Reklama

Reklama

Nadnárodná spoločnosť Clearbec, ktorá ovláda privatizáciu zdrojov vody v mnohých rozvojových krajinách, zlyhá v Ekvádore vo svojom programe nezávadnej vody. Krajinou sa začne šíriť nebezpečná nákaza. V snahe zamaskovať zodpovednosť rozpúta armáda genocídu na civilnom obyvateľstve. Bývalý disident a vodca ozbrojeného hnutia proti obchodu s pitnou vodou Francisco Francis (Forest Whitaker) vlastní dôkazy usvedčujúce Clearbec. Počas razie bol nútený spolu so svojou manželkou (Eva Longoria) utiecť a skrývať sa kdesi v ekvádorskej pustatine. Dcéra zakladateľa Clearbecu sa napriek hroziacej strate kredibility spoločnosti rozhodne zistiť a publikovať pravdu. Najme preto bývalého agenta CIA (Andy Garcia), aby Francisa aj s dôkazmi dostal z krajiny. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (28)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Akčný film s morálnym presahom o tom, že už aj kvôli vode sa dnes zabíjajú ľudia a zase za to môžu nenažraní majitelia nejakej korporácie. Vidno, že za projektom stál nie dvakrát schopný béčkar, takže ani postavy nemajú nejakú veľkú hĺbku a aj to posolstvo je podávané až príliš doslovne, ale celkovo to funguje celkom dobre. Postavy zaujmú hlavne vďaka charizme skvelých hercov, myšlienka filmu je chvályhodná a asi sa raz dožijeme, že sa bude predávať aj vzduch. A aj tých pár prestreliek je celkom slušných. Trochu mi to pripomínalo Gibsonovku Edge of Darkness. Hlavne tá línia s nájomným zabijákom. Škoda, že nemal vo filme väčší priestor. 5/10. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

I poměrně známá jména musí z ně+čeho žít a tak berou i takovéhle role. Ultralevná televizní záležitost, snažící se o jakousi relfexi toho, v čem žijeme s herci, kterým jejich role to prostě nevěříte (Garcia), případně jsou jsou jejich role poměrně zbytečné (Longoria) či se jich dokonce i bojíte (Kara Unger po zásahu imbecilního maskéra či vyšinutého plastického chirurga). ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Damian Lee neni žádnej velkej machr,a potvrdil to i tenhle film.Dvacet minut doslova nekoukatelný,s ambientní cvrlikavou hudbou,pomalej děj prokládanej dokola záběrama z masakru v Equadoru.Pak se film trošku rozběhne,ale žádná jízda to neni.Že veme roli v týhle slabotě A.Garcia,chlap kterej natočil jennifer 8 a nebo Vnitřní záležitosti,a kterej už drahnou řádku let hraje v samejch kokotinách mě nepřekvapilo,ale co Forest,taky je asi v krizi.Film,kterej když neuvidíte,nic se nestane.30% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Umelá botoxová tvár pani Ungerovej ma nechala dopozerať film až do konca. Je zázrak, čo dnešná medicína dokáže a z plastických chirurgov sú milionári len preto, že mnoho žien chce vyzerať ako kačena, čo často priamo úmerne zodpovedá ich intelektu. U pani Ungerovej to bol zákrok vyslovene nepodarený, avšak aspoň čiastočne naštartoval jej filmovú kariéru, v kuloároch sa hovorí, že najbližšie by už mohla dostať hlavnú rolu vo filme Drevo v kŕči. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si s grizlym007 slabě nesouhlasit. Příběh je trochu umělej a každopádně hooodně nafouklej. Zato Andymu to běhání docela jde, sympatická je postava Foresta a moc to sluší někdejší zoufalé manželce Evě, tak moc, že jsem ji ani nepoznal. Abych se pokusil odpovědět kolegovi ywo666 z diskuze- tohle je kanadský film, a v tom je asi problém. Tak schválně, viděli jste nějaký jiný, dobrý, nekoprodukční kanadský film? Můj filtr říká, že maximum 3* u mě dobyl film Bezstarostný sex (2007). Tahle akční záležitost je tak čestná výjimka a já jsem zvědav, jak moc u diváků propadne (na imdb zatím padá na 53 %). ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. Scény odohrávajúce sa v Ekvádore boli natočené v Dominikánskej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama