Reklama

Reklama

Mike Finkel (Jonah Hill) bol úspešným a obdivovaným reportérom prestížneho amerického denníka New York Times. Rozmaznaný úspechom prestal byť dôsledný a pre pohodlné klamstvo prišiel o dôveru, česť aj kariéru. V súčasnosti je nezamestnaný a zvažuje, čo bude robiť. Fascinuje ho istý Christian Long (James Franco), zločinec obvinený z vyvraždenia vlastnej rodiny, ktorý v Mexiku žil roky pod falošným menom Finkel. Pod jeho menom. Prečo masový vrah ukradol práve jeho identitu? Finkel zo zvedavosti navštívi Longa vo väznici. Chce ho spoznať a napísať o ňom knihu, ktorou by potvrdil svoj talent a rehabilitoval sa v mediálnom svete. Nevinne pôsobiaci zločinec ho zaujme a začne ho pravidelne navštevovať. Obaja muži si čoskoro začnú vymieňať svoje najosobnejšie tajomstvá a intezívne sa spoznávajú. Zisťujú, v čom sú si podobní. Obaja majú motiváciu pre svoje podivné priateľstvo. Finkel chce napísať knihu o Longovi a snaží sa spoznať jeho skutočný životný príbeh, v ktorom sa spája láska, podvod a vykúpenie. Ale čo bude chcieť od Finkela zločinec Longo? (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer

Recenzie (135)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tu by bol asi kniha lepšia, hlavne kvôli vnútorným monológom. Film síce dáva priestor divákovi na utvorenie si nejakeho obrazu a uchopenie charakterov, ten záver to ale trošku rozbije a nie je úplne jasné, čo toho vypaseného, špatného žida motivovalo. Exkluzivita? Peniaze? Senzačný príbeh? Stali sa priateľmi? Rozhodne ma to ale zaujalo, obsadenie skvelé, Franco si to dával a aj napriek všetkému, divá má určitú slobodu a možnosť "vlastneho vyšetrovania". Zdramatizované solídne, nenudí, zaujme. 3 z 5 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jonah HIll v polohe vážnej drámy? Pre mňa doposiaľ scifi, avšak musím uznať, že chalan sa nestratí ani pri vážnejších postavách. Miestami sa to zdalo trošku prekombinované, ale na záver do seba všetko pekne zapadlo. Páčilo sa mi ako tu naťahovali diváka do poslednej chvíle - spravil, nespravil, spravil...? Priemer. 60/100 ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

True Story, bro. Skrz naskrz priemerná dráma. Síce nijako neurazí, ale zo skutočného príbehu o vrahovi svojich vlastných troch malých detí a reportérovi, ktorý ho chodí do väzenia spovedať nevytrieskala prakticky nič. Iba rutinne podala tento príbeh, bez nejakej ťaživej atmosféry, nevýrazne po technickej stránke (nezaujímavá kamera, aj hudba) a s priemernými hereckými výkonmi. James Franco je síce štandardne dobrý herec, ale tu mu okrem jedného zachmúreného pohľadu scenár neponúka žiadnu scénu v ktorej by mohol zažiariť, Felicity Jones má pre celé dianie úplne nepodstatnú rolu a Jonah Hill je totálny miscast, ktorý je možno fajn v 21 Jump Street, ale vážnu rolu rozhodne nezvláda. True Story síce ponúka pár znepokojivých scén, ale to sú všetko čisto prvoplánové útoky (úvod s dieťaťom v taške alebo fotografie obetí), no nič z toho nemá oporu v scenári, ktorý divákovi nedovolí na vzťah ústredného dua nahliadnuť bližšie. Keď nakoniec v závere dôjde na odhalenie motivácie toho prečo si vrah zavolal k sebe reportéra, ktorý ho mal naučiť ako slovami apelovať na ľudí, tak práve táto manipulatívna hra mala hrať prím v celom príbehu a byť jeho ústredným motívom. Namiesto toho True Story ponúkne jeden monológ vraha v súdnej miestnosti a do piatich minút je všetko vyriešené. Škoda, toto mohol byť nervy drásajúci thriller o tom ako dokážu byť niektorí ľudia manipulatívne svine a schopný tých najohavnejších skutkov. Namiesto toho to je pomerne obyčajná dráma, v ktorej si Franco s Hillom pár krát pokecajú vo väzení, ale ten ohavný skutočný prípad a manipulatívna povaha skutočného vraha je odsunutá na druhú koľaj. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Veľmi rozpačité rozprávanie, v ktorom sa Jonah Hill síce usilovne ale bez šance snažil o status seriózneho herca. A Franco rovnako rozpačito dopadol v snahe si ho obhájiť. Ale nie je to ich zlyhanie! Je to skôr zrada scenáru a dramaturgie. Je mi to celkom ľúto, lebo hneď z úvodu som to vďaka tej uzimenej depresívnej atmosfére bezmála hltal. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Súvisiace novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (viac)

Reklama

Reklama