Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový názov)
  • Veľká Británia Sightseers (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (97)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tina je dospievajúca žena, ktorá si konečne našla priateľa. Spoločne sa rozhodnú, že podniknú výlet na karavane za rôznymi múzeami, prírodou či pamiatkami. Tinina matka však z novej dcérinej známosti nemá veľkú radosť. Sú jej obavy z Chrisa oprávnené, robí si starosti úplne zbytočne, alebo je pravda "trošku" iná? Pomerne sarkastický snímok s pár slušnými gore zábermi. Niekoľko krát som sa naozaj z chuti zasmial. Matka dcére: "Vrahu!" Dcéra matke: "To bola nehoda mami". Matka dcére: "Rovnako ako pri tebe!" :D Nič to však nemení na fakte, že tento film, nie je typickým hororom, ktoré sa každoročne objavujú v hojnom počte. Takýchto je ozaj málo. Krvavé dielo posiate chorými, zvrátenými myšlienkami obalenými do rúška čierneho humoru a čuduj sa svete - romantiky. Niet nato keď dvaja spoznajú pravú lasku. Za úplný záver, prihadzujem 1 *. Taký je Sightseers - 70%. ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Zase jednou případ, kdy k hlubšímu docenění je nejspíš potřeba nějaké té omamné látky. Ale jelikož já si tyhle mňamky s lehkým srdcem rád odpustím, tak mi to opět jaksi nechutilo, vtipná část ještě oukej (prostě Britové), ale o hororu se moc mluvit nedá (a nevytrhne to ani ta kapička krve, co se vyvalí z nakřáplý hlavičky). Což je škoda, protože z vlastní zkušenosti vím, že filmaři za kanálem La Manche kvalitní horory (i ty s komediálním kořením) točit umí. Co napsat k příběhu... celou dobu se mi zdálo, že tu buď za á probíhala nekonečná improvizace, anebo za bé se děj vymýšlel za pochodu, na cestě po krásné anglické krajině- anglické exteriéry, asi největší klad filmu. Ale abych jenom neprskal, pár fajn momentů se tu najde, hlavně Alici Lowe, jak naskakují minuty, slušně hrábne aneb (a jak jinak)- za vším hledej ženu :-p ;-) ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Propagácia krás anglického vidieka - múzeí, pamiatok, prírodných zaujímavostí - prostredníctvom karavanového výletu zamilovanej dvojice stredného veku. Popri obdivovaní pamiatok a múzeí, či vášnivom sexe v natriasajúcom sa karavane, umrie niekoľko ľudí. Vypečený párik ich z rôznych dôvodov nenechá na žive. V zásade ide o to, že zaľúbenci si chcú užiť očakávaný pokoj a pohodu.  Neznesú ale, ak im niečo alebo niekto dovolenkovú idylu narúša. Vnášanie otravnosti, pred ktorou dovolenkári utekajú do lona pokojného vidieka a prírody, je pre  nich jednoducho neprípustné. Veľa ľudí to pozná: Stres z práce a veľkomestského spôsobu života, pred ktorým mnoho ľudí uniká na dovolenkové destinácie, sa často modifikovane prenáša na očakávané miesta zenového pokoja a nerušenej meditatívnosti uprostred krásnej prírody. Vyskytuje sa v podobe podobne frustrovaných spoludovolenkujúcich. Uprostred sériového vraždenia však nezaháľa ani polícia - podarí sa jej zatknúť zlodejov sliepok, v podobe skupiny novovlnných (new age) hipíkov, ktorí sliepky ukradnú pre potreby zvieracej obete v rámci predvedenia akéhosi pohanského rituálu. Podarená alegória, neštítiaca sa krvavých scén, so skvelou pointou a rovnako skvelým soundtrackom. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

K deju Sightseers sa vlastne nedá napísať nič, aby to nebol aspoň čiastočný spoiler. Čakajte proste niečo originálne, niečo iné, zábavné, zvrátené... niečo Wheatley. Tú atmosféru čo Kill List to nemá, ale je to divné, je to sranda a so skvelým soundtrackom. A to niekedy stačí ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Nesympatický a ošklivý britský pár jede na výlet po památkách a zabíjí u toho lidi. Je to občas absurdně vtipné, ale té ženské postupně začne víc a víc hrabat (psychoženský nesnášim) a ten film se už moc nevyvíjí. Do toho tam jsou různé avantgardní změny barev do černobílé, nebo jakási debilní snová scéna. Velké štěstí je, že se to odehrává v krásné anglické přírodě. Tou podivností mi to trochu připomínalo debilní film Náš den přijde, ale toto je díky Wheatlyho nápaditosti přece jen lepší. Konec byl fajn. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama