Reklama

Reklama

Byzantium: Upírí príbeh

  • Slovensko Byzantium (viac)
Trailer

Dve záhadné ženy, Clara (Gemma Artertonová) a Eleanor (Saoirse Ronanová), hľadajú útočisko v chátrajúcom britskom prímorskom letovisku. Samotár Noel (Daniel Mays) im ponúkne prístrešok vo svojom opustenom hoteli Byzantium. Mladšia Eleanor, večná školáčka, sa skamaráti s Frankom (Caleb Landry Jones) a ako spriaznenej duši mu prezradí rodinné tajomstvo. Clara a Eleanor tvoria upírsky pár - matku a dcéru. Prežívajú len vďaka prísunu ľudskej krvi. Narodili sa pred 200 rokmi a v súčasnosti museli opustiť svoj domov. Clara začne prevádzkovať Noelov penzión Byzantium a v mestečku narastá počet záhadných úmrtí. Úpírka-matka sa totiž živí tými, ktorí si zaslúžia zomrieť a Eleanor vyhľadáva tých, ktorí už nechcú žiť. Lenže minulosť nezabúda a neodpúšť, a tak bude musieť upírsky tandem splatiť účty. Keď sa ich tajomstvo prevalí na verejnosti, minulosť ich pomaly dobehne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (303)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Clara a Eleonor sú dve mladé, krásne, dospievajúce ženy. Navonok od ostatných sa nelíšia absolútne ničím. Zdanie však klame. Obe skrývajú hrozné tajomstvo kvôli ktorému sa musia neustále sťahovať z jedného mesta do druhého. Obe tak odlišné a pritom stále spolu. Jedného dňa Clara spozná osamelého muža, ktorý po smrti matky zdedil starý motel s názvom Byzantium. V minulosti obyčajný hotel sa pod vedením Clary zmení na dom neresti. Keď už sa zdá, že našli konečne miesto kde sa usadia, realita naberie opačný smer. Niekto o ich tajomstve už vie a je im v pätách. Výborný dramaticko, mysteriózny príbeh. Film však nebude baviť každého. Nie je tu toľko akcie ako by si človek prial, ako by sa žiadalo. Miestami monotónna story, ktorá mnohých odradí. Z môjho pohľadu, slušný, nadpriemerný snímok - 65%. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Jordan, režisér jednoho z mého nejoblíbenějšího vlkodlačího fláku Company of wolves natočil další upířinu s kterou má bohaté zkušenosti. Bohužel nakonec mě to moc nevzalo. To co musí každý pochválit je ta výprava která je prostě úchvatná. TY kostýmy a prostředí je naprosto dokonalé. A celkově i to uchopení příběhu je naprosto nádherné a režie je parádní to prolínání stoletím je fakt jedno z nejlepších co jsem ve filmu viděl. Tak ale proč jenom 2*? Jsouto sice skoro 3 ale je tu tolik hluchých míst a je tu i hodně scén které prostě po minutě zmizí a jsou naprosto zbytečné. A ani herci nejsou nijak extra přesvědčivý. Je to škoda protože takhle jsem u filmu s otevřenou hubou dlouho nebyl. Škoda režisér mohl film trošku zkrátit. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ženské autorky moc nemusím a filmy o upíroch tiež nie, no kvôli sexi Gemme Arterton som sa na to nakoniec pozrel. A ani to nebolo také strašné, zo začiatku sa to síce pomaly rozbieha, takže vám musia stačiť len hlavné herečky a pomalý príbeh v ktorom ešte netušíte o čom beží. Ku koncu sa to ale konečne rozbehne aj zo zaujímavou backstory, ale to nič nemení na tom, že aj keď je príbeh celkom zaujímavý, rozbieha sa pomaly a bez emócii, ktoré tu nejak nefungujú. Ale ako jednohúbka fajn. 65% - 3* ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Asi nemusím zdůrazňovat, co tady pro mě bylo alfou a oGemmou, že? Až zase jednou narazím na smetáček, možná trošku poklidím v kamrlíku oblíbených hereček. Spojení upírů a prostituce s Byzantiem ve mně probudilo stejné nadšení, jako moje hypotetické spojení s Gemmou. A jestli mi chcete vyčítat, že jsem povrchní a nejdu víc do hloubky, zkuste si nejdřív představit můj výraz ve tváři, kterým bych vám na to odpověděl... ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Opäť raz pôjdem proti hlavnému prúdu, keď si budem stáť za tým, že je Byzantium prinajmenším filmom zaujímavým a veľmi vydareným (a rád si jedným pohľadom overím, že v tom zďaleka nie som sám). Pomalá zamyslená upírska žánrovka, v ktorej sa tvorca Interview with a Vampire vracia do vôd, ktoré pomáhali definovať jeho jemne melodramatický, zasnene existencionálny štýl. Byzantium vyniká svojim špecifickým geniom loci zvolených lokalít pre natáčanie v exteriéroch (resp. historizovaných interiéroch) chladného Írska i divadelnosťou, ktorú cítiť z každej postavy i replík, ktoré prenášajú charakteristickým spôsobom. Temný príbeh by možno potreboval silnejší základ a väčšiu hĺbku, plus odťažitá Gemma Arterton tu priveľa neponúka; našťastie to vynahrádza svelá Saoirse Ronan, ktorá ju v ktorejkoľvek scéne prehrá neopakovateľným spôsobom. Vizualizácia a hudba (špeciálne klavírne partitúry) dotvárajú atmosféru ako lusk. Krvavé momenty a pár príjemných prekvapení v hereckej zostave sú bonusom. 75% ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku v lokalitách County Cork a County Dublin a ve Velké Británii v Jižním Sussexu. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)

Súvisiace novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (viac)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (viac)

Reklama

Reklama