Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový názov)
  • Veľká Británia Sightseers (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (97)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou devízou tohto filmu je humorná absurdnosť hlavných postáv. Tina, ktorá je už vo veku, kedy biologické hodinky tikajú riadnym burácaním, je konečne šťastná, že si našla chlapíka s ktorým si plánuje spoločnú budúcnosť. Netuší však, že ide o chlapíka, ktorého predstavy o živote sú mierne povedané radikálne a nekompromisné, kedy najčastejším riešením všetkých jeho problémov je vražda. Na druhú stranu je kultúrne zameraný a tak sa spolu vydajú za krásami Anglicka. Ako sa podarí Tine vysporiadať sa s jeho čudáckou povahou? To je práve ďalšia absurdnosť, ktorú nám snímok naservíruje. Nehovorím, láska je slepá, na mňa však táto pointa pôsobila zvláštne (bola to zo strany ženy zúfalosť, hlúposť...?), aj keď koniec bol pomerne prekvapivý a do celkovej koncepcie filmu krásne zapadol. Pozitívum vidím aj v tom, že napriek tomu, že vraždy boli dosť brutálne, vždy im predchádzala nejaká komická situácia spojená s totálne absurdnou logikou hlavných postáv. Vidím to na lepší priemer. 65/100 ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Alternativní a nízkorozpočtové road movie o dvou všedních lidech s nevšední náklonností k vraždění. Čtvrtá hvězda za nádherně praštěný scénář a roztomile úchylnou poetiku. Přerod submisivní, mírně retardované a zakřiknuté ženušky v amorální vraždící femme fatale, je skvostný. Tina (výborná Alice Lowe) jako by vystoupila ze stránek nějaké dekadentní novely Ladislava Klímy. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Děj filmu se točí kolem série nevyjasněných úmrtí a jednoho čerstvého párečku dovolenkujícího v karavanu. Dle mého se ve scénáři příliš tlačilo na morbidnost a odpornost, a tak trochu se zapomělo, až na poslední čtvrtinu, na slušnější pointu příběhu. Nesympatičnost a arogance dvou hlavních, řekněme to slušně "cvakošů", mě alespoň bohatě vynahradily záběry na krásné přírodní scenérie. Ne úplně marně, ale prostě dost divně, na mě tahle černočerná nezávislárna zapůsobila. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

K deju Sightseers sa vlastne nedá napísať nič, aby to nebol aspoň čiastočný spoiler. Čakajte proste niečo originálne, niečo iné, zábavné, zvrátené... niečo Wheatley. Tú atmosféru čo Kill List to nemá, ale je to divné, je to sranda a so skvelým soundtrackom. A to niekedy stačí ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama