Reklama

Reklama

Most

(seriál)
  • Česko Most (viac)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, (2011–2018), 36 h 53 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Lars Simonsen, Gabriel Flores Jair, Henrik Lundström (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Na moste, medzi Dánskom a Švédskom, nájdu telo mŕtvej ženy, ktoré leží presne na hraničnej čiare. Tento kuriózny prípad spojí vyšetrovateľov dvoch krajín, empatického dobráka Martina Rohdeho za Dánsku stranu a strohú a odmeranú Sagu Norénovú za stranu Švédsku. Most je nielen dejiskom prvej vraždy sériového vraha, ale aj symbolom spojenia dvoch krajín a najmä úzkej spolupráce dvoch protikladných vyšetrovateľov, ktorí budú prípad riešiť... Na moste medzi Kodaňou a Malmo nájdu napoly prepolenú mŕtvolu muža z mestského úradu v Malmo. Prípad dostane na starosti detektívka Saga Norenová. Pri  pátraní zistí, že spodná polovica tela patrí neznámej Dánke a tak sa musí spojiť s kolegom z dánskej polície Martinom Rohdem a viesť vyšetrovanie spolu s ním. V rovnakom čase privezú do nemocnice v Kodani Gorana Soringera, ktorému majú transplantovať nové srdce. Lekári však skonštatujú, že je na operáciu veľmi slabý a srdce poskytnú inému pacientovi. Goranova manželka Charlotte ponúkne nemocnici nové cétečko , ak manželovi nájdu včas nové srdce.  Veronika trpí vo vzťahu s násilným, drogovo závislým manželom Sorenom. Sociálny pracovník Stefan Lindberg jej ponúkne  možnosť začať nový život, ak Sorena opustí. Medzičasom Saga a Martin identifikujú auto, ktorým boli telá privezené na most. Patrí novinárovi Danielovi Ferbému. (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (553)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jednoznačně moje srdcová záležitost.Mám rád severské kriminálky,ale Most mě z nich baví rozhodně nejvíc.Seriál má vynikající atmosféru,dobře vystavěný příběh a výborným způsobem gradující napětí.Za nejslabší ze tří řad považuji druhou,ale ani tak jí nemůžu dát méně hvězdiček než pět.Měl jsem silné obavy z odchodu Kima Bodnii,ale Thure Lindhadt mě ve třetí sérii velmi mile překvapil a opět vytvořil se Sofií Helin fungující dvojici a já doufám,že se tvůrci ještě nechají přesvědčit k natočení čtvrté řady.Nejlepší hláška všech tří sérií:"Sága Norénová,policie Malmö." ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

skrz-naskrz severske, skrz-naskrz vyborne a precizne. A nic nemeni na tom ani fakt, ze finalny "twist" az privelmi kopiruje zaver jedneho z krimi-thrillerov 90. rokov (ked uvidite, pochopite), pretoze cesta k nemu je vydlazdena poctivo a takmer bez chyb. Som zvedavy na 2. seriu... . /// 2. SERIA - pre mna este lepsie ako 1. seria. Charaktermi prepracovane, pribehom zaujimave a aktualne. Je z toho kazdym okamihom citit KOMPLEXNOST - ako vyuzit este motivy z 1. sezony a prehlbit tak charaktery. A paci sa mi aj ta nekompromisnost, ktora zaroven nastavuje zaujimavu otazku a problem k 3. serii... - 100%. /// 3. SERIA - 100% aj napriek niektorym vyhradam... /// 4. SERIA - 90% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Po rokoch som chytil nejakú chrípku a to je presne čas na seriály, čas spojiť príjemné s užitočným...Seriál Most si diváka získava postupne no o to silnejšie. Spočiatku naozaj seversky chladný, ale každou minútou a každým dielom sa pristihnete v stave, že ste sa doňho celý ponorili. Hlavná dvojka je naozaj sympatický pár. Z ich rozdielnych pováh vzniká množstvo vtipných situácií, ktoré odľahčujú inak pomerne temný príbeh aj keď sa v tme odohráva minimum scén. Príbeh šikovne poukazuje na problémy dnešného sveta, ktoré máme aj tu v Čechách i na Slovensku, teda až na tú arabskú masu, ktorú si tam napustili...Celkovo veľmi dobrý seriál s výbornými postavami a že ich nie je málo. Nenechajte sa odradiť množstvom vedľajších postáv, každá tu má svoje miesto, skôr či neskôr sa dejové linky prepoja, takže trocha trpezlivosti. Seriál sa vám za to odvďačí skutočnou kvalitou. 100% -----------------PS. Postava Sagy Noren to je niečo unikátne. Po všetkých tých seriáloch a filmoch , čo človek za tie roky videl zrazu príde postava, ktorá vás odrovná. Myslím, že budem často používať hlášku " Si chladná (divná) ako Saga Noren" ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Tomu nedokážu dát méně než všechny hvězdy, které mám. Sice mi chvíli trvalo, než jsem pochopil, proč se ta jinak veskrze sympatická detektivka chová jako emocí prostý robot, ale všechno ostatní tuhle nejasnost činí téměř bezvýznamnou. Chytrý, pečlivě vystavěný scénář, napětí, atmosféra, nečekané dějové zvraty, neznámí, ale skvělí herci. A navrch nádherně ztvárněná základní myšlenka, že důsledky bezvýznamného nemravu můžou po létech vykvasit do obludných tvarů a další a další zlo, které se na něj nabaluje, je téměř nezastavitelné. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Až mne překvapuje, jak stačí přidat zelené a modré filtry, noc, stmívání, rozednívání, mraky na obloze, rozpůlenou mrtvolu, policajtku s Aspergerem a policajta po sterilizaci, a už lítají pětihvězdičková hodnocení. Přitom příběh samotný stojí za starou belu, postavy jsou krajně nesympatické, a i ty kulisy neustále podmračeného nebo nočního Dánska / Švédska už časem omrzí, jak se točí jak na kolotoči. Osobně mi chybí cokoliv, co by seriál něčím zvedlo, čím by překvapilo, navíc někteří herci mi přijdou,m že buď přehrávají, nebi neumí hrát, a to včetně nijak oslnivé Sofie Helin, které její postavu fakt nevěřím. Podle mne jde spíše o hype, než povedený seriál. Btw, docela by mě zajímalo, která policie by v reálu zaměstnala holku s Aspergerem a dala jí takové pravomoce, jaké má. ()

Galéria (541)

Zaujímavosti (14)

  • Sofia Helin (Saga Norén) získala v roce 2014 za účinkování v seriálu švédskou televizní cenu Kristallen. (Duoscop)
  • Saga Norén (Sofia Helin) s sebou nosí malou krabičkou, z níž si občas něco vkládá za horní ret. Jde o „snus“, švédskou obdobu žvýkacího tabáku, který se prodává buď v podobě vlhčeného prášku nebo balený v malých propustných sáčcích. (nOvYl)
  • Píseň z úvodní znělky je „Hollow Talk“ od dánské komorní popové kapely Choir of Young Believers se sídlem v Kodani. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené