročnú Drew Barrymore nie že v pohode nahradila, ale bola lepšia. Umiernený Efron bol ako otec skvelý. Páčil sa mi viac, ako kedysi Keith David v rovnakej úlohe. Vydaril sa i kasting mrazivého Indiána, ktorého perfektne stelesnil Michael Greyeyes (rozhodne je nutné okamžite mu začať dávať viac príležitostí). Žiaľ, práve na jeho role vidno, že sa film zrejme stal obeťou brutálneho prestrihávania. Takže z relatívne hlavnej zápornej úlohy sa stalo v podstate len väčšie cameo (!). Rovnako ma zarazil minimálny priestor strávený na farme; v knihe na nej McGeeovci strávili podstatne viac času. Tak sa mi zdá, že snaha ak aj na natáčaní prítomná bola, tak len zo začiatku. Režisér však ako keby rýchlo pochopil, že na to nemá a že ho to vlastne ani nebaví. Čo je škoda, lebo Mike Flanagan (Doktor Spánok) by z toho urobil kingovku roka. Keith Thomas (divný židovský horor The Vigil) ale nie je Mike Flanagan. Celkovo Podpaľačka v mnohých aspektoch vykazuje znepokojivý stupeň odfláknutosti. Napr. som sa strácal v superschopnostiach jednotlivých postáv. Či skôr v tom, ako s nimi zaobchádzali. Zjavne mohli vyvraždiť každého zákeráka behom pár sekúnd. A oni mu radšej pomocou telekinézy hodia knihu do pleca, než televízor do hlavy. Prípadne sa mu nabúrajú do mozgu, ale namiesto toho, aby mu ho uškvarili, ho len prinútia trpieť pársekundovou halucináciou. Toto mi hlava nebrala. Tvorcovia to mysleli dobre, ale čo z toho, keď dievčatko viac oplakáva smrť mačky, než vlastnej mamy? Nie je to dôveryhodné a ako režisér, aj vy napokon rezignujete. Na filme je poznať, v akej dobe vznikal, takže postava tvrdí, že ak informácia zaznela v TV, tak predsa musí byť správna, ale daná naivná postava je alkoholik a okamžite dostane do držky (čo je fakt smutný pohľad najmä z dôvodu, že Johna Beasleyho mám rád, ale tu sa pekne strápnil). Plus z kapitána Hollistera, akým bol v knihe (vo filme z r. 1984 ho hral Martin Sheen), sa stala kapitánka Hollisterová. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa

Na začátek asi musím napsat, co si myslím o předloze. Kniha je za mě příběh o zlomeném a unaveném muži, který jako jeden malý utíká se svojí dcerou před kolečkama velkého. Proto mi bylo jasné, že tady byl scénář asi hodně předělaný, když v traileru pobíhá Zack Efron s postojem exvojáka v nejlepším kondičním stavu. A že v adaptaci nebude závěrečná konfrontace ve stájích, tím jsem si byla dost jistá. A abych dodala: už právě podle traileru na mě dýchal pocit televizní, ne kino produkce (byť chápu, že Netflix v tom dělá akorát bordel v hlavách), a možná proto jsem byla schopná akceptovat tu nehorázně krátkou stopáž. Ale uznávám, že to ani v kině nezapadlo a jsem ráda, že jsem v něm mohla vidět. A nemusela stahovat. Tak jdeme na to. Žhářka 2022 :) ***** Moje velké plus je, že se film nekoukám jako na "další Žhářku, proč?, už máme jednu", ale jako na další pohled na látku. A trpí stejným problémem jako všechny současné filmy. Není to napsané "ok, pokud si vyděláme na pokračování, tak bude", ale stylem "musíme to upravit tak, abychom mohli navázat, protože chceme přece velkou frančízu". Přístup číslo dva zničil už hodně filmu zlomilo vaz. I Žhářce? Trochu jo. ***** Děj byl fajn, jenom ke konci se to trochu zvrhlo. A dost mi vadilo, co Andy donutil Charlie udělat. Ale jinak to nešlo, chápu. Jinak bychom se k druhému dílu nedostali. A trochu je škoda, že kromě ohníčků má Charlie v DNA i věci od rodičů, protože tím se z ní stává skoro neporazitelná mašina, což finále ukázalo dokonale. Jenom je škoda, že už víc neukázalo dopady. Ale jasně...máme druhý díl ;) Jinak mě bavilo, jak to bylo natočený, napsaný i zahraný. Jasně, pokud bych se držela čistě snímků a knihy, tak je to fakt jedna z nejhorších adaptací Kinga. Ale když to vezmu jako samostatnou jednotku a zapomenu na knihu, tak jsem viděla super film, na kterém nebylo dobré jenom score, ale bylo to celý fajn. ***** Jenom si fakt nejsem jistá, komu film, i se svýma chybama a změnama, udělá radost. Tomu, kdo předlohu nečetl? Tomu, kdo předlohu četl? Pokud se od ní neumí odprostit, tak určitě ne. ***** Už dopředu bylo avizované, že film bude mít v Americe duální premiéru. Tak by mě zajímalo, kde kde místní komentátoři vzali informaci, že to bylo schválně, pokud film bude v kině propadák, tak druhý den dají na stream. U nás to sice dávali o den dřív, ale u nich to bylo duálně, ve stejným den. Se trochu nejdřív zamyslim! A jak to vypadá, film se tržbami pomalu škrábe k svému rozpočtu, takže jim asi vyjde plán pokračování (kino?) a další spin-offy (televize?). Mě to vadit nebude :) ***** Jo, a k těm slepicim. Mě to přišlo vtipný, že to je první věc, kterou Charlie na farmě zmíní. Přeci jen...scéna se slepicema byla v knize dokonalá. Tady byla holt jenom kočička... ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Pro děti to tak úplně není, když tam malé holce odkráglují matku, ale pro dospělé už tuplem ne, aspoň ne pro ty příčetné. Bezkonkurenčně nejslabomyslnější i scénáristicky nejslabší film o tzv. "X-Menech" jaký jsem zatím viděl. S vizuálem i obsahem druhořadého filmu televizního. A asi jediný vyloženě špatný film podle S. Kinga, jaký jsem zatím viděl. Velmi volně podle S. Kinga. Kdyby byl mrtvý, musel by se v hrobě obracet. Co tomu asi říká teď? Největší slabinou je bezesporu představitelka Firestartera, to rádoby drsňácké mrně bylo trapné až na půdu. Kdyby té holce bylo aspoň patnáct... Nebo kdyby aspoň její fotr nebyl takové vyměklé ufňukané pravdoláskařské hovado... Škoda její matky. A škoda dalších slov. Jedna za impozantního Indoše v roli killera, jediné to zajímavé postavy celého filmu. Mrknu někdy na verzi z 1984. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

V puvodnim filmu z roku 1984 hrala Drew Barrymore a tento film se radi na dno seznamu adaptaci Stephena Kinga. Nebo ze by se jeho kniha nedala vubec natocit? Urazlive nepovedene to neni, ale herci jsou tuzi, dreveni, zvlastni efekty pusobi lacine a moje emocionalni vtazeni dovnitr filmu byla nula. Hudba se snazi vyvolat napeti, ale je to takove nesoudrzne. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené