Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (428)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Roger Moore je nejhorším představitelem Jamese Bonda. A fakt, že agenta 007 hrál víckrát než kdo jiný, to jen umocňuje, protože marnost jeho dalších a dalších pokusů zkrátka bije do očí. Moonraker se mi líbil o něco málo víc než Muž se zlatou zbraní, protože je pestřejší a více si utahuje ze své evidentní brakovitosti. I tak to ale není příliš důstojná část bondovské série a pokud budu chtít malinko vesmírnou bondovku, jednoznačně sáhnu po Conneryho Žiješ jenom dvakrát. 55 % ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Agent 007 patří na naši planetu a ne do vesmíru na tom trvám.Jinak film nepostrádal akci, myslím když byl Bond ještě ve svých oblíbených Benátkách, ta ve vesmíru byla urážka. Vojska temné síly má likvidovat někdo jiný,ne ? Ještě že 007 nezbratřili s Vinnetouem i když k tomu taky nebylo daleko viz melodie ze Sedmi statečných. Poslat Bonda do Brazílie byl vynikající nápad, ovšem nezastínill nevýrazného padoucha a nevýraznou Bondgirl. Bondíku vrať se zpátky na zem ! ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V roku 1977 jeden sci-fi snímok zmenil nielen svoj žáner, ale aj pohľad na film ako taký. Nebudem ho menovať, všetci predsa vieme. Malo to za následok vzniku množstva podobne ladených filmov, či už väčšej alebo menšej kvality. Tejto mohutnej vlne sa nevyhol ani populárny James Bond a vsadil na spektakulárne dobrodružstvo odohrávajúce sa tým pádom samozrejme aj vo vesmíre. Ohromujúci rozpočet ( na svoju dobu ) dovolil rozbaliť náležité trikové scény, ponúknuť nám tie najkrajšie lokácie a dekorácie takmer všeho druhu. Čo sa týka atmosféry, opäť sa rozhodlo pre odľahčený štýl z dostatkom gagov takmer ako z RUŽOVÉHO PANTERA, ale samozrejme nesmie chýbať aj tradičná veľkolepá akcia. Zaslúžený úspech. Totižto kombinácia bondovky a sci-fi mala u mňa stále väčšie plus, ako klasickejšie bondovské špionážne príbehy. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Nabývám dojmu, že tvůrci nám chtěli ušlehat skutečně nápaditý koktejl špionské zábavy, ale úplně to zbabrali, protože se vlastně drželi pitomého principu, mít halt pokaždé něco lepšího nebo jiného, než předtím. Měli jsme tam černochy, teď dáme Číňany. Měli jsme tam krokodýly, pak žraloky, tak teď dáme anakondu. Měli jsme honičku na člunech, tak teď dáme honičku na gondolách. Nechali jsme tenkrát zmizet dvě jaderné ponorky, tak teď necháme zmizet raketoplán. Měli jsme létající auto, tak teď dáme potápějící se auto. Použili jsme málo exotických lokací? Tak teď pošleme Bonda rovnou do vesmíru. Ony ty sedmdesátý léta byly ošemetný a kdo ví, jakýže koktejl si ušlehali scenáristi sami pro sebe. Jestli to byla odpověď na boom Lukasových Hvězdných válek, nevím, ale jisto jistě jsem se přestal bavit bondovkou a zaraženě civěl na příšerně nelogickou gradaci děje s nejtrapnějším záporákem všech dob. S tím obrem Lurgem už to bylo taky docela trapné. Jsou postavy, které by se vracet neměly. Tvůrci to s tím kosmem prostě malinko přepískli. Bitva kosmonautů ve volném prostoru byl spíš vrchol blbosti, než nějaký vtip nebo prostě tzv. bondovismus. Ne, tenhle Moonraker (bez Měsíce) je patrně nejhorší "mooreovka". Dodatek. A co Moonrakerová Bond girl? Začínám si zvykat, že s Bondovými dívkami a ženami zacházejí tvůrci také podle jedné osvědčené šablony. Bond potká vždycky dvě, přičemž ta hodná, co mu pomůže nebo prostě podá nějakou informaci, vždy zemře a ta druhá to s ním dotáhne až do závěrečné postelové scény. Navíc je to pokaždé agentka nějaké jiné špionážní agentury. Jsem zvědav, jak dlouho to lze takhle recyklovat. ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (39)

  • Zvuky počítačů jsou totožné jako na vesmírné lodi Nostromo z filmu Vetřelec (1979). (keyzersoze)
  • Přibližně ve 30. minuty utíká žena k lesu před dvěma psy. Během útěku má boty na vysokém podpadku, později v lese však běží s bílými teniskami. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama